Shadow

De mooiste cruises naar Sint Maarten met Holland America Line, MSC Cruises en Celebrity in 2021 – 2022

Cruises naar Sint Maarten wordt steeds populairder. Steeds meer cruiserederijen bieden cruises naar Sint Maarten aan. Een overzicht van cruises naar Sint Maarten in 2021 en 2022.

In de cruiseterminal van Sint Maarten kunnen zes cruiseschepen tegelijk aan de twee pieren liggen. Andere cruiseschepen kunnen voor anker gaan. © Verkeersbureau Sint Maarten
In de cruiseterminal van Sint Maarten kunnen zes cruiseschepen tegelijk aan de twee pieren liggen. Andere cruiseschepen kunnen voor anker gaan. © Verkeersbureau Sint Maarten

Sint Maarten, en dan met name de hoofdstad Philipsburg, was van oudsher een veelbezochte cruisebestemming. Het tropische eiland stond in de top drie van populairste cruisebestemmingen in het Caraïbisch gebied. Geen wonder, want Sint Maarten heeft en van de grootste en modernste cruisehavens in de Caraïben.

Dat veranderde letterlijk in één nacht toen orkaan Irma in september 2017 een groot deel van het eiland verwoestte. Twee jaar later mocht Sint Maarten al weer 1,6 miljoen cruisereizigers begroeten en toen kwam corona.

Cruises naar Sint Maarten als eerste van start

Maar in de zomer van 2021 ging Sint Maarten als een van de eerste cruisebestemmingen in het Caraïbisch gebied weer open. Inmiddels stijgt het aanbod aan cruises naar Sint Maarten flink. Meestal is een cruise naar Sint Maarten onderdeel van een cruise door de zuidelijke of oostelijke Caraïben.

Vanuit de cruiseterminal op Sint Maarten loop je zo naar het centrum van Philipsburg dat op anderhalve kilometer van de cruisehaven ligt. © Verkeersbureau Sint Maarten
Vanuit de cruiseterminal op Sint Maarten loop je zo naar het centrum van Philipsburg dat op anderhalve kilometer van de cruisehaven ligt. © Verkeersbureau Sint Maarten

Er zijn meer dan tien cruisemaatschappijen die cruises naar Sint Maarten in de aanbieding hebben. Een deel van die cruisemaatschappijen heeft Sint Maarten tot ‘home port’ bestempeld. Dat komt er op neer dat een of meer cruiseschepen een tijd lang Sint Maarten als tijdelijke thuishaven heeft, waardoor er veel cruises vanaf Sint Maarten gemaakt worden. En, niet minder belangrijk, je kunt je op Sint Maarten inschepen voor een cruise, wat niet op alle Caraïbische eilanden mogelijk is. Voor Nederlanders is een cruise naar Sint Maarten extra prettig vanwege de goede vliegverbindingen met ons land. Vergeet ook niet de mogelijkheden om belastingvrij te winkelen.

Cruise naar Sint Maarten op de nieuwe Rotterdam van Holland America Line

Voor veel fans van Holland America Line was het afgelopen zomer een diepe teleurstelling dat de inaugurele cruise van het nieuwe HAL-schip Rotterdam naar Noorwegen niet door kon gaan, omdat de Noorse autoriteiten de grenzen gesloten hielden voor buitenlanders. In plaats daarvan maakte de Rotterdam op 17 oktober een transatlantische cruise vanuit Amsterdam naar Florida met ongeveer 250 gevaccineerde Amerikanen aan boord. Het goede nieuws is echter dat de Rotterdam de hele winter vanaf Fort Lauderdale in Florida cruises naar de zuidelijke Caraïben maakt. Zo kun je met Holland America Line cruisen naar Barbados, Bonaire, Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Bekijk de hutten en suites op de nieuwe Rotterdam van Holland America Line.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Cruise naar Sint Maarten met MSC cruises

MSC Cruises maakt in de zomer van 2021 Oostzee-cruises met de MSC Seaview. © MSC Cruises
MSC Cruises maakt in de zomer van 2021 Oostzee-cruises met de MSC Seaview. © MSC Cruises

MSC Cruises maakt in de winter 2021-2022 cruises vanaf Sint Maarten met de MSC Seaview. Het gaat om cruises van 7 en 14 nachten vanaf Sint Maarten en vanaf 5 december ook vanaf Barbados. Doordat eerder geplande cruises naar Guadeloupe en Martinique zijn geannuleerd vanwege de coronabesmettingen op die eilanden, is Philipsburg op Sint Maarten door MSC aangewezen als inschepingshaven. Inschepen voor deze cruises kan ook in Bridgetown, Barbados.

De eerste route vertrekt vanuit de haven van Philipsburg, de hoofdstad van Sint Maarten, en Bridgetown, Barbados, met bezoek aan Castries in St. Lucia; Saint George’s in Grenada en Basseterre, de hoofdstad van St. Kitts en Nevis, alvorens terug te keren naar St. Maarten.

