Shadow

Langer, luxer en alles inclusief – De cruise trends van 2017

Aida Perla bij MallorcaDe afgelopen vijf jaar is het aantal Nederlandse cruisers met gemiddeld 7,5% gegroeid, ondanks een dip in passagiersaantallen in 2014 en 2015. Het vooruitzicht is dan ook meer dan positief te noemen, zeker gezien het feit dat de cruisebranche al een aantal jaren op rij harder groeit dan iedere andere vorm in de toerismebranche. Europa’s grootste aanbieder van cruisevakanties, Dreamlines, kijkt dan ook zeer uit naar het cruise jaar 2017. Wat zijn de trends in cruises in 2017?

Trend 1: Een cruise als onderdeel van de vakantie

Een opmerkelijke trend voor 2017 is dat mensen er steeds vaker voor kiezen om een cruise als onderdeel van een langere vakantie te laten uitmaken. Er wordt steeds vaker gekozen om een aantal dagen voor vertrek van de cruise alvast naar de plek af te reizen van waaruit de cruise vertrekt. Ook kiezen mensen er vaak voor om na de cruise langer te verblijven op de plek van bestemming.

Trend 2: Langer cruisen

Cruises worden over het algemeen steeds langer. Er is de laatste twee jaar weliswaar een kleine afname in het aantal mensen die cruisen, maar deze verblijven gemiddeld wel langer op een cruiseschip. Vergeleken met 2011 blijft de gemiddelde passagier zo’n 17% langer aan boord van een cruise, met een gemiddelde van 9,7 dagen.

Trend 3: Riviercruisen

Niet alleen zeecruises maar ook riviercruises worden populairder. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in plaats van een traditionele zeecruise een riviercruise te maken. Riviercruises zijn ideaal om de diverse steden langs de Europese rivieren te ontdekken.

Trend 4: Meer kwaliteit

Er is een verschuiving te zien in welke hutcategorie men boekt. Tegenwoordig nemen mensen geen genoegen meer met een standaard hut. Veel cruisers betalen liever iets meer voor wat meer kwaliteit, luxe en comfort. De totale cruisebeleving wordt belangrijker.

Trend 5: Noord-Europa als top bestemming

Al jaren lang is het Middellandse Zee gebied de meest populaire cruisebestemming voor de Nederlandse cruisereiziger. Nu zien we de laattse jaren dat Noord-Europa met een flinke inhaalslag bezig is en Dreamlines denkt dan ook dat er in 2017 meer mensen per cruise naar Noord-Europa zullen varen dan naar de Middellandse Zee.

Trend 6: alles inclusief boeken

Waar bij andere vakantietypen de vakantieganger diverse onderdelen van de reis zoals vlucht, overnachtingshotels etcetera los van elkaar boekt, is de trend bij cruisevakanties juist omgekeerd. Men laat alles, dus ook de verlenging van de cruise aan land, de vliegtickets etcetera, door het cruisereisbureau boeken.

Bekijk ook het cruiseaanbod van Zeetours, CruiseTravel en Stip Reizen.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.