Amsterdam opnieuw beste cruisebestemming West-Europa

Geplaatst door Redactie op 26 juli 2017 om 11:31 in de categorie Cruise nieuws
Passenger Terminal Amsterdam © DecruiseGids.nl/Nico van Dijk

Passenger Terminal Amsterdam © DecruiseGids.nl

Voor het tweede jaar op een rij is Amsterdam door cruisepassagiers als beste cruisebestemming van West-Europa en de Britse eilanden verkozen. 

Dit maakte Cruise Critics bekend. Cruise Critic is de belangrijkste cruise informatiewebsite ter wereld met betrekking tot cruises. Meer dan vijf miljoen mensen bezoeken maandelijks de website om hun cruisereis te plannen. Hun ervaringen van hun cruisereis delen ze ook via deze site. Een cruisereiziger schrijft: “Amsterdam en de regio zijn prachtig. De terminal ligt in het hart van de stad en we zijn zo het centrum in gewandeld. Het was geweldig.”

Trots

Alma Prins, manager Cruise bij Havenbedrijf Amsterdam: “Wij zijn trots en vereerd met deze onderscheiding. Het geeft weer dat we iets unieks hebben in Amsterdam. Onze gasten waarderen de faciliteiten hier. Dit is een toerist die wat gewend is, dus deze award geeft weer dat Amsterdam en haar haven iets bijzonders bieden. Deze toerist bezoekt musea, de horeca en shopt in het hoogsegment.”

Toekomst Passenger Terminal Amsterdam

Cruise blijft een belangrijke sector voor de Amsterdamse haven zoals ook in Visie 2030 vastgelegd. Naar verwachting zal het aantal bezoekende schepen verder groeien tot 250 in 2030 tegen 122 afgelopen jaar. Nu het stadsbestuur van Amsterdam een duidelijke voorkeur heeft uitgesproken voor de bouw van een brug vanaf het Java-eiland naar Amsterdam-Noord, moet Passenger Terminal Amsterdam (PTA) op termijn worden verplaatst. Op dit moment zijn twee nieuwe locaties in onderzoek. Met de bouw van de brug over het IJ kan pas begonnen worden als er een voor zeecruise passende oplossing is gevonden om de schepen op een voor Amsterdam waardige wijze te laten afmeren op een nieuwe plek.

Amsterdam opnieuw beste cruisebestemming West-Europa
3 (60%) 2 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.