Shadow

Welke cruisemaatschappijen gaan weer cruisen?

Cruisemaatschappijen hebben de afgelopen weken uitsluitend gemeld welke cruises opgeschort werden als gevolg van de coronacrisis. Maar langzamerhand worden er ook weer plannen gemaakt om cruises te hervatten. Wanneer kunnen we weer gaan cruisen?

De Carnival Dream gaat vanaf 1 augustus weer cruises maken. © Carnival Cruise Line
De Carnival Dream zou vanaf 1 augustus weer cruises maken, maar dat ging niet door. © Carnival Cruise Line

Update 12 augustus 2020.

Geen cruises vanuit Amerika tot en met 31 oktober

Disclaimer: Let op: cruisemaatschappijen starten waarschijnlijk langzaam hun cruises op. Bemanningen en schepen zijn verspreid over de wereld. Hou er rekening mee dat cruisemaatschappijen nog niet hun volledige cruiseprogramma direct zullen hervatten. Veel is ook afhankelijk van de havens die weer voor cruisemaatschappijen geopend worden. Cruisen vanuit Amerika wordt nog lastig, omdat de CDC, de Amerikaanse RIVM, cruises tot 30 september verboden heeft. Daarna hebben de cruiserederijen wereldwijd besloten om tot en met 31 oktober 2020 geen cruises vanuit Amerika te maken. Dat raakt ook veel cruises naar het Caraïbisch Gebied. Holland America Line kondigde aan de pauze voor cruises buiten EUropa te verlengen tot 15 december 2020.
Tenslotte kunnen cruisemaatschappijen eerder genoemde aankondigingen van hervattingen van cruises altijd weer herroepen.

Eerste cruises met SeaDream Yacht Club

De allereerste cruisemaatschappij die weer ging cruisen, is SeaDream Yacht Club. Deze exclusieve cruiserederij heeft haar cruises in juni hervat. Op het programma staan nu onder meer cruises naar de Middellandse Zee.

Cruises van SeaDream zijn te boeken bij onder meer Dreamlines, CruiseReizen.nl en Zeetours.

Carnival Cruise Line gooit cruiseschema om

Carnival Cruise Line is een van de eerste cruisemaatschappijen die een concrete datum heeft genoemd waarop de cruises hervat worden. Carnival Cruise Line zou aanvankelijk op 1 augustus voorzichtig haar cruises hervatten met acht schepen. Maar dat besluit is veranderd. Carnival Cruise Line gaat nu pas na 31 oktober weer cruisen.

Door het coronavirus is de oplevering van het nieuwste cruiseschip van Carnival, de Mardi Gras, vertraagd. De Mardi Gras zal nu met cruises beginnen op 6 februari 2021. Alle cruises met de Mardi Gras die gepland stonden tussen 14 november en 30 januari, zijn geannuleerd.

Ook de verbouwing van de Carnival Radiance in het Spaanse Cadiz heeft door de lockdown vertraging opgelopen. De renovatie van de Radiance zal naar verwachting pas in de lente van 2021 klaar zijn. Daarom worden de cruises met de Radiance die van november tot en met april gepland stonden, nu uitgevoerd met de Carnival Breeze.

Gevolg is wel dat de 18 cruises met de Breeze die tussen 7 november en 7 maart gepland stonden vanuit Fort Lauderdale, worden geannuleerd. Zeven cruises met de Carnival Breeze tussen tussen 13 maart en 24 april vanuit Fort Lauderdale, worden nu door de Carnival Magic uitgevoerd vanuit Miami.

Cruises met Carnival Cruise Lines kun je boeken bij onder meer CruiseReizen.nl, Dreamlines, Kras, Cruisewinkel, Captain Cruise, Zeetours en Cruisetravel.

Hurtigruten weer gestopt

Het Noorse Hurtigruten is na twee cruises weer gestopt met cruisen. Tijdens de tweede cruise naar Spitsbergen bleek dat de maatschappij haar eigen protocollen niet had nageleefd en dat er ruim 40 coronabesmettingen waren ontstaan bij bemanning en passagiers. Het is ons niet bekend wanneer Hurtigruten weer cruises aanbiedt.

Een Hurtigruten-cruise boek je bij Dreamlines, BBI-Travel en Kras.

Cruises vanaf 16 augustus 2020

Wie een cruise wil maken heeft sinds 1 augustus iets meer keuze. Toen vertrok de eerste cruise van Hapag Lloyd. MSC Cruises begint 16 augustus met cruisen. Het gaat om cruises naar bestemmingen in Italië, Malta en Griekenland.

MSC Cruises zijn onder meer te boeken bij Dreamlines, Kras, CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, Captain Cruise, Cruisetravel, Zeetours en Stip Reizen. Lees meer artikelen over MSC Cruises.

Cruisen vanaf 1 september

Costa Cruises wil vanaf 6 september voorzichtig beginnen met cruisen naar Italië, Malta en Griekenland.

Cruises van Costa Cruises zijn onder meer te boeken bij CruiseReizen.nl, Zeetours, Dreamlines, Captain CruiseStip Reizen, Cruisetravel en Kras.

Ook op 6 september vertrekt vanuit Kiel de Aidablu voor de eerste cruise van Aida Cruises. Vanaf 12 september begint ook de Aidaperla aan een serie van drie cruises langs de Noorse fjorden.

Cruises van Aida Cruises zijn onder meer te boeken bij CruiseReizen.nl, Dreamlines, Kras, Cruisewinkel, Zeetours, Stip Reizen, Captain Cruise en Cruisetravel.

Cruises in oktober

Oktober was voor veel cruisemaatschappijen de stip op de horizon die ze gezet hebben om weer te gaan cruisen. Maar doordat de cruisemaatschappijen zelf hebben besloten om die datum tot en met 31 oktober uit te stellen, wordt 1 november de nieuwe stip. Royal Caribbean, Azamara en Celebrity Cruises voeren vóór die datum nog wel cruises uit naar China en Australë.

Norwegian Cruise Line en haar zustermaatschappijen Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises gaan in november weer cruises aanbieden. Ultraluxe rederij Seabourn begint pas weer vanaf 20 november. Zusterrederij Holland America Line heeft echter besloten om haar cruises pas na 15 december weer te hervatten voor alle cruises buiten Europa. Cruises binnen Europa gaan zoals nu bekend, vanaf november weer van start.
Crystal Cruises kiest 23 oktober als eerste datum voor haar cruises. Cunard gaat pas in november weer cruisen.

Cruises van Holland America Line boeken kan bij onder meer Kras, CruiseReizen.nl, Cruisetravel, Captain Cruise, Cruisewinkel, Zeetours, Dreamlines en Stip Reizen.

Cruises met Norwegian Cruise Line in 2020 tot en met 2023 kun je boeken bij onder meer Zeetours, CruiseReizen.nl, Cruisetravel, Captain Cruise, TUI, Stip Reizen, Cruisewinkel en Kras.

Mis nooit meer een bericht en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.