Shadow

De mooiste cruises naar Sint Maarten met Holland America Line, MSC Cruises en Celebrity in 2022 en 2023

Cruises naar Sint Maarten wordt steeds populairder. Steeds meer cruiserederijen bieden cruises naar Sint Maarten aan. Een overzicht van cruises naar Sint Maarten in 2022 en 2023.

In de cruiseterminal van Sint Maarten kunnen zes cruiseschepen tegelijk aan de twee pieren liggen. Andere cruiseschepen kunnen voor anker gaan. © Verkeersbureau Sint Maarten
In de cruiseterminal van Sint Maarten kunnen zes cruiseschepen tegelijk aan de twee pieren liggen. Andere cruiseschepen kunnen voor anker gaan. © Verkeersbureau Sint Maarten

Sint Maarten, en dan met name de hoofdstad Philipsburg, was van oudsher een veelbezochte cruisebestemming. Het tropische eiland stond in de top drie van populairste cruisebestemmingen in het Caraïbisch gebied. Geen wonder, want Sint Maarten heeft en van de grootste en modernste cruisehavens in de Caraïben.

Dat veranderde letterlijk in één nacht toen orkaan Irma in september 2017 een groot deel van het eiland verwoestte. Twee jaar later mocht Sint Maarten al weer 1,6 miljoen cruisereizigers begroeten en toen kwam corona.

Cruises naar Sint Maarten als eerste van start

Maar in de zomer van 2021 ging Sint Maarten als een van de eerste cruisebestemmingen in het Caraïbisch gebied weer open. Inmiddels stijgt het aanbod aan cruises naar Sint Maarten flink. Meestal is een cruise naar Sint Maarten onderdeel van een cruise door de zuidelijke of oostelijke Caraïben.

Vanuit de cruiseterminal op Sint Maarten loop je zo naar het centrum van Philipsburg dat op anderhalve kilometer van de cruisehaven ligt. © Verkeersbureau Sint Maarten
Vanuit de cruiseterminal op Sint Maarten loop je zo naar het centrum van Philipsburg dat op anderhalve kilometer van de cruisehaven ligt. © Verkeersbureau Sint Maarten

Er zijn meer dan tien cruisemaatschappijen die cruises naar Sint Maarten in de aanbieding hebben. Een deel van die cruisemaatschappijen heeft Sint Maarten tot ‘home port’ bestempeld. Dat komt er op neer dat een of meer cruiseschepen een tijd lang Sint Maarten als tijdelijke thuishaven heeft, waardoor er veel cruises vanaf Sint Maarten gemaakt worden. En, niet minder belangrijk, je kunt je op Sint Maarten inschepen voor een cruise, wat niet op alle Caraïbische eilanden mogelijk is.

Voor Nederlanders is een cruise naar Sint Maarten extra prettig vanwege de goede vliegverbindingen met ons land. Vergeet ook niet dat je op Sint Maarten belastingvrij kunt winkelen. Wel zijn er sinds de coronapandemie aan de Nederlandse kant van Sint Maarten veel winkels gesloten. Op het Franse deel van Sint Maarten zijn veel restaurants verdwenen.

Bekijk ook alvast het aanbod aan attracties, excursies en rondleidingen op Sint Maarten en boek alvast je tickets voor een excursie. Lees meer tips over het boeken van excursies voor je cruise.

Cruise naar Sint Maarten op de nieuwe Rotterdam van Holland America Line in 2022 en 2023

Voor veel fans van Holland America Line was het afgelopen zomer een diepe teleurstelling dat de inaugurele cruise van het nieuwe HAL-schip Rotterdam naar Noorwegen niet door kon gaan, omdat de Noorse autoriteiten de grenzen gesloten hielden voor buitenlanders. In plaats daarvan maakte de Rotterdam op 17 oktober een transatlantische cruise vanuit Amsterdam naar Florida met ongeveer 250 gevaccineerde Amerikanen aan boord. Het goede nieuws is echter dat de Rotterdam in de winter van 2022 – 2023 cruises vanaf Fort Lauderdale in Florida naar de zuidelijke Caraïben maakt.

