Shadow

Grand Voyage: lange cruises naar de mooiste bestemmingen in 2024 en 2025

Een Grand Voyages is een cruise die langer duurt dan een standaard cruise, maar korter dan een wereldcruise. Grand Voyages zijn meestal vernoemd naar de bestemming die ze hebben zoals Grand Africa Voyages of een Grand Voyage Zuid-Amerika. Maar er zijn ook Grand Voyages die vernoemd zijn naar een bepaald thema, zoals een Grand Voyage Panamakanaal. We zetten de mooiste Grand Voyages op een rij.

Laatst gewijzigd: 7 november 2023.

Tijdens de Grand Voyage Zuid-Amerika doe je ook het Panamakanaal aan, zoals op deze archieffoto van de Maasdam. © Holland
Tijdens de Grand Voyage Zuid-Amerika doe je ook het Panamakanaal aan, zoals op deze archieffoto van de Maasdam. © Holland America Line

Een Grand Voyage is een ideale cruise voor iedereen die geen tijd of geld heeft voor een wereldcruise van drie maanden, maar wel wat meer van de wereld wil zien dan tijdens een doorsnee 14-daagse cruise mogelijk is. Grand Voyages zijn lange cruises door een bepaalde regio of met een bepaald thema. Zo heb je tijdens Grand Voyages meer tijd om je in de geschiedenis of cultuur van een bepaalde bestemming onder te dompelen. Je cruiseschip legt aan in meer havens en er is meer ruimte voor een overnachting of een laat vertrek uit een haven.

Grand Voyages naar Afrika of de poolgebieden

Om je kennis van de regio of de bestemming op te vijzelen, geven sommige cruisemaatschappijen tijdens grand voyages themalezingen en workshops aan boord. Tijdens bijvoorbeeld een Grand Arctic Voyage staat de hele cruise in het teken van de poolgebieden en het dierenleven aldaar. En tijdens een Grand Voyage Azië kun je je helemaal onderdompelen in de natuur en verschillende culturen in Azië.

Daarnaast heeft een grand voyage met een bepaald thema nog een ander voordeel: je hoeft niet oneindig verschillende soorten kleding mee te nemen zoals tijdens een wereldcruise. Tijdens een Grand Arctic Voyage neem je uitsluitend warme kleding mee en kunnen korte broek en Hawaii-shirt thuis blijven.

Verder zijn er tijdens een Grand Voyage minder momenten voor in- en ontscheping. Daardoor zijn er minder wisselingen onder de passagiers en kun je wat sneller nieuwe vrienden maken.

Aanbiedingen Grand Voyages

Na de coronapandemie bieden steeds meer cruisemaatschappijen in 2023 een Grand Voyage aan. In dit artikel kijken we alleen naar Grand Voyages die minstens een maand duren en beginnen en eindigen in dezelfde haven. En dan kom je wat betreft een Grand Voyage direct uit bij Holland America Line.

Bekijk aanbiedingen voor Grand Voyages bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel en Stip Reizen.

Grand Voyage Holland America Line 2025

Cruiseschip Volendam van Holland America Line © Holland America Line
Cruiseschip Volendam van Holland America Line © Holland America Line

Heel bijzonder, want de eerste ooit voor Holland America Line, is de Grand Voyage Pole-to-Pole die in januari 2025 vertrekt. Dit wordt ook de eerste Grand Voyage voor Holland America Line die langer duurt dan 120 dagen. Tijdens deze Pole-to-Pole Grand Voyage vaart de Volendam naar vijf continenten. Deze cruise vaart van zuid naar noord en vertrekt op 25 januari 2025 vanuit Fort Lauderdale, Amerika. Overigens biedt Viking Cruises al eerder wereldcruises via de Noord- en Zuidpool aan.

