Shadow

Love Boat wordt gesloopt

De Pacific Princess, het cruiseschip dat in de jaren zeventig  wereldberoemd werd via de Amerikaanse televisieserie The Love Boat, wordt gesloopt. Dat melden onder meer De Telegraaf en de Volkskrant.
Het schip is via Genua versleept naar het Turkse Aliaga en wordt daar op een sloopwerf ontmanteld. De MS Princess zoals het schip tegenwoordig heet, had sinds maart 2012 in Genua aan de ketting gelegen vanwege een een beslaglegging. Renovatie zou volgens de sloper geen optie meer zijn.

Romantische cruises

foto: Dashers/Wikipedia
foto: Dashers/Wikipedia

In de door Aaron Spelling geproduceerde serie heette het schip de Pacific Princess. De vaste crew bestaande uit kapitein Merill Stubing, Adam ‘Doc’ Bricker, ‘Gopher’ Smith, barman Isaac Washington en cruise director Judy McCoy, werd regelmatig aangevuld met bekende acteurs die gastrollen speelden. Passagiers en bemanning beleefden elke aflevering romantische avonturen. De serie werd in Nederland uitgezonden door de VARA.

Overigens biedt Princess Cruises op de Majestic Princess in 2022 een nieuwe Love Boat cruise aan met de acteurs die destijds in de serie speelden. Alleen Gavin MacLeod, die de rol van Captain Stubing speelde, is er niet bij. Hij overleed in 2021 op 90-jarige leeftijd.

Geniet nog een keer van de mierzoete openingstune van The Love Boat.