Shadow

Cruise review MSC Splendida van MSC Cruises

MSC Cruises noemt de MSC Splendida een ‘drijvend luxe resort’ en dat is niet overdreven. Tijdens een cruise op de MSC Splendida hoef je je geen moment te vervelen.

MSC Splendida op het Noordzeekanaal
MSC Splendida in de haven van Amsterdam. © DeCruiseGids.nl / Nico van Dijk

Sporten, shoppen, naar theater, disco, kunstgalerij of openlucht bioscoop gaan, zwemmen en welnessen, het kan allemaal. De MSC Spendida is ee zusterschip van de MSC Fantasia, MSC Divina en MSC Preziosa. De schepen van de Fantasia-klasse zijn de grootste schepen van MSC Cruises.

Feiten en cijfers over de MSC Splendida:

 • Bouwjaar: 2009
 • Doopvrouw: Sophia Loren
 • Lengte: 333,3 meter
 • Breedte: 37,92 meter
 • Hoogte: 67,69 meter
 • Aantal dekken: 17
 • Aantal hutten en suites: 1637
 • Maximum aantal passagiers: 4363

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

U kunt hieronder zelf een cruisereview schrijven. In het eerste blok ziet u hoe anderen dit cruiseschip beoordeeld hebben. Daaronder bij ‘Geef je beoordeling of reactie’ kunt u zelf een beoordeling geven door de balkjes te verslepen. Op die manier kunt u dit cruiseschip op diverse aspecten beoordelen. Een 0 is zeer slecht een 10 is uitmuntend. In het veld ‘Reageer’ kunt u een toelichting geven, bijvoorbeeld wanneer u met dit cruiseschip hebt gevaren, iets over de bestemming en wat u verder aan relevante informatie met andere cruiseliefhebbers wilt delen. Klik op de blauwe knop ‘Reactie plaatsen’ en uw beoordeling wordt naar de redactie gestuurd. In principe wordt elke beoordeling geplaatst. Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk beoordelingen van andere cruiseschepen.

Cruise review MSC Splendida

7.3

Algemene indruk

9.0/10

Service

9.0/10

Kwaliteit hutten en suites

8.0/10

Kwaliteit en variatie eten

8.0/10

Entertainment

8.0/10

Aanbod voor kinderen en jongeren

0.0/10

Waar voor je geld

9.0/10

Pluspunten

 • Groot cruiseschip met veel voorzieningen
 • Rijk ingericht interieur met veel blingbling

Minpunten

 • Iets ouder cruiseschip

1 Comment

 • Nadine Van Hoffelen

  Algemene indruk

  9

  Service

  9

  Kwaliteit hutten en suites

  8

  Kwaliteit en variatie eten

  8

  Entertainment

  8

  Aanbod voor kinderen en jongeren

  0

  Waar voor je geld

  9

  Ondanks de Covidbeperkingen is onze reis prima meegevallen. Wij hebben het gevoel dat de service enorm verbeterd is. De nonchalance en Italiaanse mentaliteit is sterk verminderd en MSC kan zeker de vergelijking met hoger geklasseerde rederijen doorstaan. De uitstappen die wij met de rederij gedaan hebben, waren prima geregeld. Het blijft natuurlijk jammer dat je nergens geen winkeltje kan binnenstappen of iets gaan drinken. Het eten in de MDR was goed, aan de buffetten iets minder, maar MSC blijft voor ons de kampioen in broodjes, gebakjes en pizza’s, daar kan niemand aan tippen. De afwezigheid van papieren menus in de MDR vinden wij hinderlijk, gelukkig bracht onze kelner ons (en vele andere gasten) een telkens een papieren menu. Niet iedereen heeft een smartphone om de QR codes te ontcijferen. Het was voor ons de vierde maal met Splendida en het schip blijft, ondanks haar leeftijd , mooi. Voor ons was dit een geslaagde vakantie, na 2 jaar cruise-ontbering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.