Shadow

AIDA Cruises heeft nieuwe excursies

In de zomer 2023 en winter 2023/2024 zijn er in geselecteerde regio’s nieuwe excursies van een halve en een hele dag. Deze nieuwe National Geographic Day Tours zijn speciaal ontworpen door National Geographic curatoren met een focus op educatie en duurzaam toerisme. Al de nieuwe excursies voldoen aan de criteria van de Global Sustainable Tourism Council, die zich richten op duurzaam beheer, sociaaleconomische impact, culturele impact en impact op het milieu.

AIDA Cruises
Nieuwe en bijzondere excursies bij AIDA Cruises©Wasi-Pixabay

De excursies geven de mogelijkheid om culturele schatten diepgaand te ontdekken. In kleine groepen en met lokale gidsen, opgeleid door National Geographic, ontdek je plaatsen buiten de traditionele routes in Frankrijk, Griekenland, Italië, Spanje, Turkije, de Canarische Eilanden en Madeira. Hierbij ligt de nadruk niet alleen op de schoonheid van de regio maar ook op het leren kennen van de lokale bevolking en hun cultuur.

De excursies aan wal omvatten een geologische wandeling naar de heilige berg Montserrat in Barcelona. Er is een fascinerende rondleiding door de mysterieuze onderwereld van Rome met een archeoloog die een uniek perspectief biedt op het architecturale en archeologische erfgoed van de oude stad.
Op Ibiza krijgen gasten de kans om de ware natuur van het eiland te ontdekken met een kruidendokter die uitleg geeft over de wilde kruiden en een imker die uitleg geeft over het leven van bijen en het belang ervan voor het ecosysteem en onze voedselstabiliteit.
In Kusadasi worden de terrassenhuizen van Efeze tot leven gebracht door middel van speciale demonstraties, zoals een pottenbakkersdemonstratie of een workshop tegelschilderen.
In Athene treden gasten in de voetsporen van de geboorte van de democratie en krijgen ze een speciaal kijkje achter de schermen door middel van historische en educatieve verhalen.
In Santorini biedt een archeoloog een diepgaande verkenning van de opgravingssite van Akrotiri, het “Griekse Pompeii”.

AIDA Cruises biedt momenteel wereldwijd 5.750 landexcursies aan, waaronder ongeveer 780 met een speciale connectie met duurzaam toerisme.

AIDA Cruises vaart met moderne schepen

De schepen van AIDA Cruises zijn niet alleen opvallend, maar ook hypermodern en de huttypes zijn stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Aan boord geniet je van entertainment, kun je je vermaken in de zwembaden of ontspannen in de Body and Soul Spa. Uiteraard moet je ook eten aan boord en ook daarvoor zit je goed bij AIDA Cruises. Naast de buffetrestaurants zijn er ook diverse specialiteitenrestaurants. Hiervoor betaal je wel een toeslag.

Cruises met Aida Cruises kun je direct boeken bij Cruisereizen.nl, TUI, Zeetours, Captain Cruise, CruiseOnline, Cruisewinkel, Cruise Travel, Corendon en Stip Reizen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.