Shadow

Celebrity Cruises bouwt cruiseschip voor Galapagos Eilanden in Nederland

Celebrity Cruises heeft een nieuw, revolutionair cruiseschip laten bouwen, de Celebrity Flora. Het eco-vriendelijke schip zal vooral ingezet worden op cruises naar de Galapagos Eilanden. En het schip wordt door de Nederlandse werf De Hoop in Lobith gebouwd en is 13 mei 2019 opgeleverd.

De Celebrity Flora van Celebrity Cruises © Celebrity Cruises
790De Celebrity Flora van Celebrity Cruises tijdens de zeetesten. De Celebrity Flora is 13 mei 2019 opgeleverd. © Celebrity Cruises

De 101 nmeter lange Celebrity Flora krijgt alleen maar suites met een persoonlijke butler. De sites op de Celebrity Flora worden voorzien van grote badkamers, en infinity balkons, uiteraard wordt er gebruik gemaakt van duurzame, natuurlijke, op de omgeving geïnspireerde materialen. Er is plaats voor maximaal honderd passagiers. Dat is het maximale aantal passagiers per cruiseschip dat de autoriteiten op de Galapagos Eilanden toestaan.

Penthous suites op de Celebrity Flora

Penthouse Suite op de Celebrity Flora © Celebrity Cruises

Celebrity Flora zal de twee grootste Penthouse Suites in de Galapagos aanbieden met aparte binnen- en buitenruimtes waar het licht kan worden aangepast om optimaal te genieten van de bestemming. Zo kun je de sterren bekijken of luisteren naar de zeeleeuwen. Naast deze twee penthouse suites van 120 vierkate meter kunnen cruisepassagiers een verblijf in een Royal Suite, Ultimate Sky Suites, Premium Sky Suites of Sky Suites boeken. Alle suites op de Celebrity Flora zijn voorzien van een Infinity balkon.

Restaurants op de Celebrity Flora

The Discovery © Celebrity Cruises
The Discovery © Celebrity Cruises

Er komen ook nieuwe restaurants. Ontbijt, lunch en diner worden elke dag geserveerd in het Seaside restaurant. The Ocean Grill aan boord wordt het casual dining restaurant met panoramisch uitzicht waar Dining under the Stars wordt aangeboden. Uiteraard kunnen de gasten ook kiezen voor een in-suite diner.

Cruisepassagiers kunnen op de Celebrity Flora ontspannen in de Sunset Lounge, rust vinden in The Vista, de openluchtlocatie met cocoon-style loungestoelen en privé cabanas waar 360 graden uitzicht wordt aangeboden. Ook in The Observatory, voorzien van glas van vloer tot plafond, krijgen ze een adembenemend uitzicht. De Celebrity Flora zal zonder anker overal kunnen vastleggen om de zeebodem op geen enkele manier te schaden. In de Discovery Lounge geven experts presentaties en informatie over excursies.

De Celebrity Flora krijgt een neerklapbaar achterdek. Vanaf dat dek kunnen passagiers snel met zodiacs naar de wal gebracht worden.

De Celebrity Flora is op 13 mei 2019 in de vloot opgenomen.

Cruises van Celebrity Cruises kun je rechtstreeks boeken bij onder meer CruiseReizen.nl, Captain Cruise, CruiseOnline, Zeetours, Cruise Travel en Sunweb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.