Shadow

Noorwegen ontdekken op een voormalige postschiproute

Rederij HAVILA heeft met de twee splinternieuwe schepen HAVILA Capella en HAVILA Castor een prachtige troef in handen: niet alleen zijn de schepen milieuvriendelijk door de hybride aandrijving, maar de ook de ruime hutten zijn bijzonder. Ze zijn uitgerust met meubilair dat is geïnspireerd door de zee, de lucht, de bergen en de gletsjers. Door de natuurlijke materialen en Scandinavisch design ervaar je een authentieke, ontspannen en feel-good sfeer, die zich ook laat zien in de openbare ruimtes.

Geiranger Fjord
Geiranger©ValeriiIavtushenko-Pixabay

En de vaarroute van de schepen is al net zo authentiek: ze varen langs 34 havens van een voormalige postschiproute in Noorwegen. Onderweg zie je prachtige landschappen die in elk seizoen weer anders zijn. Van besneeuwde Noorse fjorden, orka’s en het noorderlicht  in de winter tot groene en ongerepte natuur in de zomer met veel zeevogels zoals de papegaaiduikers die rond de vogelkliffen op zoek zijn naar broedplaatsen.

Met HAVILA zie je niet alleen de natuur, maar ervaar je die als een local. Enkele hoogtepunten zijn de talrijke UNESCO-werelderfgoedlocaties tussen Bergen en Kirkenes zoals de beroemde Bryggen Hanseatic Wharf in Bergen en de indrukwekkende Geirangerfjord. Deze mooie landschappen zijn heel goed te zien vanaf de openbare ruimtes: of je nu in een van de ligstoelen aan dek ligt, geniet in een van de whirlpools buiten, door de grote ramen van het restaurant naar buiten kijkt of vanaf het uitkijkpunt op de boeg. Lees ook: Cruise naar Noorwegen in 15 bestemmingen.

Hygiëne en veiligheid aan boord

Aan boord van de kleine schepen met maximaal 640 passagiers zijn veiligheid en gezondheid topprioriteit. Daarom wordt er al tijdens de bouw van de schepen voor gezorgd dat er tal van maatregelen kunnen worden genomen om de verspreiding van virussen te voorkomen. Ook zijn alle medewerkers getraind in het nemen van maatregelen ter bescherming tegen infecties.

Van 6 mei tot en met 23 december 2021 zijn er 22 afvaarten met 6 verschillende routes. In de prijzen van je cruise inbegrepen zijn, naast je accommodatie, ook  volpension aan boord, tafelwater, koffie / thee bij de maaltijden, deskundige lezingen, gratis WiFi , transfers en reisliteratuur.

Wil je aan boord stappen voor een van deze unieke cruises van HAVILA? Boek dan snel via Cruisewinkel.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.