Shadow

‘Sky Princess’ naam van het nieuwe schip voor Princess Cruises

Princess Cruises heeft aangekondigd dat haar vierde Royal-Class schip ‘Sky Princess’ gaat heten. De lancering van Sky Princess staat gepland voor oktober 2019 met een aantal Middellandse Zee cruises en wordt het nieuwe zusterschip van de succesvolle Royal Princess, Regal Princess en Majestic Princess.

cruiseschip Sky Princess
Sky Princess©PR

Het 3600 bedden tellende schip zal een aantal van de typische Royal-class kenmerken hebben zoals :

  • Een groot centraal atrium in Piazza stijl
  • Meerdere dineropties, entertainment en winkels
  • Een openluchtcinema ‘Movie Under the Stars’ op het topdek
  • 80 procent van de hutten beschikt over een balkon
  • Een ‘adults-only Sanctuary’
  • ‘Camp Discovery’ speciaal voor de jeugd
  • De dineropties omvatten The Salty Dog Grill, Alfredo’s Pizzeria, Vine Wine Bar, Chef’s Table Lumiere en de World Fresh Marketplace

De ‘Sky Princess’ heeft ook een aantal nieuwe innovaties,waarvan de details op korte termijn bekend gemaakt zullen worden. Cruiseschip de Sky Princess zal na haar lancering in de Middellandse Zee 10 cruises maken met 8 bestemmingen, varend vanuit Barcelona, Rome en Athene. De eerst afvaart, op 20 oktober 2019, wordt een zeven-daagse cruise over de Middellandse- en de Adriatische Zee van Athene naar Barcelona. Deze cruise kan verlengd worden met de aansluitende zeven-daagse cruise van Barcelona naar Rome. Daardoor ontstaat een 14-daagse West Middellandse- en Adriatische Zee reis.

Lees meer over het scheepsbezoek van decruisegids aan de Pacific Princess.

Het seizoen eindigt november 2019 met de 14-daagse ‘Spanish Passage’ vanuit Barcelona naar Fort Lauderdale. Deze reis kan uitgebreid worden door -voorafgaand aan deze oversteek- een Middellandse Zee cruise te boeken. Zo verlengt u uw cruise tot een 21 of 28 daagse ‘Grand Adventure Vaart’ met alle nieuwe voorzieningen.

Boek cruises van Princess Cruises rechtstreeks bij CruiseOnline, Zeetours, Cruise Travel, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Jan Schwartz, president van Princess Cruises en Carnival Cruises groep Australië, vertelt: ‘De Sky Princess zet de Princess Cruises nalatenschap voort en eert een van onze eerdere schepen. Toen Princess samen ging met Sitmar Cruises in 1988, werd de Sky Princess onderdeel van onze vloot en heeft zij nog 12 jaar voor ons gevaren. Nu, meer dan 30 jaar later, zal de nieuwe Sky Princess onze vloot uitbreiden, voorzien van een modern ontwerp en hedendaagse innovaties. Klaar om de verwachtingen van onze gasten te overtreffen’.

Aan een vijfde Royal-class schip wordt momenteel gewerkt. Dit schip is in 2020 in gebruik genomen. Inmiddels is ook het zesde en laatste Royal-klasse-schip in januari 2022 in gebruik genomen: De Discovery Princess. Bekijk of schrijf een review over de Discovery Princess.

Daarnaast heeft Princess Cruises in juli 2018 een overeenkomst getekend met de Fincantieri-scheepswerf voor de bouw van twee nieuwe, grote cruiseschepen. Die worden van een andere klasse en bieden plaats aan zo’n 4300 passagiers. Deze nieuwe cruiseschepen komen in 2023 en 205 in de vaart.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.