Shadow

Bezoek de Meyer Werft in Papenburg en bekijk de bouw van cruiseschepen

Ben jij fan van cruisen en wil je wel eens zien hoe cruiseschepen gebouwd worden? Bezoek dan de Meyer Werft in Papenburg in Noord-Duitsland, net over de Nederlandse grens.

Meyer Werft is een Duitse scheepsbouwer die nieuwe cruiseschepen bouwt voor onder meer AIDA, Disney Cruise Line, Royal Carribean International, Norwegian Cruise Line, P & O Cruises, Carnival Cruise Line, Silversea Cruises en TUI Cruises. De scheepswerf is gevestigd in Papenburg, net over de grens tussen Winschoten en Stadskanaal.

Nieuwe cruiseschepen op de Meyer Werft

Je kunt de Meyer Werft in Papenburg bezoeken en van dichtbij zien hoe cruiseschepen gebouwd worden. © Ozeanriesen
Je kunt de Meyer Werft in Papenburg bezoeken en van dichtbij zien hoe cruiseschepen gebouwd worden. © Ozeanriesen

Op de Meyer Werft kun je van dichtbij zien hoe deze cruiseschepen gebouwd worden. Momenteel wordt onder meer de laatste hand gelegd aan de Carnival Jubilee en de Silver Nova. De Meyer Werft ligt direct aan de A31 en leent zich uitstekend voor een dagtrip. Maar als je nou niet in het Noorden van Nederland woont, kun je arrangement voor de Meyer Werft boeken. Je Meyer Werft-arrangement bestaat uit een hotelovernachting in het Arkadenhaus in Papenburg. Dat ligt heel centraal op een mooie locatie. Je ontbijt in de historische markthal, de ontmoetingsruimte van het hotel. Ook een ticket vor het bezoekerscentrum op de Meyer Werft is in het arrangement inbegrepen.

Bekijk de bouw van cruiseschepen

Bekijk de bouw van de nieuwste cruiseschepen op de Meyer Werft in Papenburg. © Ozeanriesen
Bekijk de bouw van de nieuwste cruiseschepen op de Meyer Werft in Papenburg. © Ozeanriesen

In dat bezoekerscentrum krijg je alle informatie over de scheepswerven van Meyer Werft in Papenburg, Rostock en het Finse Turku waar de grootste cruiseschepen ter wereld gebouw worden. Verder zie je heel veel foto’s en maquettes. Ook leer je alles over de bouw van cruiseschepen. Maar het mooiste is natuurlijk dat je vanuit het bezoekerscentrum recht in de hallen kijkt waar de nieuwe cruiseschepen gebouwd worden. Je staat er echt met je neus bovenop. Ook in de dokken of aan de kades buiten liggen altijd wel cruiseschepen in aanbouw.

De Meyer Werft bezoeken: arrangement met hotel + tickets voor de scheepswerf

In het bezoekerscentrum op de Meyer Werft in Papenburg kun je van dichtbij de bouw van nieuwe cruiseschepen volgen. © Ozeanriesen
In het bezoekerscentrum op de Meyer Werft in Papenburg kun je van dichtbij de bouw van nieuwe cruiseschepen volgen. © Ozeanriesen

Inchecken in het Arkadenhaus kan vanaf 15.00 uur en parkeren is gratis. Kinderen tot 6 jaar krijgen een gratis ontbijt. Babybedjes zijn tegen betaling bij te reserveren. Tickets voor de Meyer Werft kosten 2 euro voor kinderen van 4 jaar en 6 euro voor kinderen van 5 tot 17 jaar (prijzen januari 2023).

Hotel Arkadenhaus Meyer Werft Papenburg

Hierboven zie je een voorbeeld van een hotelkamer in het Arkadenhaus. Klik op de foto voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid van dit Meyer Werft arrangement op de site van Ozeanriesen.

Uiteraard kun je je verblijf in Papenburg verlengen en bijvoorbeeld mooie fietstochten maken door Oost-Friesland en Groningen.

Eemsvaart: van Meyer Werft in Papenburg naar de Noordzee

Alle cruiseschepen die bij Meyer Werft in Papenburg gebouwd worden, worden eerst over het Dollard en de Eems naar de Noordzee gesleept om daar hun verplichte zeetesten te ondergaan, voordat ze aan de opdrachtgever opgeleverd worden. Regelmatig kun je dus enorme cruiseschepen door het Groningse platteland zien varen.

Die zogeheten Eemsvaart is een huzarenstuk op zich, want er moeten een aantal smalle bruggen en andere waterbouwkundige kunstwerken gepasseerd worden en dat gaat maar net. Berucht obstakel is de Friesenbrücke bij Weener, een oude spoorbrug. Deze brug moest jarenlang voor elke Eemsvaart deels afgebroken worden. Inmiddels is de brug helemaal buiten gebruik. Ook de Jann-Berghaus-brug in het Oost-Friese Leer is een bekend obstakel. Ook door de Gandersum-stuw, die bedoeld is om het waterpeil in de Eems op te stuwen, zodat de nieuwe cruiseschepen de tocht überhaupt kunnen maken, is een echte flessenhals. Zo’n Eemsvaart duurt ongeveer 18 uur.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.