Shadow

Princess Cruises bestelt twee mega cruiseschepen

Princess Cruises heeft een zogeheten ‘memorandum of agreement’ getekend met de Italiaanse scheepswerf Fincantieri voor de bouw van twee nieuwe mega cruiseschepen. De nieuwe schepen komen eind 2023 en begin 2025 in de vaart.

Zo komt de Sky Princess er uit te zien © Princess Cruises
Zo komt de Sky Princess er uit te zien © Princess Cruises

De schepen worden gebouwd op de werf in Moncalfone. Bijzonder aan de schepen is dat het de eerste Princess cruiseschepen zullen worden die hoofdzakelijk op vloeibaar aardgas (LNG) varen. Die brandstof is schoner dan de huidige fossiele brandstoffen die nu in cruiseschepen verbrand worden. Steeds meer cruisemaatschappijen stappen daarom over op LNG.

De nieuwe Princess-schepen krijgen plaats voor ongeveer 4300 passagiers en meten 175.000 bruto registerton. Het zijn daarmee de grootste schepen van de Princess-vloot. De mega cruiseschepen worden dan ook van een heel ander type dan de huidige Princess-schepen.

Meer nieuwe cruiseschepen voor Princess Cruises

De Majestic Princess is het zusterschip van onder meer de Regal Princess, Royal Princess en de Sky Princess ©  Princess Cruises
De Majestic Princess is het zusterschip van onder meer de Regal Princess, Royal Princess en de Sky Princess © Princess Cruises

Princess Cruises, dat onderdeel is van Carnival Corporation, heeft momenteel al drie schepen bij Fincantieri in bestelling. Dat worden schepen uit de Royal-klasse. De bouw van de Sky Princess is het verst gevorderd. Dit schip wordt in oktober 2019 opgeleverd en wordt het zusterschip van de Regal Princess, Royal Princess en Majestic Princess. De twee andere schepen komen in 2020 en 2022 in de vaart. Cruise voor de nieuwe Sky Princess of andere cruiseschepen van Princess Cruises boeken?

Boek cruises van Princess Cruises bij Captain Cruise, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Lees meer nieuws over Princess Cruises.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.