De route gaat eerst naar het zuiden, door het Panama-kanaal, dan langs de westkust van Zuid-Amerika richting Antarctica en via Argentinië en Brazilië cruise je naar de Amazone rivier. Dan maakt de Volendam een Transatlantische oversteek naar Afrika. Aansluitend koerst het schip via Europa naar de Noordkaap en dan via IJsland en Groenland weer terug naar Fort Lauderdale. In totaal doet de Volendam tijdens deze Grand Voyage Pole-to-Pole 68 havens in 28 landen op 5 continenten aan. Bekijk of schrijf een review over de Volendam.

Het is ook mogelijk om delen van de Grand Voyage te boeken, bijvoorbeeld de eerste 40 nachten. Daarin doet de Grand Voyage dus ook Antarctica aan, maar ga je op de terugreis in Buenos Aires van boord. Of je boekt het tweede deel van de Grand Voyage Zuid-Amerika, waarbij je in Buenos Aires aan boord gaat en in 34 nachten naar de eindbestemming in Fort Lauderdale cruiset.

Grand World Voyage in 2025 met de Zuiderdam

Tijdens de Grand Voyage met de Zuiderdam en de Volendam maak je een cruise door het Panama-kanaal. © Holland America Line.
Tijdens de Grand Voyage met de Zuiderdam en de Volendam maak je een cruise door het Panama-kanaal. © Holland America Line.

De Zuiderdam maakt vanaf 4 januari 2025 een Grand World Voyage die 6 continenten aan doet. Tijdens de Grand Voyage vaart de Zuiderdam van oost naar west rond de wereld. Vanuit Fort Lauderdale koerst de Zuiderdam door het Panama-Kanaal naar Paaseiland. Vervolgens staan bezoeken aan Australië, Indonesië, Sri Lanka, Zuid-Afrika, de Seychellen, Jordanië en het Suez-kanaal op het programma. Via Italië, Barcelona, Gibraltar en Portugal gaat het naar de Atlantische Oceaan weer terug naar Fort Lauderdale. Op 24 april 2024 zullen de Volendam en de Zuiderdam tegelijkertijd in de cruisehaven van Barcelona liggen.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI, Stip Reizen en Cruisewinkel.

Grand Voyages van MSC Cruises t/m 2025

Grand Voyages van MSC Cruises zien er wat anders uit dan de Grand Voyages van Holland America Line. Een Grand Voyage bij MSC Cruises is geen cruise rond een bepaald continent, maar een transatlantische cruise of een cruise over een flinke afstand. De duur van de cruise speelt daarbij geen rol. Je kunt bij MSC Cruises bijvoorbeeld ook een Grand Voyage van 6 nachten boeken. Je vaart dan van Triëste naar Barcelona. De inschepingshaven is dus een andere dan de aankomsthaven. Grand Voyages van MSC Cruises kun je al tot en met 2025 boeken. Bekijk de aanbiedingen voor Grand Voyages van MSC Cruises.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Norwegian Cruise Lines biedt voor zover we konden achterhalen geen Grand Voyages aan.

Grand Voyages bij Seabourn in 2023

Grand Voyage Seabourn naar Centraal- en Zuid-Amerika en Antarctica. © Seabourn Cruise Line
Grand Voyage Seabourn naar Centraal- en Zuid-Amerika en Antarctica. © Seabourn Cruise Line

Ultraluxerederij Seabourn Cruise Line is de boekingen gestart voor de Grand Voyage Grand Americas, Amazon & Antarctica. Deze Grand Voyage wordt gemaakt met de Seabourn Quest. Wie de hele grand voyage boekt, is 79 dagen onderweg, maar je kunt ook delen van de cruise meemaken. Je kunt ook 21 of 58 dagen meevaren. Deze Grand Voyage doet vanaf Miamia Centraal-Amerika, Zuid-Amerika, Antarctica, Zuid-Georgia, de Falkland-eilanden, het Amazone-gebied en het Caraïbisch gebied aan. In totaal doet het schip 15 landen en 37 bestemmingen aan. Onderweg beleef je ook een 5 dagen durende Antarctica Experience met onder meer een aantal landingen met rubberboten.

