Shadow

Werelderfgoedexperts aan boord van Seabournschepen

Dankzij het partnerschap met UNESCO (de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) verwelkomt luxe cruisemaatschappij Seabourn een groep prominente sprekers aan boord van de schepen die in het lente-zomerseizoen 2016 onder meer komen spreken over cultuur, erfgoed, geschiedenis en het belang van duurzaam toerisme voor het behoud van het werelderfgoed.

Seabourn Odyssee

“UNESCO speelt een sleutelrol in de bescherming van cultureel erfgoed. De UNESCO-experts zullen dan ook voor boeiende gesprekken zorgen aan boord van onze Seabourn-schepen. Ook de komende seizoenen zetten we deze traditie voort,” zegt John Delaney, Senior Vicepresident, Global Marketing & Sales van Seabourn. “Leerervaringen worden voor reizigers alsmaar belangrijker. Daarom zijn we heel blij dat UNESCO-experts onze gasten zullen inwijden in belangrijke thema’s zoals duurzaam toerisme, cultuur en erfgoed.”

De volgende sprekers nemen deel aan het komende Seabourn Conversations-programma:

  • Dr. Catherine Hickson (Seabourn Odyssey, 28 mei en 4 juni),  Canadese geoloog, die campagne voerde om vulkanische gebieden op te nemen in het UNESCO GeoPark-systeem. Dr. Hickson is een consultant voor geologische projecten wereldwijd, die de aandacht vestigt op de verbanden tussen geologie en de geschiedenis van de mens.
  • Alessandra Borchi (Seabourn Odyssey, 30 mei, en Seabourn Quest, 4 november), hoofdadviseur van UNESCO in Afghanistan in 2013, die bedreigde UNESCO-werelderfgoedsites opvolgt en haar expertise tegenwoordig ten dienste stelt van het Executive Office van de Assistant Director-General for Culture van UNESCO.
  • Dr. Ege Yildirim (Seabourn Odyssey, 25 juni), stedenbouwkundige gespecialiseerd in het behoud van erfgoed,  werkte voor de Abu Dhabi Autoriteit voor Cultuur en Erfgoed en als secretaris van de Turkse Vereniging van specialisten inzake behoud en restauratie van erfgoed. Ze maakte deel uit van de nationale delegaties van de Verenigde Arabische Emiraten en Turkije voor het Werelderfgoedcomité van UNESCO. Deze auteur en kunstenaar focust in haar werk voor UNESCO op de symbolische esthetiek van erfgoed.
  • Ray Bondin (Seabourn Sojourn, 14 juli), manager ‘EU & International Programs Office’ bij Heritage Malta. Deze voormalige Ambassadeur en Permanent Vertegenwoordiger van Malta bij UNESCO is betrokken bij het onderzoek, de instandhouding en verbetering van UNESCO-sites op Malta. Zijn werk in Gozo (Sicilië) en het Italiaanse vasteland is fundamenteel voor het behoud van het erfgoed van de regio.
  • Peter Stott (Seabourn Quest, 11 september), een industrieel historicus, archeoloog en architect en expert in de architectuur van de werelderfgoedsite van de stad Quebec, die onder meer schreef over de geschiedenis van de U.S. National Park Service. Dr. Stott werkt in Boston en concentreert zich op Noord-Amerikaanse erfgoedsites.

Meerdere cruises langs werelderfgoed

Het hele jaar door verzorgt Seabourn cruises langs meer dan 150 sites die op de werelderfgoedlijst van Unesco prijken. Dankzij het partnership met UNESCO biedt Seabourn de gasten nu ook heel wat kennis, inzichten en achtergrondinformatie over de huidige en toekomstige werelderfgoedsites en -projecten. Seabourn heeft daartoe speciale werelderfgoedreizen met exclusieve programma’s ontwikkeld in samenwerking met beheerders van UNESCO-werelderfgoedsites en reisdeskundigen. Bij de tarieven voor de facultatieve Seabourn-excursies naar UNESCO-werelderfgoed is een kleine schenking aan het Werelderfgoedfonds van UNESCO inbegrepen.

De intieme, bekroonde schepen van Seabourn zijn een klasse apart: ruime, mooi ingerichte suites, vaak met veranda; heerlijke diners in een waaier van restaurants; open bars overal op het schip; kwaliteitswijn tijdens de lunch en het diner; bekroonde, persoonlijke service en een ontspannen, gezellige sfeer waardoor gasten zich meteen thuis voelen aan boord. Tegen een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding krijg je een van de beste reiservaringen ter wereld, all inclusive.

Boek een cruise aanbieding met Seabourn bij Captain Cruise, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.