Privacybeleid

decruisegids.nl hanteert onderstaand privacybeleid voor haar website

Algemeen

Decruisegids is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Decruisegids verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt voor het verzenden van onze nieuwsbrief. Decruisegids.nl gaat zorgvuldig met deze persoonsgegevens en privacy om. Wij registreren niet wie je bent en vragen niet om persoonlijke gegevens, anders dan die op het contactformulier vermeld staan. De vragen en opmerkingen die je via het contactformulier en/of per mail aan ons doorgeeft, worden uitsluitend bewaard om de dienstverlening op deze website te verbeteren. Indien je er bezwaar tegen hebt dat wij je mail opslaan in een archief, kun je dit via het contactformulier en/of in je mail kenbaar maken.

Voor het CMS gebruiken we de laatste update van WordPress

Nieuwsbrief:

We vragen om je emailadres om je te kunnen e-mailen en je de nieuwsbrief toe te sturen.
Voor- en achternaam zijn niet verplicht.

Prijsvragen:

We vragen naam, adres en telefoonnummer om goederen en diensten bij je af te leveren als je meegedaan hebt aan een prijsvraag. Deze gegevens worden uitsluitend voor dat doel gebruikt.

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via redactie@decruisegids.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Decruisegids verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het kunnen toesturen van nieuwsbrieven en gewonnen prijzen.
  • Decruisegids neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van decruisegids) tussen zit.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Decruisegids gebruikt technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Google Analytics

  • Decruisegids maakt gebruik van Google Analytics-cookies.
  • Wij hebben een verwerkersovereenkomst afgesloten met Google.
  • Wij kozen ervoor om een deel van het ip-adres te maskeren.
  • We delen geen gegevens met derden.
  • Decruisegids maakt geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.
  • Voor zoekopdrachten maken we gebruik van een applicatie van zoekmachine Google.  Als je op decruisegids.nl een zoekopdracht invult, dan kunnen deze zoektermen samen met de technische kenmerken in zogenaamde logfiles worden bijgehouden. Deze gegevens gebruiken wij uitsluitend om na te gaan waar onze bezoekers naar zoeken om zo onze website te kunnen verbeteren.  Dit surfgedrag  kunnen we niet tot op jouw persoon herleiden.

Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven. Doordat Google de Safe Harbor Agreement heeft ondertekend, heeft het bedrijf aangegeven de Europese privacyregels te respecteren. Google heeft haar databeheer aangepast aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie zoals die geldt vanaf 25 mei 2018. Als je decruisegids.nl bezoekt, worden de technische kenmerken van de door jouw opgevraagde pagina’s in zogenaamde logfiles in Analytics bijgehouden. Deze gegevens worden uitsluitend ten behoeve van statistische analyses gedurende veertien maanden bewaard.

Social media

Social media cookies zijn cookies die functionaliteiten van socialmediawebsites mogelijk maken. Denk hierbij aan een YouTubefilmpje of een Google+, Twitter of ‘Like of Share knop voor Facebook.

De social media partij kan jouw IP-adres herkennen op het moment dat je een pagina van onze website wilt delen of liken. Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven. We raden je aan onderstaande privacy- en cookieverklaringen regelmatig te raadplegen:

Advertenties op decruisegids.nl

Wij maken gebruik van links naar affiliatepartners met wie wij verwerkersovereenkomsten hebben afgesloten. Deze netwerken kunnen ten behoeve van een financiële administratie gedurende enkele maanden de technische kenmerken van deze kliks bewaren. Wij kunnen echter niet zien door welke persoon of vanaf welke computer deze kliks gedaan zijn. Decruisegids.nl participeert in de volgende advertentienetwerken, die eigen registraties voeren en die een eigen privacybeleid hebben. Klik op de links om het privacybeleid van de betreffende partner te lezen:

Bij het vertonen van advertenties en van zogenaamde ‘webbeacons’ kunnen deze partijen zogenaamde ‘cookies’ plaatsen in en lezen van je webbrowser. Een webbeacon is een kleine onzichtbare afbeelding die in een webpagina is geïntegreerd om een opvraging van die pagina te kunnen registreren. Een cookie is een klein bestand met onpersoonlijke gegevens, dat wordt gebruikt om verschillende opvragingen van uw browser met elkaar in verband te brengen. Een cookie kan door de advertentienetwerken bijvoorbeeld worden gebruikt om jouw voorkeuren of gebruikersinstellingen op te slaan, om ingelogd te blijven op een interactief deel van een website, of om advertenties af te stemmen op de interesses en voorkeuren op basis van jouw bezoek aan decruisegids.nl en andere websites op internet. Decruisegids.nl plaatst zelf geen advertentiecookies of webbeacons.

De meeste browsers accepteren standaard cookies. Je kunt cookies weigeren door de instelling van je browser aan te passen.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Decruisegids neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Deze website is voorzien van een SSL-certificaat, zodat jouw gegevens –bijvoorbeeld bij het gebruik van een contactformulier – veilig verzonden kunnen worden via een versleutelde verbinding.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Decruisegids bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld en niet langer dan wettelijk is toegestaan.

Wij hanteren de volgende bewaartermijnen:

  • Nieuwsbrief:
    Bij uitschrijven verwijderen de informatie binnen 14 dagen uit onze systemen. Voor het versturen van de nieuwsbrieven maken we gebruik van Mailpoet waarmee we een verwerkersovereenkomst hebben afgesloten.
  • Winnaars van prijzen
    De gegevens van de winnaars van prijsvragen blijven 1 jaar bewaard om bij te kunnen houden wie de winnaars zijn en om gewonnen prijzen, die niet direct worden geleverd, later te kunnen leveren.

Gegevensverstrekking aan derden

Decruisegids.nl verkoopt, of stelt  jouw gegevens ook niet gratis ter beschikking, aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou (bijvoorbeeld voor het toesturen van een prijs) of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, hebben wij verwerkersovereenkomsten afgesloten om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Decruisegids blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Misbruik

Wanneer wij vinden dat er sprake is van misbruik of oneigenlijk gebruik van onze website, dan kunnen wij ip-nummers en/of e-mailadressen voor bepaalde of onbepaalde duur blokkeren. Indien bij misbruik derden in hun belangen worden geschaad, kunnen wij de betreffende gegevens aan deze derden ter beschikking stellen. Bij misbruik kunnen wij pogingen ondernemen om de gegevens tot jouw persoon te herleiden, of om aangifte te kunnen doen of eventueel juridisch te kunnen aanspreken. Lees ook onze disclaimer.

Inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, intrekking en bezwaar

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door decruisegids en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar redactie@decruisegids.nl t.a.v. M. van de Wouw, de Functionaris Gegevensbescherming van decruisegids.
Postadres van decruisegids: Postbus 2074, 2990 DB Barendrecht.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

Decruisegids wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons