Shadow

Werner Timmers wordt kapitein van de Rotterdam

Holland America Line heeft Werner Timmers benoemd tot kapitein van de Rotterdam, het nieuwste cruiseschip van de Holland America Line. Timmers werkt al bijna veertig jaar voor de Holland America Line en was tot voor kort kapitein van de Koningsdam.

Werner Timmers wordt kapitein van de Rotterdam, het nieuwe schip van Holland America Line. © Holland America Line
Werner Timmers wordt kapitein van de Rotterdam, het nieuwe schip van Holland America Line. © Holland America Line

Van stagiair tot kapitein: Dat is in een notendop de carrière van Werner Timmers. De in Nederland geboren kapitein Timmers groeide op in Roosendaal. Hij koos voor een loopbaan op zee in zijn laatste jaar van de middelbare school nadat hij tijdens een carrièredag een zeeman over zijn avonturen had horen vertellen. Timmers ging naar de Nautische Academie in Vlissingen, Nederland, en na het behalen van een diploma in de nautische wetenschappen, behaalde hij een tweede diploma in scheepswerktuigkunde en kwam als vierde officier in dienst bij Holland America Line.

“Ik voel me vereerd om benoemd te worden tot de eerste kapitein van de Rotterdam, en ik kijk ernaar uit om aan boord te komen voor de proefvaarten en om het schip samen te zien komen tijdens de laatste fasen van de bouw,” aldus kapitein Timmers. “Mijn lange carrière bij Holland America Line is gevuld met zoveel prachtige mijlpalen, en deze benoeming is een hoogtepunt.”

Als hij niet aan boord van een schip is, woont kapitein Timmers met zijn vrouw Sherron en hun twee kinderen in Mount Dora, Florida.

Een cruise met de Rotterdam kun je boeken bij CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, Captain Cruise, TUI en Stip Reizen.

Kapitein Timmers zal de komende maanden naar de Marghera-scheepswerf van Fincantieri in Italië afreizen, waar de Rotterdam wordt gebouwd. Hij zal daar toezien op de afwerking van het schip en proefvaarten maken. De oplevering van Rotterdam staat gepland op 30 juli 2021. De verkoop van cruises met de Rotterdam is al van start gegaan.

Update 9 februari 2021: Ook de namen van de andere leden van de staf van de Rotterdam zijn inmiddels bekend. De Vlaming Kevin Beirnaert is benoemd tot staff captain, zeg maar de plaatsvervangend kapitein. Wessel van Oorschot is benoemd tot hotel director en heeft in die functie gewerkt op de ander Pinnacle-klasse-schepen Koningsdam en Nieuw-Statendam. Michale Brown is aangesteld als Environmental Officer, terwijl Peter Massolt de Chief Engineer is geworden. Wim Akkerman is benoemd tot Staf Chief Engineer.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Deel dit bericht:

Mis nooit meer een bericht en meld je aan hieronder voor onze gratis nieuwsbrief. Volg ons ook op Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.