Shadow

Cruise tips

Cruisetips voor beginners en gevorderden

Cruisetips voor beginners en gevorderden

Cruise tips
Cruisetips: heel handig want na de zware coronaperiode, waar maandenlang niet werd gevaren, is cruisen weer helemaal in trek en kun je uit net zoveel aanbod kiezen als vóór corona. Voor veel mensen is cruisen de ideale manier van vakantievieren. Je pakt één keer je koffer en wordt elke dag, zonder dat je er iets voor hoeft te doen, op een andere locatie wakker. Waar moet je op letten als je gaat cruisen? We geven cruisetips die zowel voor beginners als gevorderden handig zijn om te weten. (meer…)
Heb ik een visum nodig voor een cruise naar St. Petersburg?

Heb ik een visum nodig voor een cruise naar St. Petersburg?

Cruise tips
Of je nu per vliegtuig of per cruiseschip naar het Russische Sint Petersburg gaat, je hebt om aan land te gaan een visum voor Rusland nodig. De regels zijn per 1 oktober 2019 veranderd voor mensen die niet langer dan acht dagen in St. Petersburg en de Leningrad Oblast zullen verblijven. Een kort overzicht van de visumverplichtingen voor Rusland. Wat heb je nodig voor een cruise naar St. Petersburg? (meer…)
9 Dingen die cruisemaatschappijen je niet vertellen. En wij wel!

9 Dingen die cruisemaatschappijen je niet vertellen. En wij wel!

Cruise tips
Cruisen is leuk! Laten we dat voorop stellen. Je ontdekt op een heel gemakkelijke en comfortabele manier in korte tijd veel gebieden, steden of locaties. En dat je je aan boord niet hoeft te vervelen, dat cruisen zeker niet alleen voor ‘ouderen’ is én dat er dan ook voor jong en oud wel een passende cruise te vinden is hoeven we hier ook niet meer uit te leggen. Lees alle artikelen maar is over wat je aan boord zoal kunt doen en beleven. Maar er zijn een aantal dingen die cruisemaatschappijen je niet snel vertellen. En wij dus wel. Want ook dat hoort bij cruisen. (meer…)
Cruisen met kinderen

Cruisen met kinderen

Cruise tips
Steeds meer Nederlanders gaan cruisen met kinderen, zo blijkt uit cijfers van koepelorganisatie Cruise Lines International Association. In 2018 steeg het aantal kinderen onder de 12 jaar aan boord met 21% en het aantal tieners met 13%. Eigenlijk niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat ceel cruiseschepen voorzieningen voor kinderen aan boord hebben. Denk aan zwembaden, lasergames, racesimulatoren, aquaparken voor de kleintjes en kinderopvang voor alle leeftijden. (meer…)