Shadow

Vista, nieuwste cruiseschip voor Oceania Cruises, gedoopt op Malta

Luxe cruiserederij Oceania Cruises heeft 1 mei 2023 haar nieuwste cruiseschip de Vista in ontvangst genomen. Dat gebeurde op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Genua. Het eerste nieuwe cruiseschip van Oceania Cruises in 10 jaar is 8 mei op Malta gedoopt.

De Vista is het eerste schip uit de nieuwe Allura-klasse van Oceania Cruises en heeft een volume van 67.000 brutoregisterton en is 241 meter lang. De Vista biedt plaats aan 1.200 gasten en heeft volgens Oceania Cruises de ruimste standaardhutten op zee. Alle hutten en suites op de Vista hebben een balkon. Per drie gasten staan twee bemanningsleden beschikbaar. Zusterschip Allura komt op 18 juli 2025 in de vaart.

De nieuwe Vista van Oceania Cruises is opgeleverd in Genua. © Oceania Cruises
De nieuwe Vista van Oceania Cruises is opgeleverd in Genua. © Oceania Cruises

Oceania Cruises heeft altijd een sterke focus op uitzonderlijke bestemmingen exceptionele gastronomie en daarom heeft de Vista 11 restaurants en eetgelegenheden. Ook zijn drie gloednieuwe dinerconcepten ingevoerd:

 • Ember, een kenmerkend restaurant met een hoogstaande Amerikaanse keuken;
 • Aquamar Kitchen, dat het wellnessaanbod naar een nieuw niveau tilt; en
 • The Bakery at Baristas, een uitbreiding van de populaire koffiebar Baristas, waar versgebakken Franse en Italiaanse gebakjes worden geserveerd.

Doop van de Vista

De Vista van Oceania Cruises werd gedoopt door de Italiaans-Amerikaanse chef-kok, auteur, restaurateur en Emmy Award-winnende Giada De Laurentiis © Oceania Cruises
De Vista van Oceania Cruises werd gedoopt door de Italiaans-Amerikaanse chef-kok, auteur, restaurateur en Emmy Award-winnende Giada De Laurentiis © Oceania Cruises

De Vista is op 8 mei 2023 gedoopt tijdens een exclusieve ceremonie in Valletta, de hoofdstad van Malta, door haar meter, de gevierde Italiaans-Amerikaanse chef-kok, auteur, restaurateur en Emmy Award-winnende Giada De Laurentiis. De chef heeft zelf ook twee ‘signature-gerechten’ ontwikkeld die geserveerd worden in het Toscana-restaurant, waar traditionele Italiaanse specialiteiten worden geserveerd.

DeCruisegids.nl was aan boord van de Riviera, een ander middelgroot cruiseschip van Oceania Cruises. Lees onze reportage over de Riviera.

De doop van de Vista van Oceania Cruises werd afgesloten met een groot vuurwerk boven de historische haven van Valletta op Malta. © Oceania Cruises
De doop van de Vista van Oceania Cruises werd afgesloten met een groot vuurwerk boven de historische haven van Valletta op Malta. © Oceania Cruises

De Vista maakt tijdens haar inaugurele seizoen cruises door de Middellandse Zee. Dat inaugurele seizoen is al helemaal uitverkocht. In september 2023 vaart de Vista naar Canada en New England om in de winter vanuit Miami cruises te maken naar Mexico, Bermuda en enkele Caraïbische bestemmingen.

Cruises met de Vista in 2024

In de zomer van 2024 maakt de Vista enkele Grand Voyages door de Oostelijke Middellandse Zee, de Egeïsche Zee en de Adriatische Zee. Op het programma staan cruises naar Griekenland, cruises naar Turkije en cruises naar Israël.

Bekijk en boek cruises van Oceania Cruises bij CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel, CruiseOnline, Cruise Travel en CaptainCruise.

Kenmerken van de Vista:

 • 12 eetgelegenheden, waarvan vier volledig nieuw
 • 1.200 gasten bediend door 800 bemanningsleden, dit betekent twee bemanningsleden voor elke drie gasten
 • Naar eigen zeggen de ruimste standaard passagiershutten op zee – meer dan 26 vierkante meter
 • Alle Penthouse Suites en passagiershutten hebben een grote badkamer met grote regendouches
 • lle Owner’s, Vista en Oceania Suites zijn voorzien van luxe ligbaden
 • Palatial Owner’s Suites en eersteklas bibliotheek exclusief gestyled in Ralph Lauren Home
 • Nieuwe Conciërge Level veranda-passagiershutten voor single-cruisers.
 • Acht bars, lounges en uitgaansgelegenheden
 • Aquamar Spa + Vitaliteitscentrum en Aquamar Spa Terras
 • Conciërge en Executive Lounges voor respectievelijk Conciërge Staterooms en Suites

Spraakmakend nieuw entertainment op de Vista

Tegelijk met de introductie van nieuwe restaurant-concepten heeft Oceania Cruises voor het entertainment op de Vista ook nieuwe shows geïntroduceerd. De drie nieuwe shows, Headliners, The Anchor Inn en Into the Night, zijn van Broadway-niveau. Naast de schitterende scheepsontwerpen, de bijzondere bestemmingen en het exquise culinaire aanbod moet het entertainment op de Vista de vierde ‘Wow-factor’ worden, zoals Frank del Rio, de topman van Oceania Cruises het formuleerde. Om het entertainment-aanbod naar een hoger plan te tillen heeft Oceania Cruises de nieuwe functie van ‘Director of Artistic Theatrical Entertainment’ in het leven geroepen.

Elke show krijgt een eigen karakter. De show Into the Night bijvoorbeeld moet een mix worden van dans, stijl, design en glamour. The Anchor Inn moet in een pub-achtige setting de sfeer van de Londense West End naar de Vista brengen met nummers van Dusty Springfield, Rod Stewart, Madness, Shirley Bassey en Tom Jones. Later in 2023 wordt nog een vierde show toegevoegd: The Music Triangle. Die productie gaat over de wortels van de hedendaagse muziek.

Meer aanbod aan restaurants

Oceania Cruises claimt de beste ‘fine dining’ op zee aan te bieden en mikt nadrukkelijk op ‘foodies’. Daarom hebben passagiers op de Vista keuze uit maar liefst 12 restaurants. Op de menukaarten prijken tal van nieuwe gerechten en nieuwe cocktails.

Meer nieuwe cruiseschepen voor Oceania Cruises

De Vista is het zevende cruiseschip in de vloot van Oceania Cruises. Een achtste schip, een zusterschip van de Vista, wordt momenteel gebouwd. Dit nieuwe cruiseschip wordt in de loop van 2025 opgeleverd.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.