Shadow

AIDA moderniseert drie cruiseschepen

In 2025 en 2026 staan uitgebreide moderniseringen gepland voor drie Sphinx-schepen: AIDAdiva, AIDAbella en AIDAluna. Er wacht een nieuw interieurontwerp en diensten, alsmede investering in duurzaamheid: innovatieve oplossingen om brandstofverbruik te verminderen, energie-efficiëntie te verhogen en hulpbronnen te besparen.

Zwem- en bubbelbaden op de Aidadiva © Nico van Dijk
Zwem- en bubbelbaden op de Aidadiva © Nico van Dijk

Alle hutten worden volledig opnieuw ingericht. Bovendien wordt het aantal suites verhoogd. Voor het eerst in deze klasse schepen worden exclusieve gebieden en diensten gecreëerd. Op het gebied van culinaire hoogstandjes kunnen gasten uitkijken naar een nog grotere verscheidenheid aan restaurants, geselecteerde signature bars en verbeterde diensten. Het hart van de Sphinx-schepen klopt in het midden – in het lichtovergoten Theatrium. Dit stijlvolle gebied wordt verbeterd met uitnodigende zitplaatsen en een harmonieus kleurconcept. Vooral voor gezinnen met kinderen komen er nieuwe activiteitengebieden.

Toekomstbestendig en duurzaam cruisen

AIDA Cruises investeert al vele jaren in een toekomstbestendige en duurzame cruisemarkt en brengt innovatieve oplossingen in de praktijk. Al in 2004, toen het eerste schip van de Sphinx-klasse werd besteld, overwoog het bedrijf het gebruik van walstroom in havens om lokale emissies te verminderen. Als onderdeel van de komende scheepswerfrenovaties zijn verdere investeringen gepland, waaronder maatregelen om brandstofverbruik te verminderen, energie-efficiëntie te verhogen en hulpbronnen te besparen. Het doel is om de koolstofintensiteit tegen 2026 met 20 procent te verminderen in vergelijking met 2019.

Droogdokrenovatie van de cruiseschepen

De schepen in de Sphinx-serie zijn in dienst genomen tussen 2007 en 2013. Met hun innovatieve open-ruimte concept en kleurrijk ontwerp zijn ze een belangrijk onderdeel van de unieke AIDA-ervaring. AIDAdiva zal het eerste schip zijn dat gemoderniseerd wordt tijdens haar zes weken durende droogdok renovatie in het voorjaar van 2025. AIDAbella en AIDAluna zullen respectievelijk volgen in de herfst van 2025 en het voorjaar van 2026.

Cruises met Aida Cruises kun je direct boeken bij Cruisereizen.nl, TUI, Zeetours, CruiseOnline, Cruisewinkel, Cruise Travel, Corendon en Stip Reizen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.