Shadow

Zeilcruises op de Middellandse Zee met Star Clippers

Zeilcruises op de Middellandse Zee
Star Flyer

Cruisemaatschappij Star Clippers verzorgt in 2014 diverse zeilcruises op de Middellandse Zee naar onder meer de Griekse eilanden, Kroatie, spanje en Portugal.

Echte zeilcruises op de Middellandse Zee

Cruiserederij Star Clippers is eigenaar van drie van de grootste nog varende zeilschepen ter wereld. De vier- en vijfmast-zeilschepen van Star Clippers die nu nog zeilcruises in het Caraibisch gebied verzorgen, varen in de tweede helft van april 2014 naar Europa om daar zeilcruises op de Middellandse Zee aan te bieden. En als we schrijven ‘zeilcruises’ dan bedoelen we ook echt zeilcruises, want ongeveer tachtig procent van de vaartijd wordt op de zeilen gevaren. De zeilcruises op de Middellandse Zee zijn onder meer te boeken bij Cruisetravel.

Zeilcruises in de oostelijke de Middellandse Zee

Star Clippers verzorgt tussen mei en oktober diverse zeilcruises op de Middellandse Zee. De viermaster Star Clipper maakt diverse zeilcruises in de oostelijke Middellandse Zee en doet onder meer Istanbul, Athene, Hydra, Mykonos en Dubrovnik aan. De verschillende routes variëren van 7 tot 10 nachten en geven een bijzondere blik op Italië, Griekenland, Kroatië, Spanje en Portugal. Zo is er een geweldige zeilcruise van zeven nachten, met vertrek en aankomst in Athene, die langs de noordelijke Cycladen voert, maar ook het vasteland van Griekenland en Turkije aandoet. Afvaart op 17 mei, 19 juli en 4 oktober 2014.

De natuur, cultuur en geschiedenis van de steden en landen rond de Middellandse Zee staan ook centraal tijdens de zeilcruises die de 134 meter lange vijfmaster Royal Clipper. Het schip maakt in de zomer van 2014 cruises naar onder meer Venetië, Civitavecchia (Rome), Sorrento, Dubrovnik, Costa Smeralda (Corsica), Taormina, Ibiza, Motril, Cadiz, Lissabon en Tanger.

Zeilcruises op de Middelandse Zee vanuit Zuid-Frankrijk

Het derde zeilschip van Star Clippers, de Star Flyer, verzorgt tussen mei en september zeilcruises op de westelijke Middellandse Zee. De startplaatsen van de meeste cruises zijn de Zuid-Franse havens Monaco, Monte Carlo en Cannes. Elke cruise legt aan op Corsica, maar ook Spanje en de Balearen zijn opgenomen in een vaarroute. Vanaf oktober vaart de Star Flyer iets zuidelijker en met de warmte mee richting Madeira en de Canarische Eilanden. In augustus steekt de Star Flyer weer de Atlantische Oceaan over om daar cruises door het Panamakanaal te maken dat dan honderd jaar bestaat.

Kleinschalige zeilcruises op de Middellandse Zee

Bij de zeilcruises door de Middellandse Zee gaat het, net als bij de andere cruises van Star Clippers, om luxe, kleinschalige cruises. Tegenover (bijna) elke twee passagiers staat 1 bemanningslid. De Star Flyer en Star Clipper hebben elk plaats voor 170 passagiers en 74 bemanningsleden, de Royal Clipper heeft plek voor 227 passagiers die door 106 bemanningsleden volledig in de watten gelegd worden. Passagiers die dat willen, mogen tijdens de zeilcruises meehelpen met het hijsen van de zielen, in de masten klimmen of in de stuurhut een praatje met de kapitein maken.

Luxe zeilcruises op de Middellandse Zee

Alle drie de schepen hebben ruime teakhouten dekken, zwembaden, informele diners, een gezellige Tropical Bar aan dek en een comfortabele piano bar. De schepen zijn groot genoeg om eersteklas accommodatie te bieden en klein genoeg om intieme havens aan te doen die onbereikbaar zijn voor de grote cruiseschepen.

De lengte van de zeilcruises in de Middellandse Zee variëren van drie tot 24 nachten.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.