Tussen oktober 2022 en half april 2023 maakt de Rotterdam heel veel cruises van 11 tot 21 nachten vanuit Fort Lauderdale.

De langere cruises varen onder meer ook naar Saint Lucia, Martinique, St. Thomas, de Bahama’s, Bonaire, Curaçao, Aruba, de Dominicaanse Republiek en de Turks en Caicos eilanden. Maar je kunt ook cruisen naar Barbados. Alle cruises brengen sowieso een dag door op Half Moon Cay, het privé-eiland van Holland America Line op de Bahama’s.

De kortere cruises gaan bijvoorbeeld naar Sint Maarten, Guadeloupe, Grenada, Barbados, St. Thomas en Puerto Rico. Weer andere cruises combineren een cruise naar Sint Maarten met St. Kitts and Nevis, Martinique.

Bekijk de hutten en suites op de nieuwe Rotterdam van Holland America Line.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Cruise naar Sint Maarten met MSC cruises in 2022 en 2023

Het 4-sterren cruiseschip MSC Meraviglia © Bernard Biger STX France/MSC Cruises
Het 4-sterren cruiseschip MSC Meraviglia © Bernard Biger STX France/MSC Cruises

MSC Cruises maakt in de winter 2022-2023 cruises naar Sint Maarten met de MSC Meraviglia, de MSC Seashore en de MSC Seaside. Het zijn stuk voor stuk nieuwe schepen die allemaal sinds 2019 in de vaart gekomen zijn. Bekijk of schrijf beoordelingen over de MSC Meraviglia en de MSC Seashore.

De Seaside maakt een aantal cruises van 14 nachten naar onder meer Sint Maarten, Antigua en Barbuda, Dominica, Martinique, Barbados, Grenada, Saint Vincent & the Grenadines, St. Lucia en St. Kitts & Nevis. Vanaf eind december tot eind januari 2023 maakt de Seaside ook 2 kortere cruises van 7 nachten.

In april maakt de MSC Seaside een cruise van 15 nachten naar onder meer Sint Maarten om uiteindelijk aan te leggen in Port Canaveral in Florida. Daarna volgt een 15-daagse cruise waarbij behalve Sint Maarten ook de Maya-kust van Mexico bij Cozumel wordt aangedaan.

MSC Grand Voyages naar Sint Maarten

Ook de Grand Voyages van MSC Cruises doen in 2023 Sint Maarten aan. De MSC Meraviglia maakt in september 2022 een Grand Voyage van Rome, via onder meer Marseille, Barcelona en Madeira een transatlantische cruise naar Barbados, Martinique, Sint Maarten en de Bahama’s naar Port Canaveral in Orlando, Florida.

De MSC Seashore cruiset in november 2022 vanuit Miami via Sint Maarten en andere Caraïbische eilanden naar Rio de Janeiro.

De MSC Magnifica (bekijk cruise review) vertrekt 30 april 2023 vanuit Civitavecchia bij Rome naar Miami. Onderweg legt de Magnifica onder meer aan op Tenerife, in Funchal (Madeira) en op Sint Maarten, Tortola, Puerto Rico en daarna vaart het schip door naar Miami. Je kunt deze cruise overigens ook beginnen in Genua, Marseille of op Madeira.

In mei 2023 maakt de MSC Divina een transatlantische cruise van Miami via Puerto Rico, Sint Maarten, Martinique, Barbados, Madeira, Marokko naar Barcelona.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Met Celebrity Cruises naar Sint Maarten

Celebrity Cruises was de eerste cruiserederij die vanaf 5 juni 2021 cruises vanaf Sint Maarten maakte. Ook in de zomer van 2022 maakt deze rederij cruises vanuit Sint Maarten. De Celebrity Equinox maakt in juni, juli en augustus 2022 cruises naar Sint Maarten en de Bahama’s. De Celebrity Silhouette maakt van november 2022 tot en met april 2023 negen cruises naar Sint Maarten. Ook de Celebrity Constellation legt op diverse cruises door de Oostelijke Caraïben in november, februari en maart 2023 aan in Philipsburg. De Celebrity Edge heeft tussen november 2022 en april 2023 de Zuidelijke Caraïben als werkterrein en doet 5x Sint Maarten aan.

