Shadow

Cruise met Cunard Line in 2022 en 2023: luxe cruisen met de sfeer van vroeger en het comfort van nu

Cunard Line biedt luxe cruises waarbij het kan bogen op een lange historie. Wat kun je verwachten van een cruise met Cunard Line? Met welke cruiseschepen vaart Cunard Line en welke cruises biedt Cunard Line in 2022 en 2023 aan?

Laatst gewijzigd: 7 februari 2022

De Cunard Line is in 1840 opgericht door de Canadees Samuel Cunard. Hij won een tender van de Britse overheid die een reguliere scheepvaartlijn wilde tussen Engeland en het Canadese Halifax. Wat begon met vier houten stoomschepen groeide uit tot een maatschappij die met stalen schepen betrouwbare Trans-Atlantische reizen voor passagiers aanbood tussen Engelse en Amerikaanse steden.

Van Trans-Atlantisch passagiersvervoer naar luxe cruises met Cunard Line

In 1934 fuseerde de Cunard Line met concurrent White Star Line, u weet wel die van de Titanic. Toen in de jaren zestig vliegtuigen het Trans-Atlantische passagiersvervoer per schip onrendabel maakte, ging de Cunard Line zich toeleggen op cruises en op vrachtvervoer.

Trans-Atlantische cruise met Cunard Line

Cruise met Cunard Line: de Queen Elizabeth in Venetië. © Cunard Line
Cruise met Cunard Line: de Queen Elizabeth in Venetië. © Cunard Line

Tegenwoordig is Cunard Line net als onder meer Holland America Line, Aida Cruises, Princess Cruises en Costa Cruises, onderdeel van het Amerikaanse Carnival Corporation, het grootste cruisebedrijf ter wereld. Maar nog steeds grijpt Cunard terug op het oude, luxe Britse maritieme verleden. Denk aan gala-avonden met bal en een Britse ‘afternoon tea’. Een cruise met Cunard Line wordt daarom nog steeds geadverteerd met de tekst ‘White Star Service and gourmet dining.’ Ook het entertainment is Brits, met onder meer het Royal Court Theatre met vorstelijke loges.

Een cruise met Cunard Line laat zich misschien wel het beste omschrijven als een cruise met de stijl en romantiek van vroeger gecombineerd met hedendaagse luxe en comfort. De sfeer is internationaal en formeel. Zo gelden er bijvoorbeeld voor de avonden vrij strikte kledingregels. Dat is bijvoorbeeld heel anders dan bij cruises met Norwegian Cruise Line. Die Amerikaanse cruisemaatschappij richt zich juist op het ‘free style-cruisen’, zonder dress-codes en andere poespas.

Bekijk aanbiedingen voor cruises van Cunard Line bij CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, Zeetours, Cruise Travel en Captain Cruise.

Cruises van Cunard Line naar alle bestemmingen ter wereld

Cruise naar de Noorse fjorden: de Queen Mary 2 van Cunard in Flam. © Neil Morrell via Pixabay
Cruise naar de Noorse fjorden: de Queen Mary 2 van Cunard in Flam. © Neil Morrell via Pixabay

De cruises van Cunard Lines gaan naar bestemmingen over de hele wereld, met een sterk accent op het Caraïbisch gebied. En nog steeds biedt Cunard Line Transatlantische cruises volgens een min of meer vast schema aan.

In 2022 en 2023 heeft Cunard weer heel veel cruises in de aanbieding. Tussen 23 april en 15 december 2023 heeft Cunard Line 150 nieuwe cruises in de aanbieding. De drie cruiseschepen van Cunard doen 120 bestemmingen in 35 landen aan. Deze cruises van Cunard variëren in lengte van 2 tot 37 nachten.

Cruise met Cunard Line op drie klassieke cruiseschepen

Cunard heeft 3 klassiek ogende cruiseschepen in de vaart: de Queen Mary 2, de Queen Elizabeth 2 (het jongste cruiseschip van Cunard) en de Queen Victoria 2. In 2022 krijgt Cunard Line een vierde cruiseschip. Het wordt het 249ste schip dat de rederij in haar 181 jarige geschiedenis laat bouwen.

De Queen Mary 2 is het vlaggenschip van de Cunard Line. De Queen Mary 2 is 345,03 meter lang en biedt plaats aan 2691 passagiers en 1292 bemanningsleden. De Queen Victoria kan 2061 passagiers en 981 bemanningsleden vervoeren en is 294 meter lang. De Queen Elizabeth is net zo lang, maar heeft plaats voor 2081 passagiers en 1005 bemanningsleden mee op cruise nemen. Op de cruiseschepen van Cunard Line is de verhouding passagiers : bemanning dus ongeveer 2 :1 en dat staat garant voor een hoog serviceniveau.

Hutten en suites bij Cunard Line

Brittania stateroom op de Queen Mary 2. © Cunard Line
Brittania stateroom op de Queen Mary 2. © Cunard Line

Binnen de Carnival-group moet Cunard Line concurreren met Seabourn Cruise Line, dat ultraluxe cruises met kleinere cruiseschepen aanbiedt. De maatschappijen verschillen echter niet alleen in omvang van de cruiseschepen van elkaar, maar ook in de sfeer aan boord en de bestemmingen. Seabourn vaart naar bijzondere bestemmingen waar grote cruiseschepen niet altijd kunnen komen.

Tijdens een cruise met Cunard Line kun je kiezen uit vijf typen hutten en suites (in oplopende volgorde van luxe): Britannia binnenhutten, Britannia Oceanview hutten (buitenhutten met een raam), de Britannia Balcony-hutten, Britannia Club balkonhutten, de Princess Grill Suites en Queens Grill Suites, de mooiste suites aan boord van de Cunard-schepen.

