Shadow

Nieuwe exclusieve reizen naar Antarctica en Spitsbergen met de MS Albatros

Albatros Expeditions is een samenwerking met de Vlaams/Nederlandse touroperator Nordic aangegaan. Het expeditiecruiseschip MS Albatros zet in 2023 exclusief voor Nordic koers naar Spitsbergen en in 2024 gaat het schip op expeditie naar Antarctica. De exclusiviteit zorgt voor een extra bijzondere ervaring aan boord.

Cruisen op het expeditieschip Albatros

De Ocean Albatros is een splinternieuw cruiseschip. De MS Albatros telt 95 comfortabele passagierskajuiten en suites bieden onbelemmerd zicht op zee en de meeste hebben een eigen balkon. © Nordic / Albatros Expeditions
De Ocean Albatros is een splinternieuw cruiseschip. De MS Albatros telt 95 comfortabele passagierskajuiten en suites bieden onbelemmerd zicht op zee en de meeste hebben een eigen balkon. © Nordic / Albatros Expeditions

De MS Albatros is in 2023 bij de vloot van Albatros Expeditions gevoegd. Dit schip richt zich op modern comfort met een 50% lagere ecologische voetafdruk dan traditionele schepen. Je geniet hier vanaf elk van de 95 kajuiten en suites van een vrij uitzicht op zee. De meeste hutten hebben ook een eigen balkon. Aan comfort aan boord zal het hier niet ontbreken, zo zijn er bijvoorbeeld twee restaurants, eetgelegenheid met open dek, loungebar, observatie lounge, een moderne zaal voor lezingen en een wellness-ruimte met een unieke panoramasauna aanwezig.

Suite op de MS Ocean Albatros © Nordic / Albatros Expeditions
Suite op de MS Ocean Albatros © Nordic / Albatros Expeditions

Duurzaam cruisen in de poolgebieden

De MS Albatros heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en draagt met hun Green Initiative Program hun steentje bij. Het schip is één van de meest milieuvriendelijke expeditieschepen. Met het beperken van vrijkomende chemicaliën in de oceaan en het energieverbruik aan boord zetten zij belangrijke stappen voor het milieu. Aan boord zijn er talloze initiatieven die bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk: zo wordt er geen single use plastic meer gebruikt, wordt afval gescheiden en aan de start van een expeditie worden er navulbare waterflessen gegeven aan iedereen aan boord.  

Naast de ondernomen stappen aan boord heeft de rederij zich bij allerlei lokale projecten aangesloten die wereldwijd en lokaal een positieve impact hebben.

Cruisen naar Spitsbergen in 2023

Landing met zodiacs op Spitsbergen © Nordic
Landing met zodiacs op Spitsbergen © Nordic

Walvissen, walrussen, ijsberen en miljoenen zeevogels zullen de reisgezellen zijn tijdens de tocht van de MS Albatros in de indrukwekkende landschappen van Spitsbergen. In 2023 vaart het schip naar de 80ste breedtegraad om zo dicht mogelijk bij het pakijs te komen. Hoe noordelijk en welke route er gevaren wordt ligt aan de ijsomstandigheden, maar veel landingen zijn gegarandeerd omdat in deze reisperiode veel landingsplaatsen langs de kust van de Svalbard Archipel ijsvrij zijn door de Warme Golfstroom. Lees meer over deze cruise naar Spitsbergen.

Cruisen naar Antarctica, het witte continent

Nadat in 2024 de Drake Passage is overgestoken, zet de MS Albatros koers richting de zuidpoolcirkel. Tijdens deze reis in Antarctica wordt er gezocht naar wilde dieren, zoals pinguïns en walvissen, bezoek je de onderzoekstations en geniet je vooral van de ongerepte fauna. Landingen langs de kust, excursies, lezingen en zodiac-safari’s zorgen voor een ongeëvenaarde expeditie-ervaring. Lees meer over deze expeditiecruise naar Antarctica.

Exclusieve Nordic expedities

Geniet van de middernachtszon op het pooldeck. © Nordic
Geniet van de middernachtszon op het pooldeck. © Nordic

De reizen naar Spitsbergen en Antarctica zullen exclusief voor Nordic uitgevoerd worden. Hierdoor kan er een unieke reiservaring aangeboden worden. Zo zal er Nederlandstalige begeleiding aan boord zijn en wordt het professionele expeditieteam aangevuld met Nordic-begeleiding zodat een deel van de lezingen ook in het Nederlands gegevens worden.

Nordic is een Vlaamse touroperator die al jaren ervaring heeft in het aanbieden van expeditiereizen naar de poolgebieden. Het bedrijf, dat bekend staat om haar expertise en vakmanschap, is sinds 2021 ook actief op de Nederlandse markt.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *