Shadow

Transatlantische cruise: ervaar het echte gevoel van reizen met een cruiseschip in 2021, 2022 of 2023

Tijdens een Transatlantische cruise ervaar je het echte gevoel van cruisen. Je zit een aantal dagen achtereen op zee, hebt alle tijd om van de faciliteiten aan boord van je cruiseschip te genieten en je hebt echt het gevoel dat je op reis bent. Welke Transatlantische cruises kun je boeken?

Een Transatlantische cruise is in feite niets anders dan de oversteek van het ene continent naar het andere. In de nazomer en vroege herfst worden veel cruiseschepen verplaatst van Europa naar Amerika, het Caraïbisch Gebied of Zuid-Amerika waar ze in de winter cruises aanbieden. Zo’n Transatlantische cruise wordt dan ook wel een herpositioneringscruise of continentale cruise genoemd.

De Crown Princess tijdens een transatlantische cruise naar New York © Princess Cruises
De Crown Princess tijdens een transatlantische cruise naar New York © Princess Cruises

Transatlantische cruise in het voorjaar of de nazomer

In de lente maken cruiseschepen de reis in omgekeerde richting. Ze maken dan een Transatlantische cruise vanuit Zuid-, Midden- of Noord-Amerika naar Europa. Aansluitend beginnen ze dan aan cruises in de zomer in bijvoorbeeld de Middellandse Zee, de Noordzee naar bijvoorbeeld de Noorse fjorden, of de Oostzee naar Scandinavië, de Baltische Staten en Sint Petersburg. Lees meer over cruises vanuit Amerika.

Jubileum transatlantische cruise Holland America Line

Daarnaast zijn er ook cruisemaatschappijen die van oudsher het hele jaar door Transatlantische cruises aanbieden, zoals Cunard Line, Holland America Line en Norwegian Cruise Line. Tijdens een transatlantische cruise op bijvoorbeeld een van de fraaie Cunard-schepen ervaar je nog de grandeur van de vroegere grote zeereizen. En Holland America Line maakt in 2022 een hele bijzondere Transatlantische cruise. Het nieuwe cruiseschip Rotterdam maakt vanaf 15 oktober 2022 vanuit Rotterdam via Le Havre en Plymouth in 15 dagen een Transatlantische cruise naar New York. Met deze Transatlantische oversteek viert de Holland America Line haar 150ste verjaardag. Deze cruise begint exact 150 jaar na het uitvaren van het allereerste HAL-schip naar Amerika, dat ook Rotterdam heette.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

En natuurlijk is een transatlantische oversteek een vast onderdeel van een wereldcruise. Wie geld en tijd genoeg heeft, knoopt een transatlantische cruise aan een doorsteek door het Panama-kanaal en een transpacificische cruise aan elkaar.

Hoe kies je een Transatlantische cruise?

Het mooie van een Transatlantische cruise is dat je, afhankelijk van de route, ongeveer 7 dagen achtereen op zee bent. Je hebt dus alle gelegenheid om te ontspannen en te genieten van al het heerlijks dat je cruiseschip te bieden heeft. Je kunt natuurlijk lekker in een ligstoel liggen luieren, maar je kunt ook een wellnessprogramma van een week volgen of in de fitness aan je conditie werken met behulp van een trainer. Cruisemaatschappijen als Holland America Line bieden aan boord ook educatieve programma’s aan, waarbij je heel veel informatie over de bestemmingen van de cruise krijgt.

Maar ook uitgebreid lunchen, dineren en met je lief flaneren behoren tot de mogelijkheden. En natuurlijk kun je de oversteek van de oceaan ook koppelen aan een romantische huwelijkscruise, waardoor je alle tijd voor elkaar hebt. Zoek in elk geval een cruisemaatschappij en een cruiseschip da bij jouw smaak past. Aan boord van een van de klassieke oceaanstomers van de Cunard Line is de sfeer een stuk formeler dan bij de cruiseschepen van Norwegian Cruise Line.

Daarnaast heb je natuurlijk alle tijd om tijdens de oversteek van de oneindige horizon te genieten. En hoe spectaculair is het om in de verte een nieuw continent op te zien doemen. Zeker als je tijdens de transatlantische cruise op weg bent naar een tropische bestemming, is het fijn als je een cruiseschip uitkiest met veel buitenruimtes zoals de Seaside-schepen van MSC Cruises. Lees of schrijf een beoordeling over de MSC Seaside.