De tweede route vaart vanuit St. Maarten en Bridgetown met bezoeken aan Roseau, Dominica; St John’s in Antigua en Barbuda; Road Town in Tortola en weer terug naar Sint Maarten. De MSC Seaview is een perfect schip voor cruises door de Caraïbische Zee, omdat het schip veel buitenruimte heeft. Bekijk of schrijf een cruise beoordeling over de MSC Seaview.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl.

Coronaregels MSC Cruises vanaf Sint Maarten

Passagiers op de MSC Seaview moeten volledig zijn gevaccineerd en een PCR-test doen binnen 72 uur voor afvaart. Bij inscheping moeten ze de negatieve testuitslag tonen. In de meeste havens mag je zelfstandig aan wal. Op bepaalde bestemmingen mag je alleen aan wal in een bubble van een MSC-excursie. Meer details worden later bekend gemaakt.

Met Celebrity Cruises naar Sint Maarten

Celebrity Cruises was de eerste cruiserederij die vanaf 5 juni 2021 cruises vanaf Sint Maarten maakte, met de Celebrity Millennium om precies te zijn. En nog steeds maakt deze rederij cruises vanuit Sint Maarten. De cruises die nu naar Sint Maarten gaan, worden gemaakt tussen november 2021 en februari 2022.

Cruises van Celebrity Cruises kun je boeken bij onder meer CruiseReizen.nl en Captain Cruise.

Met Royal Caribbean International cruisen naar St. Maarten

Royal Caribbean International heeft ook cruises naar Sint Maarten in de aanbieding. De Oasis of the Seas cruiset vanaf Miami naar het privé-eiland Coco Cay op de Bahama’s, St. Thomas, Sint Maarten en weer terug naar Miami. Deze cruises van 7 nachten worden gemaakt tussen november 2021 en eind maart 2022.

Daarnaast maakt Royal Caribbean International veel cruises van 7 nachten vanaf Puerto Rico met de Explorer of the Seas. Deze retourcruises worden gemaakt tussen november 2021 en eind april 2022. Op het programma staan stops in Aruba, Curaçao, Bonaire en Sint Maarten. Op andere cruises maakt de Explorer of the Seas vanaf Puerto Rico stops in St. Thomas, St. Croix (Amerikaanse Maagdeneilanden), Sint Maarten, Castries op St. Lucia, Barbados en Basseterre (Sint Kitts & Nevis).

Cruises van Royal Caribbean International boeken kan bij Cruisereizen.nl en Captain Cruise.

De cruiseterminal van Sint Maarten

De cruiseterminal van Sint Maarten bestaat uit twee lange pieren waar in totaal zes grote cruiseschepen kunnen aanleggen. Andere cruiseschepen kunnen voor anker gaan en hun passagiers met tenders naar de wal brengen. Vanuit de cruiseterminal kun je naar het centrum van Philipsburg wandelen. Dat centrum ligt op slechts anderhalve kilometer van de haven. Het hoogseizoen voor cruises naar Sint Maarten loopt van november tot maart.

Wat kun je doen op Sint Maarten? Belastingvrij shoppen, strand en excursies

Het centrum van Philipsburg is een bonte mengeling van kleurige huizen en winkels. Omdat je op Sint Maarten belastingvrij kunt winkelen, kun je hier lekker shoppen voor kleding, sieraden, horloges en sterke drank. Ga je liever naar het strand? Dan kun je terecht op Great Bay Beach waar veel bars, cafés en restaurants te vinden zijn.

Maar dankzij de beperkte omvang van 96 vierkante kilometer lenen Sint Maarten en het Franse deel Saint Martin zich uitstekend voor een dagexcursie over het eiland, dat maar 14 kilometer lang is.

Excursies naar het Franse deel van Sint Maarten

Cruises naar Sint Maarten zijn niet compleet als je niet ook naar het Franse deel van het eiland bent geweest. St. Martin is een Frans departement en dat betekent dat je echt in Frankrijk bent, maar dan in de tropen, met alles wat daarbij hoort. Je merkt direct de Franse allure en het heeft een hoog gastronomisch gehalte. Zozeer zelfs dat St. Martin wordt beschouwd als de gastronomische hoofdstad van de Caraïben. Cruises naar Sint Maarten laten zich prima combineren met een strandvakantie. Dan heb je alle tijd om van dit Frans-Nederlandse eiland te genieten.

Huwelijks cruise naar Sint Maarten

Ben je toevallig op een huwelijkscruise naar Sint Maarten? Dan moet je op Saint Martin absoluut naar misschien wel het meest sprookjesachtige strand van het eiland: Plage des Amoureux, oftewel Lovers’ beach. Dit strand is zo klein dat er maar twee mensen op passen. De weg zoeken naar dit geheime strand is al een leuke activiteit op zich aangezien het strand goed verscholen ligt. Toch is deze wandeling over de rotsen de moeite waard. Eenmaal aangekomen heb je namelijk wel je eigen privé strand! Als er tenminste niet een ander koppel al bezit van heeft genomen.

Bekijk het actuele reisadvies voor Sint Maarten op de website van het verkeersbureau van Sint Maarten.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.