Shadow

Meer jongeren op cruisevakantie

Jongeren zijn steeds meer in voor een cruisevakantie. Dit is een van de trends die CLIA, de internationale brancheorganisatie van cruiserederijen, signaleert in hun net uitgebrachte jaarlijkse trendrapport ‘State of the Cruise Industry 2017’. Hierin voorspelt CLIA zes belangrijke cruise reistrends.

Cruise Lines International Association (CLIA) stelt in het rapport dat de groei van cruisevakanties doorzet en verwacht dat in 2017 wereldwijd 25,3 miljoen passagiers een cruise gaan maken. Tien jaar geleden waren dat er nog 15,8 miljoen. CLIA meldt verder dat dit jaar 26 nieuwe schepen (zowel voor oceaan als rivieren) hun debuut op het water maken, waarmee verdere groei mogelijk wordt gemaakt.

CLIA voorziet zes belangrijke cruise reistrends

Jongere generatie zoekt steeds meer het water op. Een recente studie heeft aangetoond dat de nieuwe generatie, millennials en generatie Y, de cruisevakantie steeds meer gaat omarmen.
Cruisemaatschappijen bieden meer routes met privé-eilanden aan. Reizigers boeken steeds vaker de route waarbij het cruiseschip een privé-eiland aandoet. In 2017 bieden cruisemaatschappijen stops aan op zeven privé-eilanden.
Er komen steeds meer mensen die voor het eerst een cruisevakantie boeken. Gevraagd naar de vakantieplannen, geeft 48% van de niet-cruisers aan interesse te hebben in een zeecruise terwijl maar liefst 85% van de mensen die als eens een cruise maakten, dit nog een keer willen doen.

Vertrekhavens in de buurt

Een vertrekhaven in eigen land of op rijafstand wordt door 69% van de cruisepassagiers niet alleen als kostenbesparend gezien. Bij 74% spreekt vooral het gemak erg aan.

Topchefs en avontuurlijke cruises

Cruisereizigers vinden topgastronomie steeds belangrijker. Verschillende maatschappijen bieden restaurants met gerechten die zijn samengesteld door beroemde chefs, zoals Guy Fieri en Geoffrey Zakarian. Ook de vraag naar avontuurlijke cruises groeit. Volgens de Adventure Travel Trade Association groeit de vraag naar avontuurlijke reizen. Ook ziet CLIA deze groei terug bij de expeditiecruises.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.