Shadow

AIDA, TUI Cruises en Hapag-Lloyd gaan weer (beperkt) cruisen

Drie Duitse rederijen starten in juli en augustus weer beperkt met cruisen: Aida, TUI Cruises en Hapag-Lloyd. Ze hebben gezamenlijk een hygiëneplan ontwikkeld om het coronarisico tot een minimum te beperken.

De schepen varen weer uit, vooral vanuit Hamburg, maar ook vanuit Kiel en Warnemünde. TUI Cruises begint met “Blaue Reisen” op Mein Schiff 2 al op 24 juli.

AIDA stuurt drie schepen terug naar zee, te beginnen met de AIDA perla op 5 augustus.
Hapag-Lloyd sluit zich vanaf 2 augustus weer met cruises vanuit Hamburg met hun luxe schip, de EUROPA 2, en hun expeditieschip, de HANSEATIC-inspiration. Het aantal passagiers zal met 40% worden verminderd, met een passagiersaantal van 150-300 gasten aan boord. Deze cruises zijn voorlopig alleen voor inwoners van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland omdat daar de covid-19-uitbraak goed onder controle is. In een volgende fase wordt bekeken of dat kan worden uitgebreid met gasten uit andere landen.

Zwem- en bubbelbaden op de Aidadiva © Nico van Dijk
Zwem- en bubbelbaden op de Aidadiva © Nico van Dijk

Karl J. Pojer, CEO of Hapag-Lloyd Cruises. “Onze herlancering zal gecontroleerd worden uitgevoerd, en we gaan verder dan de eisen die door de autoriteiten worden gesteld. Tussen elke cruise door, zullen we met opzet een reset-dag hebben zonder gasten aan boord. Onze reset-dag is voor de algemene reiniging en desinfectie van het hele schip, en zal helpen om de nieuwe procedure vast te stellen. Ons doel is om de tijd van onze gasten aan boord veilig, zorgeloos en aangenaam te maken, door de nodige regels in acht te nemen met betrekking tot het bewaren van afstand en het verlenen van persoonlijke en individuele service. Onze kleine schepen bieden hiervoor ideale omstandigheden.”

Samenwerking met CLIA Duitsland

De drie Duitse cruisemaatschappijen hebben samen met de CLIA Duitsland en enkele deskundigen een concept uitgewerkt om infecties tegen te gaan en vervolgens dit voor hun eigen schepen aangepast en verfijnd.
In het gemeenschappelijke concept staat onder andere:

  • Een uitgebreide en regelmatige desinfectie van openbare ruimten en hutten;
  • Regels tijdens het in- en ontschepen en aan boord;
  • De aanwezigheid van apparatuur met PCR-testkits en diagnostische apparatuur voor onmiddellijke evaluatie van verdachte COVID-19-gevallen;
  • Duidelijk omschreven procedures voor het geval van infecties aan boord, hoe dat de coördineren met de autoriteiten en de onmiddellijke ontscheping van de getroffen passagier(s);
  • Het dragen van mondkapjes in alle binnenruimtes als de minimale afstand van 1,5 meter niet kan worden aangehouden. Denk aan liften, trappenhuizen, in de gangen en bij het in- en uitstappen;
  • Richtingssystemen voor de passagiers;
  • Vermindering van de capaciteit (op dit moment 60 procent van de normale passagierscapaciteit.

Maatregelen bij de cruisemaatschappijen

Naast alle ‘algemene’ maatregelen hebben de maatschappijen nog aangepaste maatregelen. Lees hier wat de cruisemaatschappijen doen om corona-uitbraken te voorkomen.

TUI Cruises

Vanaf 24 juli begint “Blaue Reisen” met Mein Schiff 2. Het programma omvat drie- en vierdaagse korte reizen met Hamburg als start- en bestemmingshaven zonder tussenstops.

Een zeecruise met de Mein Schiff-schepen van TUI Cruises kun je rechtstreeks boeken bij TUI, CruiseReizen.nl en CaptainCruise.

AIDA

Vanaf  5 augustus vertrekt de cruises met AIDAperla vanuit Hamburg. Op 12 augustus volgt de AIDAmar uit Rostock-Warnemünde en op 16 augustus de AIDAblu uit Kiel. Deze reizen hebben  ook geen tussenstops en bestaan dus uitsluitend uit zeedagen.

Cruises met Aida Cruises kun je direct boeken bij Cruisereizen.nl, TUI, Zeetours, Captain Cruise, CruiseOnline, Cruisewinkel, Cruise Travel, Corendon en Stip Reizen.

Hapag-Lloyd Cruises

Vanaf 2 augustus met Europa 2 en 31 juli met Hanseatic Nature uit Hamburg begint Hapag-Lloyd Cruises met acht korte reizen van Europa 2 en Hanseatic Inspiration vanaf 31 juli uit Hamburg in de Noordzee en de Oostzee. Tot de bestemmingen behoren de archipels van Scandinavië, de Hardangerfjord, de Romaldsfjord, de Eidfjord en de Geirangerfjorden in Noorwegen, Rügen en Kaap Arkona en het Kielkanaal. De reizen van de Hanze-inspiratie duren vijf dagen, de Europa 2 is acht dagen op zee.

Bekijk aanbiedingen voor cruises naar de Noorse fjorden bij CruiseReizen.nl, CruiseOnline, Sunweb, Captain Cruise, Stip Reizen, Corendon en Cruisewinkel. Ben je ANWB-lid? Kijk dan ook naar de fjordencruises die je via ANWB met voordeel kunt boeken.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise, Corendon en TUI.

De reizen van de Expeditie door Adler-Schiffe op de Zoektocht van 25 Juli Adler-Schiffe begint ook. Het Duitse bedrijf heeft het expeditiecruiseschip Quest gecharterd en gaat van 25 juli tot 1 oktober op vijfdaagse expeditiereizen van Hamburg naar het Nationaal Park Waddenzee en de Noordzee.

Cruises met Hapag Lloyd zijn te boeken bij onder meer CruiseReizen.nl en Cruisewinkel.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.