Boek een cruise aanbieding met Seabourn bij CruiseOnline, Sunweb, Captain Cruise, Cruise Travel, Zeetours, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Lees ook: tips voor cruises

Grand Voyages combineren bij Oceania Cruises

De Marina, een van de grotere cruiseschepen van Oceania Cruises, voor Monte Carlo. © Oceania Cruises
De Marina, een van de grotere cruiseschepen van Oceania Cruises, voor Monte Carlo. © Oceania Cruises

Luxe cruiserederij Oceania Cruises start in 2024 met een nieuwe vorm van grand voyages. Je kunt dan twee grand voyages combineren. Je maakt eerst, vanaf december 2024, een grand voyage rond Australië en Nieuw-Zeeland. Daarna vlieg je naar Zuid-Amerika om daar een tweede grand voyage te maken. De grand voyages worden uitgevoerd met de Marina en de Regatta. Ook zit er een 6-daagse mid-cruise overland in het programma. Het is voor het eerst dat Oceania Cruises twee grand voyages combineert, maar als het aanslaat, willen ze dit vaker aanbieden.

Bekijk en boek cruises van Oceania Cruises bij CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel, CruiseOnline, Cruise Travel en CaptainCruise.

Grand Voyages van Regent Seven Seas Cruises in 2024 en 2025

Ook ultraluxerederij Regent Seven Seas Cruises biedt in 2024 en 2025 weer haar vermaarde Grand Voyages aan.

Regent biedt vier grand voyages aan met de Seven Seas Explorer, Seven Seas Mariner en Seven Seas Voyager. De cruisereizen gaan naar Noord-Europa, het Middellandse Zeegebied, Azië en Afrika. Boeken kan sinds 20 juli 2022.

Boek een cruise van Regent Seven Seas Cruises rechtstreeks bij CruiseOnline, CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Zeetours, Cruisewinkel en Cruise Travel.

De Seven Seas Mariner maakt een Grand Arctic Adventure. In 83 nachten vaar je van New York naar Barcelona. Grand European Sojourn is de naam van de rondreis van 79 die de Seven Seas Voyager maakt langs onder meer Lissabon, Noord-Europa en de Middellandse Zee.

Aan boord van de Seven Seas Explorer kun je inschepen voor de Grand Asia Exploration. Die cruise duurt 63 nachten en gaat van Tokio naar Sydney. De vierde Grand Voyage van Regent Seven Seas Cruises is de Grand Spice Route Quest. Dat is een cruise van 70 nachten van Auckland, via Azië en Afrika naar Athene.

Grand Voyages van Crystal Cruises

Crystal Cruises heeft de cruiseschepen Crystal Serenity en Crystal Symphony een grondige opknapbeurt gegeven en zet beide cruiseschepen in 2025 in voor haar grand voyages. Zo staat er een lange cruise van 70 nachten met de Crystal Symphony gepland. Deze cruise begint 7 januari en duurt tot 18 maart. De cruise doet 15 landen en 32 bestemmingen aan in onder meer Vietnam, Japan, Zuid-Korea en India.

het is ook mogelijk om delen van deze cruise te volgen. Zo kun je je inschepen voor een cruise van 47 nachten vanaf Singapore naar Taiwan, Hongkong, Shanghai, Hi Chi Minh stad en weer terug naar Singapore.

De Crystal Serenity vertrekt op 5 maart 2025 vanuit Rio de Janeiro op een cruise van 44 nachten naar Mumbai in India. De cruise begint met het vermaarde carnaval in Rio en gaat daarna door naar onder meer Sint Helena, Namibië, Kaapstad, Zanzibar, Mombasa, de Seychellen, de Maldiven en Sri Lanka.

De Serenity maakt ook een lange cruise van 51 nachten van Kaapstad naar Barcelona. Die cruise begint 20 maart 2025 en eindigt 10 mei 2025. Deze cruise gaat eerst naar Mumbai en dan via het Midden-Oosten, Athene, Sicilië en de kust van Italië naar Barcelona.

Kijk voor de beste cruiseaanbiedingen bij onder meer TUICruiseReizen.nl en Stip Reizen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.