Transatlantische cruise via IJsland, Groenland en Canada

Voor wie een dag of zeven alleen maar water te veel van het goede is, zijn er ook transatlantische cruises die via IJsland, Groenland en Newfoundland naar Canada of Boston varen. Je bent dan toch elke dag of bijna elke dag ergens aan land, terwijl je toch in het spoor van oude zeevaarders naar de Nieuwe Wereld, of terug naar de Oude Wereld, vaart. Onderweg zie je regelmatig nieuwe kusten opdoemen. En met een beetje geluk zie je ook ijsbergen en walvissen. Tegelijkertijd kun aan wal interessante excursies maken.

Een goed voorbeeld daarvan is de 14-daagse cruise die Norwegian Cruise Line vanaf april 2023 maakt met de Norwegian Dawn. De cruise begint in New York en gaat via Halifax (Nova Scotia) naar Saint Pierre en Miquelon, een klein stukje Frankrijk in de Nieuwe Wereld. Via Newfoundland en IJsland gaat de Norwegian Dawn naar Belfast (Noord-Ierland), Dun Laoghaire in Ierland, Le Havre in Frankrijk en Southampton in Engeland.

Wie niet zo lang kan wachten, kan in september 2022 cruisen met de splinternieuwe Norwegian Prima vanuit Southampton via Scotland, de Shetland Eilanden, IJsland, Halifax (Canada) naar New York. Lees meer over de cruiseterminals in New York. Ook de Zaandam van Holland America Line heeft in de zomer van 2022 een dergelijke Transatlantische cruise via IJsland naar Boston op het programma staan.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line bij Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Stip Reizen, Captain Cruise en TUI.

Transatlantische cruise naar New York

Een transatlantische cruise naar New York met de Queen Mary 2 van Cunard Line blijft een belevenis. © Cunard Line
Een transatlantische cruise naar New York met de Queen Mary 2 van Cunard Line blijft een belevenis. © Cunard Line

Ook een transatlantische cruise naar New York mag gerust een ‘once-in-a-lifetime’-ervaring genoemd worden. Veel Transatlantische cruises naar New York beginnen in Hamburg of Southampton. En als je dan na een aantal dagen op zee in de verste het Vrijheidsbeeld en de wolkenkrabbers van Manhattan ziet opdoemen, dan is dat een ervaring die je voor de rest van je leven niet meer vergeet. Cunard Line maakt tussen juni en oktober 2022 regelmatig Transatlantische cruises van New York via Southampton naar Hamburg met de Queen Mary 2.

Bekijk aanbiedingen voor cruises van Cunard Line bij CruiseReizen.nl, Cruisewinkel en Captain Cruise.

Transatlantische cruises naar de Caraïben en Zuid-Amerika

Veel andere cruisemaatschappijen varen voor een cruise over de Atlantische Oceaan een meer zuidelijke route. Ze varen vanuit de Middellandse Zee via de Canarische Eilanden naar Miami, de Bahama’s of een van de andere eilanden in het Caraïbisch Gebied. Zo maakt de Norwegian Dawn in november 2022 een 15-daagse cruise van Barcelona, via Cadiz, Lissabon, de Azoren, Bermuda en de Bahama’s een transatlantische oversteek naar Miami en Tampa in Florida.

Welke transatlantische cruises bieden de cruisemaatschappijen aan?

We hebben het al even gehad over de bijzondere jubileumcruise van Holland America Line en de cruises van Cunard Line. Norwegian Cruise Line maakt van maart – april 2022 en 2023 cruises met de in 2018 gerenoveerde Norwegian Star 15-daagse cruises van Brazilië via de Kaap Verdische Eilanden, de Canarische Eilanden en Madeira naar Grenada, Cartagena en Barcelona.

Ook Princess Cruises en Aida Cruises steken regelmatig de Atlantische Oceaan over. Bij Princess Cruises kun je een 16-daagse Transatlantische reis boeken met de Sky Princess. Dat schip vertrekt 5 november 2021 vanuit Southampton, via onder meer Madeira, Antigua en Sint Maarten naar Grand Turk om te eindigen in Fort Lauderdale, Florida.

Boek cruises van Princess Cruises bij Captain Cruise, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Verder beginnen die maand de MSC Seaview, de MSC Seashore, de Nieuw Statendam, Westerdam en Volendam van Holland America Line, de Norwegian Epic, Norwegian Bliss, de Norwegian Star en de Norwegian Escape hun Transatlantische oversteek vanuit de Middellandse Zee. Bekijk cruise beoordelingen over deze cruiseschepen.

In maart 2022 kun je dan weer een Transatlantische cruise vanuit Zuid-Amerika of Noord-Amerika boeken op onder meer de MSC Seaside, de Disney Magic en de Eurodam van Holland America Line.

Bekijk aanbiedingen voor Transatlantische cruises bij CruiseReizen.nl en Cruisewinkel

Op onze zoek- en boekpagina kun je cruises zoeken op cruisemaatschappij, vaargebied en cruisethema.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.