Voor singles die op cruise met Cunard Line gaan, heeft de rederij de Britannia Single Oceanview en Britannia Single Inside-hutten in de aanbieding. Lees meer over cruisen voor singles.

Grand Escape Voyages: Cruises met Cunard Line in 2022

Cunard Line heeft in juli 2021 aangekondigd dat het tussen oktober 2021 en mei 2022 in totaal 40 cruises aanbiedt. Deze zogeheten Grand Escape Voyages gaan naar 49 bestemmingen waarbij alle drie de schepen van Cunard Line worden ingezet. De Grand Escape Voyages met de Queen Mary 2 doen beide kanten van de Atlantische Oceaan aan.

De Queen Mary 2 maakt 29 nieuwe cruises waarbij het vlaggenschip van de Cunard Line 15 havens in 14 landen aan doet. Denk aan trans-atlantische cruises, cruises in het Caraïbisch Gebied. En wat dacht u van een retourtje New York, Fort Lauderdale, Hamburg of Southampton? De cruises naar het Caraïbisch gebied doen onder meer Sint Lucia, Curaçao, Barbados, Sint Maarten, St. Kitts en Dominica aan.

Bekijk aanbiedingen voor cruises van Cunard Line bij CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, Zeetours, Cruise Travel en Captain Cruise.

In oktober 2021 is het vaarschema voor de Queen Elizabeth voor het voorjaar van 2022 al weer omgegooid. De Queen Elizabeth maakt tussen februari en mei 2022 cruises vanuit Southampton naar het noorderlicht, de Canarische Eilanden en de Westelijke Middellandse Zee. Ook staat een transatlantische cruise op het programma. Daarbij gaat de Queen Elizabeth via het Panama-kanaal naar Vancouver in Canada. Deze cruises komen in de plaats van alle cruises met de Queen Elizabeth die eerst tussen 20 februari en 17 mei 2022 gepland waren.

Grand Escape Voyages met de Queen Elizabeth

Tijdens de Grand Escape Voyages doet de Queen Elizabeth 41 havens in 21 landen aan. De Queen Elizabeth maakt cruises door West- Europa, naar het Iberisch schiereiland, diverse eilanden in de Atlantische Oceaan, waaronder Madeira. Daarna maakt de Queen Elizabeth cruises vanaf Engeland, naar Singapore, Hongkong, Dubai, met stops in Sri Lanka en Maleisië en natuurlijk een doorvaart van het Suez Kanaal.

Cruises met de Queen Victoria in 2022

De Queen Victoria maakt cruises in Europa en Oostzee-cruises, met name naar de Baltische Staten. De De Grand Escape Voyages van de Queen Victoria beginnen in april 2022. Tijdens retourtjes Southampton doet de Queen Victoria 11 landen aan met stops in Kopenhagen, Helsinki, Tallinn en het Poolse Gdynia. In Amsterdam, Lissabon en Sint Petersburg blijft de Queen Victoria een nacht liggen.

Cruise met Cunard naar Alaska in 2022

In 2019 kon je voor het eerst in twintig jaar weer met Cunard Line een cruise naar Alaska maken. In 2022 kun je opnieuw met de Queen Elizabeth een Cunard-cruise naar Alaska maken. De cruise begint 8 juni 2023 in Vancouver Het schip bezoekt dan onder meer de Hubbard Glacier en Glacier Bay National Park. Tijdens een bezoek aan Sitka kun je het Tongass National Park bezoeken en onder meer de culturele erfenis van de inheemse Tlingit en de Russische ontdekkingsreizigers in Alaska ervaren. En in Haines vaar je door de langste fjord van Noord-Amerika.

Doordat de Queen Elizabeth veel tijd in de havens doorbrengt, heb je alle tijd om de ruige wildernis van Alaska te ervaren. Zo kun je een trip maken met de White Pass & Yukon Railway. Tijdens deze spectaculaire treinrit zie je talrijke watervallen en nagenoeg ongerepte oerbossen. De Alaska-cruises van Cunard duren zeven tot tien dagen en beginnen en eindigen in Vancouver. Bekijk meer over Alaska op de site van Travel Alaska.

Twee keer op wereldcruise met Cunard Line in 2023

In 2023 is het honderd jaar geleden dat de eerste wereldcruise van Cunard gemaakt werd. En daarom worden erin 2023 twee  nieuwe Centenary cruises met Cunard aangeboden, die je nu al kunt boeken. Deze wereldcruises van Cunard Line worden gemaakt met de Queen Mary 2 en de Queen Victoria. Deze cruises doen veel bestemmingen aan waar de RMS Laconia en de RMS Samaria, de Cunard-schepen die destijds de eerste wereldcruise maakten, ook aanlegden. Maar er worden ook nieuwe bestemmingen aan gedaan.

De wereldcruise met de Queen Mary 2 duurt 117 nachten en begint en eindigt in New York. Het schip doet onder meer Dubai, Sydney, Kaapstad en diverse andere steden in Azië, Australië en Zuid-Afrika. Aanbiedingen voor deze cruise van Cunard beginnen bij $21.499 per persoon.

De wereldcruise met de Queen Victoria gaat in 92 nachten van New York naar Southampton via onder meer Hong Kong, New York, Singapore, Cabo San Lucas, Colombo, San Francisco, Hilo, Honolulu, Manila en Napels. Ook worden stops gemaakt in Aruba, Jordanië, Tonga en Samoa. De Queen Victoria vaart ook door het Panama Kanaal.  Je moet er wel even voor sparen, want de laagste prijs voor deze cruise van Cunard begint bij $18.499 per persoon.

Voor beide cruises geldt dat je ook een deel van de cruise kunt meevaren, variërend van twee tot veertig nachten.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.