Shadow

Koffers van vrouwen vaak te zwaar

Koffers

Wat neem je mee op reis? Het hangt er uiteraard vanaf wat voor soort vakantie je geboekt hebt. Zo zul je op een rugzaktrip andere spullen meenemen dan op een cruisevakantie en ziet de bagage van een kampeerder en weer anders uit dan die van iemand die in een fietsvakantie maakt. Wat voor vakantie het ook is, voor veel vrouwen is het lastig om niet te veel mee te nemen, zo blijkt uit een onderzoek van het Britse Warenhuis Debenhams.

In de gemiddelde vakantiekoffer van vrouwen zitten meer dan 150 artikelen. Hiermee kunnen ze een vakantie van 2 weken doorkomen. Mannen hebben slechts 40 artikelen bij zich voor eenzelfde vakantieperiode. Het blijkt dat vrouwen slechts een derde van de meegenomen kleding dragen. Toch willen vrouwen het liefst zo veel mogelijk meenemen om te voorkomen dat ze tijdens de vakantie ‘mis’ grijpen. ‘Stel je voor dat je het niet bij je hebt’, geeft 57 procent van de ondervraagde vrouwen dan ook als reden op.

Volgens het onderzoek kopen vrouwen al maanden van tevoren kleding die mee moet tijdens de vakantie. Maar ook de oude vertrouwde spulletjes krijgen een plekje in de koffer. Het gevolg dat deze vaak te zwaar en overpakt is.
Reden ook voor vrouwen om de vakantiekoffer van hun man in te pakken, zo blijkt uit een onderzoek van Skyscanner. Maar liefst 13 procent van de vrouwen die de koffer van hun man inpakt doet dat om nog wat van hun eigen spulletjes erbij te kunnen stoppen.
Een derde van de vrouwen geeft aan dat ze beter zijn in het inpakken. 20 procent vindt het leuk en 10 procent vertelt dat ze de koffer van de partner inpakt om zo controle te hebben over wat er meegaat.

Bagage aan boord van een cruiseschip

De hoeveelheid bagage aan boord is niet aan vaste regels gebonden. Wel ben je vaak gebonden aan een maximum hoeveelheid en/of gewicht in verband met de aansluitende vliegreizen. Omdat de ruimte in de hut wat beperkt kan zijn adviseren de meeste rederijen om niet meer dan 2 koffers van normale afmetingen per persoon mee te nemen aan boord.

Wat neem je mee op een cruisevakantie? Lees de kleding- en cruisetips.
Cruisevakantie boeken? Kies uit het uitgebreide aanbod!