Shadow

Queen Anne: nieuwste cruiseschip voor Cunard Line in 2024 in de vaart

Queen Anne is de naam van het nieuwste cruiseschip van Cunard Line. De Queen Anne wordt na de Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth het vierde schip van de Cunard Line. Maar het is al het 249ste cruiseschip in de 182-jarige historie van deze illustere cruisemaatschappij.

Laatst gewijzigd: 6 mei 2022.

Artist impression van de Queen Anne, het nieuwe cruiseschip van Cunard Line © Cunard Line
Artist impression van de Queen Anne, het nieuwe cruiseschip van Cunard Line © Cunard Line

Queen Anne wordt dus het vierde schip in de vloot van Cunard Line. Het is voor het eerst sinds 1999 dat Cunard vier cruiseschepen in de vaart heeft. Door het nieuwste cruiseschip de naam Queen Anne te geven wil Cunard elke regerende Britse koningin in de afgelopen duizend jaar eren.

Het nieuwe cruiseschip van Cunard Line zal geheel in de traditie van de bestaande vloot passen, maar biedt ook nieuwe ervaringen op het gebied van ‘fine dining’, cultuur en entertainment. De naam van de kapitein van de Queen Anne is ook al bekend: Inger Klein Thorhauge. Zij is Cunard’s eerste vrouwelijke kapitein.

De Queen Anne krijgt onder meer 15 restaurants en beschikt ook over nieuw ontworpen Queens Grill Grand Suites, Princess Grill Suites en Brittania balkonhutten.

Cruises Queen Anne boeken

De Queen Anne komt begin 2024 in de vaart. Cruises met de Queen Anne zijn vanaf mei 2022 te boeken. De maiden cruise van de Queen Anne vertrekt 4 januari 2024 en bestaat uit een cruise van 7 nachten van Southampton naar Lissabon en terug naar Southampton. De Queen Anne blijft 1 nacht in Lissabon liggen. Op de terugreis krijgt de Queen Anne gezelschap van de Queen Mary 2 en de Queen Victoria. Op 27 januari 2024 vertrekt de Queen Anne weer voor een cruise van 35 nachten door de Oostelijke Caraïben, gevolgd door een cruise van 16 nachten door de Westelijke Middellandse Zee vanaf 29 maart. De Queen Anne vertrekt steeds uit Southampton.

Bekijk aanbiedingen voor cruises van Cunard Line bij CruiseReizen.nl, Cruisewinkel en Captain Cruise.

Artist impression van de twee dekken tellende Grand Lobby, het atrium van de Queen Anne © Cunard Cruise Line
Artist impression van de twee dekken tellende Grand Lobby, het atrium van de Queen Anne © Cunard Cruise Line

Hutten en suites op de Queen Anne

De meeste hutten op de Queen Anne zijn Brittania-hutten. Die combineren het diepe blauw van de oceanen met gouden accenten van de zonnestralen. De Princess Grill suites zijn in Cunard-rood met gouden tonen en warme houten meubels. In de luxere Queen Grill-hutten zijn in art-deco-stijl met paarse kleuren en hout. De Grand en Master Suites ademen een en al luxe met groen, paars, taupe en grijs met houten en marmeren highlights. De top-zes suites zijn vernoemd naar rivieren die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van Cunard, zoals de Mersey, de Solent, de Boston, de Hudson, de Halifax en de Clyde.

Grand Suite op de Queen Anne van Cunard Line © Cunard Line
Grand Suite op de Queen Anne van Cunard Line © Cunard Line

Cunard Line is net als onder meer Holland America Line, Princess Cruises, Aida Cruises, Seabourn en Carnival Cruise Line onderdeel van het Amerikaanse Carnival Corporation. De aankondiging van het nieuwe cruiseschip van Cunard Line komt enkel dagen nadat Carnival Cruise Line bekendmaakte dat het twee cruiseschepen gaat verkopen, de Carnival Sensation en de Carnival Extasy.

Bekijk alvast de aankondiging van de Queen Anne.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.