Shadow

Oceania Cruises: ontmoeting tussen luxe en gastronomie

De echte fijnproevers en levensgenieters weten het: Oceania Cruises biedt meer dan alleen een luxe cruise. Het is een culinaire ontdekkingsreis. Als dé cruisemaatschappij voor foodies tilt Oceania Cruises dineren op zee naar een hoger niveau. Van een interactieve kookcursus tot verfijnde restaurants en exclusieve culinaire tours, elk moment aan boord is een viering van smaak en vakmanschap. In 2025 zet Oceania Cruises haar reputatie als pionier in culinaire innovatieve kracht bij met bijzondere mijlpalen, inspirerende nieuwe kooklessen en een prestigieuze vernieuwde samenwerking met Gault&Millau. Het resultaat? Een cruise-ervaring die niet alleen de bestemming, maar ook de reis ernaartoe onvergetelijk maakt.

Een culinaire tour in Civitavecchia©Oceania Cruises

‘The Finest Cuisine at Sea’

Een reis met Oceania Cruises is ook een uitzonderlijke gastronomische ervaring. ‘The Finest Cuisine at Sea’® is voor Oceania Cruises niet zomaar een slogan, het is de leidraad in alles wat ze doen. De restaurants aan boord van hun schepen bieden je hoogstaande culinaire ervaringen, allemaal inbegrepen in de prijs van de reis met een selectie aan mooie wijnen, champagnes of bieren.
Het culinaire feest begint met een verrassende cocktail in The Bubbly Bar, The Ultimate Bloody Mary of The Macallan Experience. Vanaf daar ga je naar een van de specialiteitenrestaurants aan boord. Zoals je van een toprestaurant mag verwachten, bereiden vooraanstaande chefs met ervaring uit ’s werelds beste restaurants alle gerechten voor je klaar met een selectie van de meest verse ingrediënten.

15 Jaar Culinaire Innovatie: The Culinary Center

Oceania Cruises viert met trots het 15-jarige jubileum van The Culinary Center, de eerste hands-on kookschool op zee. Deze kookschool vindt je op de schepen Marina™, Riviera™, Vista™ en de langverwachte Allura™, die in de zomer van 2025 wordt gelanceerd. The Culinary Center biedt meer dan 60 interactieve kooklessen: van het beheersen van de smaken van de Pacific Northwest tot het ontdekken van de Polynesische keuken, iedere fijnproever kan er iets leren. Daarnaast kun je deelnemen aan de Culinary Discovery Tours™. Hierbij ga je op excursie in meer dan veertig bestemmingen wereldwijd onder begeleiding van de beste chefs. De lokale ingrediënten worden gekocht op markten en vervolgens leer je aan boord hoe deze verwerkt worden tot gerechten geïnspireerd door de bezochte bestemming. Dit jaar wordt het aanbod uitgebreid met twaalf nieuwe excursies, onder andere in Amsterdam, Belfast, Valencia en Valetta. Maar ook zijn er nieuwe mogelijkheden in Japan, Zuid-Korea en Noord-Amerika.

Eten is het hart van Oceania Cruises

“Eten is het hart van alles wat we doen bij Oceania Cruises. Van onze speciaal ontworpen foodie-schepen tot ons diverse culinaire programma: we hebben een ervaring gecreëerd door foodies, voor foodies,” zegt chef Kathryn Kelly, Directeur Culinaire Verrijking en het brein achter The Culinary Center. “Onze reis was ongelooflijk en we blijven innoveren met nieuwe lessen, thema’s en tours.”

Nieuwe foodie workshops in 2025

Kijk uit naar spannende nieuwe culinaire lessen, zoals:
• Culinary Northwest Passage
Ontdek de culinaire trends van het Pacific Northwest, geïnspireerd door chefs van Seattle tot Anchorage. Deze workshop viert seizoensgebonden ingrediënten met vis- en zeevruchtengerechten en onweerstaanbare “deep dish”-desserts die je thuis zeker opnieuw wilt maken.
• Down Under Abundance
Nieuw-Zeeland en Australië bieden een overvloed aan ingrediënten, van diverse zeevruchten tot wereldwijd geprezen vlees. Deze workshop viert de smaken van zee, bergen en wijngaarden, ontwikkeld samen met lokale chef-collega’s.
• It’s a Dessert Party
Sluit aan voor een zoete workshop met desserts en dranken,perfect voor tussen het diner en de avondshow in. Maak bijvoorbeeld lava cake met Champagne of crêpes Suzette met een Grand Marnier spritzer.
• South Seas Salt Life
Na een dag op een wit strand en een blauwe lagune ontdek je in deze workshop de Polynesische keuken: verse, lokale ingrediënten met invloeden uit Frankrijk en China. Geniet op z’n Polynesisch: Tama’a Maitai!
• Snow Days Brunch
Vier knusse sneeuwdagen met kaneelbroodjes, eiercasseroles en verwarmende cocktails. Deze workshop brengt familieklassiekers en de beste recepten van onze mixologen samen. Tot bij de brunch!

Jacques: een smaak van Parijs op zee

Oceania Cruises eert de rijke culinaire invloed van Jacques Pépin, de eerste Executive Culinary Director van de rederij, met de uitbreiding van Jacques, het kenmerkende Franse restaurant. Dit verfijnde restaurant, vernoemd naar de gerenommeerde chef-kok en grondlegger van Oceania Cruises’ culinaire filosofie, is al een favoriet onder gasten die varen op de Marina™ en Riviera™. In juli 2025 zal Jacques debuteren op de nieuwe Allura™, gevolgd door de Vista™ later dat jaar. Geniet van tijdloze klassiekers zoals eend met Grand Marnier-saus en Crêpes Suzette, evenals nieuwe tafelside-ervaringen, zoals steak tartaar, die ter plekke voor je ogen wordt bereid.

Samenwerking met Gault&Millau

Oceania Cruises is de enige cruisemaatschappij in de Benelux met een exclusieve samenwerking met Gault&Millau, tot stand gebracht door Jan Van Durme van Footprints Luxury Cruises. Dit partnerschap bevestigt de culinaire topklasse van de luxevaart. Oceania Cruises onderscheidt van welke andere cruisemaatschappij dan ook doordat er meer keuken- en opslagruimte voor verse ingrediënten is. Daarnaast heeft Oceania Cruises het hoogste percentage culinair personeel, met één chef-kok per tien gasten. Ook heeft elk restaurant een eigen keuken, waardoor gerechten altijd à la minute worden bereid.

Een smaakvolle reis gegarandeerd

Met deze vernieuwingen blijft Oceania Cruises dé bestemming voor liefhebbers van verfijnde gastronomie op zee. Of het nu gaat om het ontdekken van nieuwe smaken, het bijwonen van inspirerende kooklessen of het genieten van culinaire hoogstandjes in de exclusieve restaurants aan boord, iedere reis is een unieke ervaring. Toevoeging: stap aan boord en laat je meevaren op de golven van de smaakbeleving.

Lees ook: Oceania Cruises legt de lat weer hoger.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.

Privacy

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan ook door een mail te sturen naar redactie@decruisegids.nl met in de onderwerpsregel van je mail ‘Aanmelden nieuwsbrief’. We voegen je dan direct toe aan onze mailinglijst. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

DeCruisegids.nl
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij bezoekers de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site onze bezoekers het meest interessant en nuttig vinden.