Ook de nieuwe Celebrity Beyond, de Celebrity Infinity, de Equinox en de Celebrity Reflection bezoeken Sint Maarten. Het gaat in die gevallen om cruises tussen december 2022 en april 2023.

Cruises van Celebrity Cruises kun je rechtstreeks boeken bij onder meer CruiseReizen.nl, Corendon, CruiseOnline, Zeetours, Cruise Travel, Stip Reizen en Sunweb.

Met Royal Caribbean International cruisen naar St. Maarten

Royal Caribbean International heeft ook cruises naar Sint Maarten in de aanbieding. Het gaat om korte cruises van 5 tot 8 nachten met de Jewel of the Seas, de Grandeur of the Seas en de Oasis of the Seas. Behalve naar Sint Maarten cruise je bij de kortste cruise ook naar Trinidad, Tobago, Barbados, Sint Lucia en Puerto Rico.

Cruises van Royal Caribbean International boeken kan bij Cruisereizen.nl, Zeetours, Cruise Travel, Sunweb en Captain Cruise.

De cruiseterminal van Sint Maarten

De cruiseterminal van Sint Maarten bestaat uit twee lange pieren waar in totaal zes grote cruiseschepen kunnen aanleggen. Andere cruiseschepen kunnen voor anker gaan en hun passagiers met tenders naar de wal brengen. Vanuit de cruiseterminal kun je naar het centrum van Philipsburg wandelen. Dat centrum ligt op slechts anderhalve kilometer van de haven. Het hoogseizoen voor cruises naar Sint Maarten loopt van november tot maart.

Wat kun je doen op Sint Maarten? Belastingvrij shoppen, strand en excursies

Het centrum van Philipsburg is een bonte mengeling van kleurige huizen en winkels. Omdat je op Sint Maarten belastingvrij kunt winkelen, kun je hier lekker shoppen voor kleding, sieraden, horloges en sterke drank. Ga je liever naar het strand? Dan kun je terecht op Great Bay Beach waar veel bars, cafés en restaurants te vinden zijn.

Maar dankzij de beperkte omvang van 96 vierkante kilometer lenen Sint Maarten en het Franse deel Saint Martin zich uitstekend voor een dagexcursie over het eiland, dat maar 14 kilometer lang is.

Excursies naar het Franse deel van Sint Maarten

Cruises naar Sint Maarten zijn niet compleet als je niet ook naar het Franse deel van het eiland bent geweest. St. Martin is een Frans departement en dat betekent dat je echt in Frankrijk bent, maar dan in de tropen, met alles wat daarbij hoort. Je merkt direct de Franse allure en het heeft een hoog gastronomisch gehalte. Zozeer zelfs dat St. Martin wordt beschouwd als de gastronomische hoofdstad van de Caraïben. Cruises naar Sint Maarten laten zich prima combineren met een strandvakantie. Dan heb je alle tijd om van dit Frans-Nederlandse eiland te genieten.

Huwelijks cruise naar Sint Maarten

Ben je toevallig op een huwelijkscruise naar Sint Maarten? Dan moet je op Saint Martin absoluut naar misschien wel het meest sprookjesachtige strand van het eiland: Plage des Amoureux, oftewel Lovers’ beach. Dit strand is zo klein dat er maar twee mensen op passen. De weg zoeken naar dit geheime strand is al een leuke activiteit op zich aangezien het strand goed verscholen ligt. Toch is deze wandeling over de rotsen de moeite waard. Eenmaal aangekomen heb je namelijk wel je eigen privé strand! Als er tenminste niet een ander koppel al bezit van heeft genomen.

Bekijk het actuele reisadvies voor Sint Maarten op de website van het verkeersbureau van Sint Maarten.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.