Shadow

Allure of the Seas wordt gemoderniseerd in 2020

Royal Caribbean gaat maar liefst 150 miljoen euro investeren in de vernieuwing van Allure of the Seas. Het schip zal omgetoverd worden tot één van de meest indrukwekkende vakantieresorts voor jong en oud.

Een avondje uit op de Allure of the Seas krijgt na de renovatie een hele nieuwe dimensie © Royal Caribbean
Een avondje uit op de Allure of the Seas krijgt na de renovatie een hele nieuwe dimensie © Royal Caribbean

Acrobatische voorstellingen aan boord

Allure of the Seas werd gelanceerd in 2010 en vaart met maximaal 5.400 passagiers op verschillende routes. Het schip werd voor het laatst gemoderniseerd in mei 2015. Aan boord is er een enorm aanbod aan recreatie en entertainment waaronder een comedy club, shows in Broadway-stijl en acrobatische voorstellingen in het Aqua Theater.

Het ‘Central Park’ met meer dan 12.000 planten zorgt voor een groene oase en de ‘Royal Promenade’ die gemodelleerd is naar een Engelse badplaats met zijn carrousel en snackkraampjes brengen je in de sfeer van een echt pretpark.

Speel minigolf of maak gebruik van de zipline

Overdag kun je danslessen nemen die je ’s avonds kan tonen op diverse thema-avonden en danstoernooien. Daarnaast zijn er verschillende zwembaden, bubbelbaden, kinderbadjes, een solarium voor volwassenen, een basketbal- en volleybalveld, klimwanden, minigolf, een joggingbaan en de zipline waarmee je een prachtig uitzicht krijgt over het hele schip. Mensen die willen sporten kunnen genieten van moderne fitnessapparatuur en in de grote spa kun je terecht voor massages en allerlei verzorgingsbehandelingen.

In de Playmakers Sports Bar & Arcade kun je diverse sportwedstrijden bekijken op het grote scherm en in het casino kun je tegen live dealers spelen. Voor nog meer entertainment kun je terecht in de Music Hall. Dit is een muziektempel waar coverbands het beste van zichzelf geven terwijl je kan swingen op de dansvloeren. Gasten die zelf hun zangkunsten willen tonen, kunnen dit doen op het hoofdpodium in de Spotlight Karaoke of in de individuele karaoke-cabines.

Caraïbische sfeer aan boord

In 2020 wordt dit bijzondere schip nogmaals in een nieuw jasje gestoken. Het zonnedek krijgt dan een Lime & Coconut Bar en andere Caraïbische elementen zoals hangmatten, cabana’s en schommelstoelen.

Aan waterpret zal er ook zeker geen gebrek zijn. De bestaande attracties worden verder uitgebreid met een compleet waterpark waar kinderen zich kunnen uitleven op tal van glijbanen en waterkanonnen. Tieners en volwassenen kunnen zich laten gaan in de Pool and Sports Zone met onder meer een glijbaan die tien dekken hoog is.

Een andere nieuwe aanwinst vanaf 2020 is de Escape Room met als thema: ‘Apollo 18: Lunar Landing’.

Het gemoderniseerde schip zal op 10 mei 2020 in Barcelona wekelijkse cruises vanuit de Spaanse haven organiseren. In november 2020 vertrekt Allure of the Seas terug naar de Caraïben.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.