Shadow

Grand Voyages: lange themacruises naar de mooiste bestemmingen in 2021, 2022 en 2023

Grand Voyages zijn cruises die langer duren dan een standaard cruise, maar korter dan een wereldcruise. Grand Voyages zijn meestal vernoemd naar de bestemming die ze hebben zoals Grand Africa Voyages of een Grand Voyage Zuid-Amerika. Maar er zijn ook Grand Voyages die vernoemd zijn naar een bepaald thema, zoals een Grand Voyage Panamakanaal. We zetten de mooiste Grand Voyages op een rij.

Tijdens de Grand Voyage Zuid-Amerika doe je ook het Panamakanaal aan, zoals op deze archieffoto van de Maasdam. © Holland
Tijdens de Grand Voyage Zuid-Amerika doe je ook het Panamakanaal aan, zoals op deze archieffoto van de Maasdam. © Holland America Line

Een Grand Voyage is een ideale cruise voor iedereen die geen tijd of geld heeft voor een wereldcruise van drie maanden, maar wel wat meer van de wereld wil zien dan tijdens een doorsnee 14-daagse cruise mogelijk is. Grand Voyages zijn lange cruises door een bepaalde regio of met een bepaald thema. Zo heb je tijdens een Grand Voyage meer tijd om je in de geschiedenis of cultuur van een bepaalde bestemming onder te dompelen. Je cruiseschip legt aan in meer havens en er is meer ruimte voor een overnachting of een laat vertrek uit een haven.

Grand Voyages naar Afrika of de poolgebieden

Om je kennis van de regio of de bestemming op te vijzelen, geven sommige cruisemaatschappijen tijdens grand voyages themalezingen en workshops aan boord. Tijdens bijvoorbeeld een Grand Arctic Voyage staat de hele cruise in het teken van de poolgebieden en het dierenleven aldaar. En tijdens een Grand Voyage Azië kun je je helemaal onderdompelen in de natuur en verschillende culturen in Azië.

Daarnaast heeft een grand voyage met een bepaald thema nog een ander voordeel: je hoeft niet oneindig verschillende soorten kleding mee te nemen zoals tijdens een wereldcruise. Tijdens een Grand Arctic Voyage neem je uitsluitend warme kleding mee en kunnen korte broek en Hawaii-shirt thuis blijven.

Verder zijn er tijdens een Grand Voyage minder momenten voor in- en ontscheping. Daardoor zijn er minder wisselingen onder de passagiers en kun je wat sneller nieuwe vrienden maken.

Aanbiedingen Grand Voyages in 2022 en 2023

Niet alle cruisemaatschappijen bieden in 2021, 2022 en 2023 een Grand Voyage aan. In dit artikel kijken we alleen naar Grand Voyages die minstens een maand duren en beginnen en eindigen in dezelfde haven. En dan kom je wat betreft een Grand Voyage direct uit bij Holland America Line.

Bekijk aanbiedingen voor Grand Voyages bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel en Stip Reizen.

Grand Voyage Holland America Line 2022 en 2023

Holland America Line heeft in haar lange geschiedenis een uitstekende reputatie opgebouwd als het gaat om Grand Voyages. In 2022 had Holland America Line een Grand Voyage Africa en diverse Grand Voyages Zuid-Amerika op het programma staan. De Grand Voyage Zuid-Amerika en Antarctica is uitgesteld. De Volendam maakt de 74-daagse Grand Voyage Zuid-Amerika en Antarctica nu vanaf 3 januari 2023. Vertrek- en eindpunt is Fort Lauderdale, Florida, Passagiers die al voor de Grand Voyage Zuid-Amerika 2022 geboekt hadden, worden omgeboekt naar de Grand Voyage van 2023. Bekijk of schrijf een review over de Volendam.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Het is ook mogelijk om delen van de Grand Voyage te boeken, bijvoorbeeld de eerste 40 nachten. Daarin doet de Grand Voyage dus ook Antarctica aan, maar ga je op de terugreis in Buenos Aires van boord. Of je boekt het tweede deel van de Grand Voyage Zuid-Amerika, waarbij je in Buenos Aires aan boord gaat en in 34 nachten naar de eindbestemming in Fort Lauderdale cruiset.

Grand World Voyage in 2023 met de Zuiderdam

De Zaandam van Holland America Line zou in 2022 een Grand World Voyage maken, maar die gaat niet door. In plaats daarvan begint de Zuiderdam van Holland America Line op 3 januari 2023 aan een Grand World Voyage. Deze wereldcruise duurt 128 dagen.

Grand Africa Voyage Holland America Line

Cruiseschip Zaandam van Holland America Line maakt in 2022 een Grand Voyage Africa. © HAL
Cruiseschip Zaandam van Holland America Line maakt in 2022 een Grand Voyage Africa. © HAL

Een andere mooie Grand Voyage van Holland America Line is de Grand Africa Voyage die vanaf 10 oktober 2022 met de Zaandam gemaakt wordt. Het cruiseschip vaart in 71 vanaf Fort Lauderdale de Atlantische Oceaan over om vervolgens een rondje Afrika te maken. Tijdens de Transatlantische oversteek legt de Zaandam aan op Madeira, Lanzarote en in Agadir (Marokko). Via de Middellandse Zee (met stops in Casablanca, Tunesië, vaart de Zaandam via Kreta naar het Suez-kanaal, Sharm-el Sheikh naar Aquaba in Jordanië. Daarna cruiset de Zaandam door naar onder meer de Seychellen, Tanzania, Madagaskar, Mozambique, Zuid-Afrika, Namibië, Angola, via Ghana, Ivoorkust, Gambia en Senegal naar de Kaapverdische Eilanden, Puerto Rico terug naar Fort Lauderdale.

