Shadow

Nieuwe cruises in cruiseprogramma 2015 – 2016 van Star Clippers

Het cruiseprogramma 2015 – 2016 van Star Clippers is bekend. In het Caribisch gebied zijn een aantal nieuwe routes toegevoegd, het aantal themazeilcruises is uitgebreid en in 2015 voert Star Clippers voor het laatst zeilcruises uit in de Balearen.

Vroegboekkorting cruiseprogramma 2015 – 2016 van Star Clippers

cruiseprogramma Star Clippers

Een cruise boeken uit het cruiseprogramma 2015 – 2016 van Star Clippers is nu extra aantrekkelijk, want de rederij geeft tot 10% korting indien reizigers voor 31 januari 2015 een zomercruise boeken. Van deze korting kan tot 30 april 2015 gebruik gemaakt worden als het gaat om een wintercruise in het seizoen 2015/2016.

Twee nieuwe elfdaagse zeilcruises rond Cuba

Het cruiseprogramma 2015 – 2016 van Star Clippers vermeldt onder meer twee cruises naar Cuba. In maart 2016 vaart de Star Flyer twee nieuwe elfdaagse routes rond Cuba. Op 6 maart 2016 start de zeilcruise in Cienfuegos (Cuba), de winterbasis van de viermaster, en vaart vervolgens naar Maria La Gorda, Isla de la Juventud, Cayo Rico, Cayo Largo, Georgetown en Cayman Brac (Kaaimaneilanden). De Cubaanse hoofdstad Havana is het eindpunt van de reis. Op 16 maart 2016 vaart de Star Flyer dezelfde route in omgekeerde richting.

Kijk voor het aanbod van Star Clippers cruises bij Cruisereizen, Zeetours, Captain Cruise, Cruise Travel en Cruisewinkel.

Nieuwe cruiseroute in Caribisch gebied met de Royal Clipper

Ook de Royal Clipper vaart in 2015 en 2016 een nieuwe route in het Caribisch gebied. Deze 15-daagse route start en eindigt op Barbados. De vijfmaster meert tijdens de cruise aan op diverse Caribische eilanden zoals Aruba, Bonaire, Curaçao, de Grenadines, St. Lucia en bij vier Venezolaanse havens. Afvaarten zijn op 28 maart 2015 en 26 maart 2016.

Laatste seizoen cruisen in de Balearen

De zomer van 2015 is het laatste seizoen waarin Star Clippers achtdaagse zeilcruises in de Balearen aanbiedt. In juli en augustus 2015 vaart de viermaster Star Flyer met zes verschillende vertrekdata van Palma (Mallorca) langs Formentera, Ibiza, het Spaanse vasteland (Valencia en Sant Carles de la Ràpita) Mahon (Menorca) en via Soller (Mallorca) weer terug naar Palma.

Meer yogacruises in cruiseprogramma 2015

Star Clippers biedt in 2015 in totaal acht zeilcruises aan met als centrale thema ‘yoga en meditatie’. Het dek van de zeilschepen vormt net voor zonsopgang het podium voor de sessies. Drie yogadocenten begeleiden elk verschillende yogazeilcruises van de rederij.

• De viermaster Star Flyer vaart op 18 en 25 januari 2015 vanuit Cienfuegos (Cuba) een achtdaagse yogazeilcruise rond Cuba. Docente Christel Vollmer verzorgt de lessen aan boord. De afgelopen jaren heeft zij reeds meerdere reizen begeleid voor Star Clippers. Ook de achtdaagse yogareizen vanuit Palma (Mallorca) op 1 en 8 augustus 2015 worden door Vollmer begeleid.

• Op 24 en 31 januari 2015 vaart de viermaster Star Clipper een yoga cruise vanuit St. Maarten via de Benedenwindse Eilanden of de Britse Maagdeneilanden, St. Kitts en Anguilla. De Duitse docente Inge Schöps begeleidt deze zeilcruises.

• De Australische Raphaella Rose begeleidt op 16 en 23 mei 2015 de yogasessies op de vijfmaster Royal Clipper. De achtdaagse route start in Rome om vervolgens langs Sorrento, Amalfi, Sicilië en Stromboli weer terug te keren naar Rome.

Lezingen aan boord van Athene zeilcruise

Op de achtdaagse zeilcruises met afvaart 15 en 22 augustus 2015 vanuit Athene langs de noordelijke of zuidelijke Cycladen geeft auteur en historica Renate Schneiper lezingen over de Griekse Oudheid en de archeologie van het Middellandse Zeegebied.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.