Cruise nieuws

De MSC Grandiosa aan de Wilhelminakade in Rotterdam © Nico van Dijk

Wat zijn de cruisetrends voor 2020 volgens CLIA?

Cruise nieuws 13 december 2019 om 16:54

Bij de cruisetrends die Cruise Lines International Association (CLIA) voor het jaar 2020 signaleert in het nieuwste Cruise Industry Outlook rapport ligt de focus  vooral op ecologische duurzaamheid, responsible tourism en de opkomst van de plasticwerende passagier.

Lees verder ›
Passenger Terminal Amsterdam ©  DecruiseGids.nl/Nico van Dijk

Cruisebelasting zorgt voor fors minder cruiseschepen naar Amsterdam

Cruise nieuws 3 december 2019 om 16:26

De invoering van 8 euro toeristenbelasting voor passagiers van cruiseschepen heeft er flink ingehakt. Door de maatregel zag de Passenger Terminal Amsterdam het aantal cruiseschepen in 2019 met circa 35 procent teruglopen. Als gevolg van de belastingmaatregel kwamen er zestig cruiseschepen minder naar Amsterdam. In totaal komen er in 2019 […]

Lees verder ›
Alaska-cruises inzet voor Norwegian Cruise Line Holdings Ltd

Alaska-cruises inzet voor Norwegian Cruise Line Holdings Ltd

Cruise nieuws 21 november 2019 om 17:18

Onder de vlag van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. vallen de merken Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises. Om de positie op de snelgroeiende markt voor Alaska-cruises van Norwegian Cruise Line te versterken, zijn strategische initiatieven ontplooid.

Lees verder ›
De nieuwe Norwegian Encore © Norwegian Cruise Line.

Cruisemaatschappijen werken hard aan schonere cruiseschepen

Cruise nieuws 8 november 2019 om 14:20

Cruisemaatschappijen MSC Cruises, Norwegian Cruise Line, Costa Cruises en Aida werken hard aan het terugdringen van de milieubelasting van hun cruiseschepen. Walstroom, schonere brandstoffen, brandstofcellen en efficiënter gebruik van de energie aan boord moeten daarbij helpen. MSC Cruises wil in 2030 zelfs naar emissieloze schepen. En Costa Cruises en Aida […]

Lees verder ›
MSC Grandiosa's sea trials - © Bernard Biger

Cruiseschip MSC Grandiosa voor het eerst in Rotterdam

Cruise nieuws 4 november 2019 om 14:14

De haven van Rotterdam verwelkomt vandaag voor het eerst de MSC Grandiosa, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises. MSC Grandiosa werd op 31 oktober afgeleverd op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique (CdA) in Saint-Nazaire, Frankrijk.

Lees verder ›
Norwegian Cruise Line neemt Norwegian Encore in ontvangst

Norwegian Cruise Line neemt Norwegian Encore in ontvangst

Cruise nieuws 1 november 2019 om 15:56

Cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line ontving woensdag 30 oktober haar nieuwste schip, Norwegian Encore, in Bremerhaven, Duitsland. Deze langverwachte mijlpaal wordt de komende maanden groots gevierd met speciale bezichtigingsevents in Europa, New York en Miami en een schipnaamgevingsceremonie op 21 november, 2019.

Lees verder ›
Meer en nieuw entertainment bij Holland America Line © HAL

Meer en nieuw entertainment bij Holland America Line

Cruise nieuws 29 oktober 2019 om 14:28

Van interactieve dans tot hedendaagse muziek uitgevoerd in ouderwetse jasjes. Holland America Line vernieuwt haar entertainment aan boord volledig met de introductie van drie wisselende acts op het hoofdpodium.

Lees verder ›
De Norwegian Spirit © NCL

Norwegian Spirit krijgt renovatie van honderd miljoen dollar

Cruise nieuws 29 oktober 2019 om 12:39

De Norwegian Spirit, een van de cruiseschepen van Norwegian Cruise Line, gaat 2 januari in dok voor een honderd miljoen dollar kostende renovatie. Het schip krijgt een volledige renovatie in het kader van het programma The NorwegianEdge. De Norwegian Spirit krijgt meer voorzieningen voor volwassenen.

Lees verder ›
Sky Princess©PR

Sky Princess van Princess Cruises overgedragen aan rederij

Cruise nieuws 16 oktober 2019 om 19:12

Gisteren is de Sky Princess tijdens een officiële ceremonie op de Fincantieri Scheepswerf in Monfalcone, Italië, overgedragen aan Princess Cruises. Het eerste speciaal gebouwde Princess MedallionClass-schip met een capaciteit van  3.660 gasten is hiermee het 18e schip van de rederij.

Lees verder ›
De Regent Seven Seas Explorer ©  Regent Seven Seas Cruises

Regent Seven Seas Cruises voor liefhebbers van gastronomie, tuinieren, Broadway en meer

Cruise nieuws 26 september 2019 om 16:54

Regent Seven Seas Cruises®, de meest toonaangevende luxueuze cruiserederij, heeft vijf verrijkende programma’s onthuld die in 2020 aan boord beschikbaar zijn op een select aantal cruises. Liefhebbers van wijn en kookkunst, tuinieren en bloemschikken, Broadway en televisie kunnen hun hart ophalen met de 2020 Spotlight collectie van Regent.

Lees verder ›