Tijdens deze Grand Voyage om Afrika kun je excursies en safari’s maken in het Serengeti National Park, Maasi Mara Reserve, Ngorongoro Krater, Tsavo National Park, Jozani Forest Reserve, Lokobe National Park, het Black Lemur Sanctuary, Kruger National Park, Phinda Mountain Lodge en Thanda Private Game Reserve.

Grand Voyage Groenland, IJsland, Noord-Europa

Ook de Zaandam van Holland America Line heeft in de zomer van 2022 nog een mooie Grand Voyage van Boston, via Groenland, IJsland, Noorwegen, Rotterdam, de Britse Eilanden, het noorden van IJsland en terug naar Boston. De cruise begint 9 juli en duurt 36 dagen.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, ANWB, TUI en Cruisewinkel.

Grand Voyages van MSC Cruises

Grand Voyages van MSC Cruises zien er wat anders uit dan de Grand Voyages van Holland America Line. Een Grand Voyage bij MSC Cruises is geen cruise rond een bepaald continent, maar een transatlantische cruise. Het gaat om lange cruises van minimaal 15 dagen waarbij een MSC-cruiseschip naar een ander werelddeel vaart. Dat is bijvoorbeeld het geval als cruiseschepen in de winter van Europa naar het Caraïbisch gebied worden overgeplaatst. De inschepingshaven is dus een andere dan de aankomsthaven.

MSC Cruises heeft voor 2021 en 2022 een aantal Grand Voyages in de aanbieding. De eerste grand voyages staan op de agenda vanaf oktober en november 2021. De MSC Preziosa vertrekt 19 oktober 2021 vanuit Genua voor een cruise naar Brazilië. De MSC Opera begint 25 oktober 2021 aan een 20-daagse cruise vanuit Venetië via de Griekse eilanden naar Dubai. Ook de nieuwe MSC Virtuosa maakt vanaf 7 november een cruise van Genua naar Dubai. En de MSC Muscia begint 25 oktober aan een lange cruise van Venetië via Dubai naar Durban in Zuid-Afrika. Bekijk of schrijf een beoordeling over de MSC Virtuosa.

Ook biedt MSC een aantal Grand Voyages naar Zuid-Amerika aan. Het gaat onder meer om een cruise met de MSC Sinfonia van Venetië naar Brazilië (vertrek 20 november 2021), de MSC Splendida vanuit Genua naar Brazilië (vertrek 28 november) en de MSC Seaside (vertrek uit Genua op 13 november 2021). Deze cruiseschepen varen in het voorjaar weer terug naar Europa dus dan kun je een Grand Voyage de andere kant op maken.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Norwegian Cruise Lines biedt voor zover we konden achterhalen geen Grand Voyages aan.

Grand Voyages bij Seabourn in 2023

Grand Voyage Seabourn naar Centraal- en Zuid-Amerika en Antarctica. © Seabourn Cruise Line
Grand Voyage Seabourn naar Centraal- en Zuid-Amerika en Antarctica. © Seabourn Cruise Line

Ultraluxerederij Seabourn Cruise Line is de boekingen gestart voor de Grand Voyage Grand Americas, Amazon & Antarctica. Deze Grand Voyage wordt gemaakt met de Seabourn Quest. Wie de hele grand voyage boekt, is 79 dagen onderweg, maar je kunt ook delen van de cruise meemaken. Je kunt ook 21 of 58 dagen meevaren. Deze Grand Voyage doet vanaf Miamia Centraal-Amerika, Zuid-Amerika, Antarctica, Zuid-Georgia, de Falkland-eilanden, het Amazone-gebied en het Caraïbisch gebied aan. In totaal doet het schip 15 landen en 37 bestemmingen aan. Onderweg beleef je ook een 5 dagen durende Antarctica Experience met onder meer een aantal landingen met rubberboten.

Boek een cruise aanbieding met Seabourn bij Captain Cruise, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Grand Voyage of lange cruise?

Bij andere cruisemaatschappijen troffen we geen Grand Voyages aan, maar wel lange cruises. Costa Cruises heeft in 2021 weel een aantal cruises van meer dan een maand in de aanbieding. De gloednieuwe Costa Firenze vertrekt in oktober 2021 op een cruise van 37 dagen van Barcelona naar Singapore. Je kunt ook inschepen in Genua en Civitavecchia. De Costa Firenze is speciaal voor de Aziatische markt gebouwd.

Bekijk aanbiedingen voor cruises met Costa Cruises bij onder meer Captain Cruise, Cruisereizen.nl, Cruisewinkel, TUI en Stip Reizen.

Regent Seven Seas Mariner weer gaan varen op de al eerder gepubliceerde route van 18 december 2021, van Miami, Florida naar San Francisco, Californië. Van daaruit begint ze op 5 januari 2022 aan een epische wereldcruise beginnen.

Boek een cruise van Regent Seven Seas Cruises bij CruiseReizen.nl, Cruisewinkel of Captain Cruise.

Cunard Line maakt met de Queen Mary 2 van februari tot april 2022 een Grand Voyage van Dubai naar onder meer Colombo, Singapore, Hongkong, Australië, Bali terug naar Dubai. De hele cruise duurt 63 dagen, maar je kunt ook alleen het eerste deel van de cruise van Dubai naar Sydney boeken. Deze cruise is onderdeel van een wereldcruise die in januari 2022 in Southampton begint.

Boek een cruise van Cunard bij Cruisewinkel, Captain Cruise of CruiseReizen.nl.

Een andere hele mooie lange cruise is die met de Mein Schiff 5 van Hongkong naar Heraklion in Griekenland.

Een zeecruise met de Mein Schiff-schepen van TUI Cruises kun je boeken bij TUI, CruiseReizen.nl en CaptainCruise.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.