Shadow

Cruise naar Barbados

Met haar prachtige stranden en tal van activiteiten is Barbados de perfecte haven tijdens het maken van een cruise. Maak op een cruise naar Barbados kennis met de vriendelijke bevolking en de vele cultuur van het eiland.

Cruise naar Barbados’ witte stranden

Cruiseterminal Barbados

Per jaar doen meer dan 18 verschillende cruisemaatschappijen Barbados aan. Dit varieert van kleine tot enorme cruiseschepen. Het eiland heeft voor iedereen wat wils. Van meer dan 60 prachtige stranden tot activiteiten zoals snorkelen met zeeschildpadden en spectaculaire golfbanen. De vriendelijke bevolking en veilige omgeving maken Barbados perfect om zelfstandig te ontdekken.

Attracties tijdens een cruise naar Barbados

De cruiseschepen meren aan bij de zogeheten South West Terminal. Deze ligt vlakbij de levendige hoofdstad Bridgetown. Het eiland is niet ontzettend groot en daarom zijn de meeste attracties goed en in een korte tijd te bereiken. Dit maakt het mogelijk om het maximale uit het bezoek aan Barbados te halen. Wie het liefst zelf op pad gaat kan het beste een taxi aanhouden bij de haven en een prijs afspreken met de chauffeur. Deze laat het hele eiland zien. Leuk is dat de chauffeurs de minder toeristische plekjes ook kennen en op deze manier een heel andere kant van het eiland ontdekt kan worden.

Ga je liever met een groep mee, dan is de Island Safari een echte aanrader. Tijdens de rit in een jeep worden de meest indrukwekkende plekjes van het eiland bezocht waarbij de altijd vrolijke chauffeurs alle ins & outs over het eiland vertellen.

Cruise naar Barbados? Snorkelen met schildpadden!

Voor de waterliefhebbers heeft Barbados ook genoeg te bieden. Naast verschillende wateractiviteiten is de catamaran cruise een onvergetelijke ervaring. Een heerlijke dag op het water met als hoogtepunt snorkelen met zeeschildpadden. Of gewoon een heerlijk dagje genieten aan de helderblauwe zee op een van de 60 stranden die Barbados rijk is.

Barbados: uniek eiland

Cruise naar Barbados

Barbados behoort net als onder meer Antiqua, Guadeloupe, de Amerikaanse en Britse Maagdeneilanden en het Nederlandse Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius,  tot de Bovenwindse Antillen, een ‘slinger’ van kleinere eilanden in het oostelijke deel van het Caribische gebied. Barbados het jongste eiland en tevens het enige koraaleiland in de regio. Het is op een unieke manier ontstaan. Waar alle andere eilanden in de regio door vulkanische activiteit ontstonden, is Barbados een miljoen jaar geleden omhooggeduwd door het naar elkaar toe schuiven van Caribische en Atlantische platen. Het is het diepst in de Atlantische oceaan gelegen eiland en daarom nu en vroeger vaak ook eerste aanlegplaats voor transatlantische cruises.

In tegenstelling tot andere Caribische landen, die vaak door meerdere volken overheerst werden, is Barbados alleen in Britse handen geweest. Zo kon een unieke Brits-Afrikaanse mix ontstaan. En hoewel de bevolking zeer divers is, ontstond een duidelijke nationale identiteit, een volksaard, die op veel vlakken in scherp contrast staat met andere Caribische eilanden. Barbadians of Bajans zijn terecht niet erg bescheiden over hun unieke cultuur en wat ze hebben bereikt. Maar ze brengen dit met hun typische subtiele gevoel voor humor, en, dat is weer typisch Brits, zonder pretenties. Hun nuchtere, zelfverzekerde en gedisciplineerde karakter bracht het eiland welvaart. Verder is Barbados voor Britse stelletjes en echte honeymoon-bestemming. Lees ook alles over het maken van een huwelijkscruise en cruises naar de Bahama’s.

Op onze zoek- en boekpagina kun je cruises zoeken op cruisemaatschappij, vaargebied en cruisethema.

Welvarend eiland in de tropen

Tegelijkertijd laten de Barbadians zich niet gek maken en is de sfeer altijd relaxed. De door Unesco elk jaar uitgebrachte welvaarts index laat zien dat Barbados ruim boven alle andere landen in de Caribean en Latijns Amerika, en zelfs enkele Europese landen uitsteekt. Gekeken wordt naar zaken als BNP, levensverwachting, medische zorg en onderwijs. Niet voor niets kent Barbados als een van de weinige landen ter wereld geen analfabetisme.

Bajans zijn vooral meesters op het gebied van het goede leven.  Graag brengen ze de bezoeker de fijne kneepjes bij van deze kunst. Op Barbados is het niet zo heel moeilijk. De vriendelijke en open bevolking draagt misschien nog wel het meeste bij aan een perfecte vakantie. Niet voor niets kent Barbados het hoogste repeater percentage ter wereld: 42%.

Cruise naar Barbados boeken? Kijk op onze zoek-en-boek-pagina of kijk naar deze cruise-naar-Barbados bij TUI. Vergelijk cruises naar Barbados met andere Carribean cruises bij:

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.