Shadow

Zeilcruises op de Middellandse Zee met Star Clippers en Sea Cloud in 2022

Cruisemaatschappij Star Clippers verzorgt diverse zeilcruises op de Middellandse Zee naar onder meer de Griekse eilanden, Kroatie, spanje en Portugal. Ook de zeilschepen van Sea Cloud maken diverse zeilcruises op de Middellandse Zee, met name in Griekenland.

Echte zeilcruises op de Middellandse Zee

Maak met Star Clippers zeilcruises op de Middellandse Zee © Star Clippers
Maak met Star Clippers zeilcruises op de Middellandse Zee © Star Clippers

Cruiserederij Star Clippers is eigenaar van drie van de grootste nog varende zeilschepen ter wereld. De vier- en vijfmast-zeilschepen van Star Clippers zeilen in het voorjaar naar Europa om vanaf april 2021 zeilcruises op de Middellandse Zee aan te bieden. En als we schrijven ‘zeilcruises’ dan bedoelen we ook echt zeilcruises, want ongeveer tachtig procent van de vaartijd wordt op de zeilen gevaren.

Zeilcruises in de Oostelijke de Middellandse Zee

Star Clippers verzorgt tussen eind april en 9 oktober 2021 diverse zeilcruises door de Middellandse Zee. Op de eerste zeilcruise na, die van Malta via Sicilië naar Athene gaat, zijn het allemaal zeilcruises langs de Griekse eilanden. Het zijn allemaal cruises van 7 nachten die gemaakt worden met de Star Flyer. De Star Flyer is een viermast zeilschip, het voorste schip op de bovenste foto in dit artikel.

Het schip maakt zeilcruises naar de Sporaden (die ten noorden van Athene liggen) en de Cycladen, die in het zuiden van de Egeïsche Zee liggen. Afhankelijk van de route, wordt ook 1 of 2 dagen een cruise naar Turkije gemaakt (oa Kusadasi en Bodrum). Athene is altijd het begin- en eindpunt van de zeilcruises.

Zeilcruises in de Middellandse Zee met de Royal Clipper

In juli 2021 krijgt de Star Flyer gezelschap van de Royal Clipper. Deze vijfmaster maakt dan twee keer een zeilcruise van 7 nachten met Athene als begin- en eindpunt. Onderweg wordt ook een dag in Fethiye, in Turkije, doorgebracht.

Kijk voor het aanbod van Star Clippers cruises bij Cruisereizen, Zeetours, Captain Cruise, Cruise Travel en Cruisewinkel.

Zeilcruises op de Middelandse Zee in 2022

In april 2022 keren de Star Flyer en de Star Clipper weer terug met nieuwe cruises in de Middellandse Zee. In april en mei 2022 voeren beide schepen zeilcruises in de Oostelijke Middellandse Zee uit. Het gaat om cruises van 7 nachten naar diverse Griekse eilanden en bestemmingen in Turkije. Vanaf eind mei vertrekt de Star Clipper op een cruise van Athene naar Rome. De Star Clipper maakt dan 7 daagse cruises vanuit Athene, maar ook cruises van 8, 10 of 11 nachten vanuit Griekenland naar Montenegro en Kroatië, over de Ionische en Adriatische Zee naar Venetië.

Kleinschalige zeilcruises op de Middellandse Zee

Bij de zeilcruises door de Middellandse Zee gaat het, net als bij de andere cruises van Star Clippers, om luxe, kleinschalige cruises. Tegenover (bijna) elke twee passagiers staat 1 bemanningslid. De Star Flyer en Star Clipper hebben elk plaats voor 170 passagiers en 74 bemanningsleden, de Royal Clipper heeft plek voor 227 passagiers die door 106 bemanningsleden volledig in de watten gelegd worden. Passagiers die dat willen, mogen tijdens de zeilcruises meehelpen met het hijsen van de zielen, in de masten klimmen of in de stuurhut een praatje met de kapitein maken.

Alle drie de schepen hebben ruime teakhouten dekken, zwembaden, informele diners, een gezellige Tropical Bar aan dek en een comfortabele piano bar. De schepen zijn groot genoeg om eersteklas accommodatie te bieden en klein genoeg om intieme havens aan te doen die onbereikbaar zijn voor de grote cruiseschepen.

Luxe zeilcruises op de Middellandse Zee met Sea Cloud Cruises

Maar Star Clippers is niet de enige cruisemaatschappij die zeilcruises op de Middellandse Zee aanbiedt. Het krijgt in 2021 concurrentie van Sea Cloud Cruises. Deze cruiserederij is bij het grote publiek minder bekend. Sea Cloud Cruises vaart met de windjammers Sea Cloud I en Sea Cloud II. Een derde schip, de Sea Cloud Spirit, is in aanbouw en wordt in april 2021 opgeleverd.

Een zeilcruise op zo’n tallship voelt als cruisen op een zeiljacht. Aan boord is plaats voor maximaal 136 passagiers en 85 bemanningsleden. De hutten en suites zijn luxe afgewerkt. In de Owners Suite 1 op de Sea Cloud waan je je in het paleis van Versailles. Maar ook de ‘gewone’ hutten zijn uitermate stijl- en sfeervol ingericht. ‘Gewoon’ staat hier tussen quotes, want dat woord doet eigenlijk tekort aan de elegante inrichting.

Zeilcruises langs de Cycladen en de Peloponnesos

De Sea Cloud maakt tussen begin april en half mei 2021 diverse zeilcruises door de Oostelijke Middellandse Zee. Het schip vaart twee routes die allebei Athene als begin en eindpunt hebben. De ene route gaat vanaf Athene, via de Peloponnesos naar Kreta, de Cycladen-eilanden Milos en Paros weer terug naar Athene. De andere route gaat via Patmos in de Dodekanesos, naar de Cycladen Amorgos, Santorini, Syros en Andros terug naar Athene.

Zeilcruises in Griekenland met Sea Cloud Cruises kun je boeken bij Captain Cruise.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.