Shadow

Disney Destiny nieuw cruiseschip voor Disney Cruise Line

Disney Destiny wordt de naam van het derde cruiseschip in de Wish-klasse van Disney Cruise Line. De kiel voor de Disney Destiny is 20 maart gelegd op de Meyer Werfft in het Duitse Papenburg.

Artist impression van de Disney Destiny. © Disney Cruise Line
Artist impression van de Disney Destiny. © Disney Cruise Line

De Disney Destiny wordt het zusterschip van de Disney Wish, die in 2022 in de vaart kwam, en de Disney Treasure. Dat laatste schip is eveneens in aanbouw bij Meyer Werft en gaat in 2024 cruises maken.

De drie nieuwe cruiseschepen van Disney Cruise Line tellen ongeveer 1.250 hutten en varen op LNG. De schepen hebben een volume van ongeveer 144.000 brutoregisterton.

Aanbiedingen voor Disney Cruise Line kun je boeken bij CruiseOnline, Cruisewinkel, Cruise Travel, Zeetours, Captain Cruise en CruiseReizen.nl.

Disney Destiny: helden en schurken als thema

Elk schip van Disney Cruise Line heeft een thema en dat van de Disney Destiny wordt ‘helden en schurken’. Passagiers worden aan boord ondergedompeld in verhalen van The Lion King, ‘101 Dalmatiërs’ en Hercules. Op de boeg van de Disney Destiny komt een afbeelding van Minnie Mouse.

Tip: Zelf zien hoe cruiseschepen gebouwd worden? Bezoek dan de Meyer Werft in Papenburg, net over de grens bij Groningen.

Lees meer over de nieuwste cruiseschepen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.