Shadow

Driesterrenkookkunst op cruiseschip Holland America Line

Wie op 29 december meevaart aan boord van ms Eurodam van de Holland America Line kan iets speciaals verwachten. Culinary Council Member en sterrenchef Jonnie Boer  stapt die dag aan boord van de 7-daagse Nieuwjaarscruise naar de Caribbean en geeft een kookdemonstratie en een wijnproeverij in het moderne Culinary Arts Center.

Jonny Boer is lid van de Culinary Council van Holland Amerika Line. © Holland America Line
Jonny Boer is lid van de Culinary Council van Holland Amerika Line. © Holland America Line.

Na de succesvolle introductie op het ms Rotterdam, werd het ‘Taste of De Librije’ menu van Jonnie Boer in de Pinnacle Grill, onlangs geïntroduceerd aan boord van het ms Eurodam. Genoemd naar zijn restaurant “De Librije” in Zwolle, bestaat het menu uit een selectie voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en nagerechten uit het assortiment van het beroemde restaurant in Nederland. Gedurende één avond per cruise wordt de Pinnacle Grill omgetoverd tot een replica van het restaurant in Zwolle, geheel in stijl van tafelschikking tot menu en wijnkaart.

Het menu aan boord van het cruiseschip

“Jonnie´s ´Taste of De Librije´ is heel goed ontvangen op de Eurodam. Voor onze gasten zal het een unieke mogelijkheid zijn om hem aan het werk te zien tijdens de kookdemonstratie,” aldus Richard Meadows, vice president, marketing, sales en gastenprogramma’s bij Holland America Line. “Dat we één van onze Culinary Council Members aan boord hebben, geeft eens te meer aan dat Holland America Line haar gasten graag uitzonderlijke ervaringen aanbiedt.“

Het ‘Taste of De Librije’ menu bestaat uit gerechten zoals Oesters ´on the Beach´, geflambeerde langoustine, aardappelsoep met kreeft, ossenhaas met bulgur en Jonnie´s beroemde appeltaart met vanille-ijs en room. Naast het ‘Taste of De Librije’ menu heeft Jonnie zijn expertise gedeeld voor de samenstelling van het menu in de main dining room, waar onder meer hachee met een puree van wortel, knolselderij en bacon wordt geserveerd.

De 7-daagse Caribbean cruise

De cruise van het ms Eurodam die op 29 december vertrekt, is een rondreis vanuit Fort Lauderdale met bezoeken aan Grand Turk (Turks en Caicos eilanden), San Juan (Puerto Rico), St. Thomas (Amerikaanse Maagdeneilanden) en Half Moon Cay, het bekroonde privé eiland van Holland America Line in de Bahama’s.

Jonnie Boer is een ster in de Nederlandse culinaire wereld. Hij is lid van de Culinary Council van Holland America Line, die bestaat uit zes internationale chefs. In 2005 is Boer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI, Stip Reizen en Cruisewinkel.

Tijdens de Caraïbische cruise brengen culinaire demonstraties van Port-to-Table, EXC Talks en andere verrijkingsprogramma’s de regionale culturen aan boord via boeiende activiteiten en speciale presentaties. Passagiers kunnen ervoor kiezen om de havenbestemmingen zelfstandig te verkennen of door middel van gesponsorde tours met schepen die volgens de gezondheidsrichtlijnen van de lokale havens worden uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.