Shadow

De suites en hutten op de Nieuw Statendam van Holland America Line

De Nieuw Statendam van Holland America Line is het zusterschip van de Koningsdam en de Rotterdam. Beide schepen behoren tot de Pinnacle-klasse van Holland America Line. Toch zijn er wat verschillen tussen de Koningsdam en de Nieuw Statendam. Zo heeft de Nieuw Statendam acht hutten meer dan de Koningsdam. En sommige hutten op de Nieuw Statendam zijn opnieuw ontworpen. Bekijk het overzicht van suites en hutten op de Nieuw Statendam.

Overzicht suites en hutten op de Nieuw Statendam

Veranda-Spa-suite op de Koningdam. Er zijn 38 van dit soort hutten op de Nieuw Statendam © Holland America Line
Veranda-Spa-suite op de Nieuw Statendam © Holland America Line

De Nieuw Statendam biedt plaats aan 2666 cruisepassagiers. Die kunnen slapen in 1377 hutten, ook wel staterooms genaamd. Daarvan zijn er veertig voor rolstoelers toegankelijk. De hutten en suites op de Nieuw Statendam zijn als volgt ingedeeld:

 •  1 Pinnacle suite
 • 43 Neptune Suites
 • 2 Neptune Spa Suites
 • 14 Signature Suites
 • 104 Vista Suites
 • 38 Veranda-Spa-hutten
 • 748 Veranda-hutten
 • 4 Spa-hutten met zeezicht
 • 99 hutten met zeezicht
 • 11 Spa binnenhutten
 • 269 binnenhutten
 • 12 hutten voor singles met zeezicht
 • 32 familiehutten

Daarnaast heeft de Nieuw Statendam in de verschillende klassen nog een aantal Spa-suites. Die liggen dicht bij de Greenhouse Spa & Salon. Yogamatjes voor gebruik tijdens de cruise en een iPod-docking station zijn bij de hutprijs inbegrepen. Lees meer over de keuze van hutten en suites op cruiseschepen.

Boek een cruise op de Nieuw-Statendam bij onder meer TUI, CruiseReizen.nl, CruiseOnline, Captain Cruise en Cruisewinkel.

De Pinnacle Suite op de Nieuw Statendam

Pinnacle Suite op de Nieuw Statendam © Holland America Line
Pinnacle Suite op de Nieuw Statendam © Holland America Line

De Nieuw Statendam telt 1 Pinnacle Suite. Die suite is in vergelijking met die op de Koningsdam helemaal opnieuw ontworpen. Dat geldt ook voor de familiehutten. Daarbij is gebruik gemaakt van de ervaringen met dezelfde huttypen op de Koningsdam.

Interieurontwerper Adam D. Tihany ontwierp een suite van 394 vierkante meter met een slaapkamer, een woonkamer, een eetkamer, een kleedkamer en een privé-balkon met bubbelbad. Het is een open, lichte ruimte geworden met speciaal gemaakt meubilair.

De Neptune suites op de Nieuw Statendam

De 43 Neptune Suites en de twee Neptune Spa Suites variëren van 141 tot 260 vierkante meter. Net als de passagiers van de Pinnancle Suite hebben cruisereizigers in de Neptune Suites toegang tot de exclusiefe Neptune Lounge. Dat is een privé-ruimte waar ze kunnen ontspannen en andere passagiers kunnen ontmoeten. Ook biedt de Neptune Lounge bureaus om aan te werken, een bibliotheek en een conciërge-service. Drankjes zijn inbegrepen.

Ten opzichte van de Neptune Lounge op de Koningsdam is die op de Nieuw Statendam vergroot. Daardoor was er meer ruimte om extra ramen te plaatsen wat weer een ruimtelijk gevoel oplevert.

Signature en Vista Suites op de Nieuw Statendam

Signature suite op de Nieuw Statendam en de Koningsdam © Holland America Line
Signature suite op de Nieuw Statendam en de Koningsdam © Holland America Line

De 14 Signature Suites zijn maximaal 122 vierkante meter groot. De 104 Vista Suites op de Nieuw Statendam variëren in grootte van 79 tot 108 vierkante meter. Passagiers in de Signature en Vista-hutten worden extra in de watten gelegd met onder meer exta grote badhanddoeken, verse bloemen en keuze uit verschillende kussens voor op bed. Ook een minibar en concierge-service maken deel uit van de extra’s.

Familie hutten op de Nieuw Statendam

We zeiden het al eerder: ook de familiehutten op de Nieuw Statendam zijn verbeterd in vergelijking met de familiehutten op de Koningsdam. De 32 familie-staterooms met zeezicht variëren van 67 tot 70 vierkante meter. De familiehutten zijn geschikt voor zeven personen. Ze beschikken over twee badkamers en extra kastruimte. Let er bij het boeken van hutten op de Nieuw Statendam wel op dat je bij hutten op dek 4 beperkt uitzicht kunt hebben vanwege de sloepen.

Hutten voor singles op de Nieuw Statendam

Omdat er steeds meer alleenreizende cruisepassagiers komen, heeft Holland America Line op de Koningsdam hutten voor singles geïntroduceerd. Zusterschip Nieuw Statendam telt 12 hutten met zeezicht voor cruisepassagiers die alleen op cruise gaan. Ze zijn te vinden voorop Dek 1 (Main Deck) en meten 39 tot 52 vierkante meter.

De foto’s op deze pagina zijn voorbeelden van hutten op de Nieuw Statendam. Kleur en indeling kunnen afwijken van de hut die u boekt.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.