Shadow

Dit zijn de mooiste Oostzee cruises met Holland America Line, MSC, AIDA, Oceania en TUI Cruises in 2022

Aanbiedingen voor Oostzee cruises in de zomer van 2022 worden aangepast nu vrijwel alle grote cruisesmaatschappijen Sint Petersburg geschrapt hebben als bestemming. Welke bestemmingen kun je zien tijdens een cruise door de Oostzee? En waar kun je Oostzee cruises boeken?

Een cruise naar Sint Petersburg, met onder meer een bezoek aan het Winterpaleis van de tsaren, vormt voor veel cruiseliefhebbers het hoogtepunt van Oostzee cruises. Vanwege de Russische invasie van Oekraïne zit dat er voorlopig niet in. © Bluesnap / Pixabay
Een cruise naar Sint Petersburg, met onder meer een bezoek aan het Winterpaleis van de tsaren, vormt voor veel cruiseliefhebbers het hoogtepunt van Oostzee cruises. Vanwege de Russische invasie van Oekraïne zit dat er voorlopig niet in. © Bluesnap / Pixabay

Laatst gewijzigd: 5 maart 2022. Vanwege de Russische inval in Oekraïne annuleren de meeste cruisemaatschappijen Sint Petersburg als aanloophaven. Dat gebeurt omdat ze naar eigen zeggen de veiligheid van passagiers, bemanningen en cruiseschepen niet kunnen waarborgen. Op social media tonen cruiseliefhebbers hun begrip voor de maatregel, al zegt een aantal er ook bij het jammer te vinden, aangezien Sint Petersburg voor hen het hoogtepunt van een Oostzee cruise zou zijn geweest.

Weet je nog niet met welke cruisemaatschappij je een Oostzee cruise wilt maken? Bij CruiseOnline en Sunweb kun je Oostzee-cruises van diverse cruisemaatschappijen met elkaar vergelijken.

Oostzee cruises met Holland America Line

Holland America Line gaat in de zomer van 2022 Oostzee cruises maken met het splinternieuwe cruiseschip Rotterdam, het zusterschip Nieuw Statendam en de Volendam. Opmerkelijk is dat voor de Oostzee cruise van 8 mei en 2 oktober 2022 Sint Petersburg op 4 maart nog steeds als bestemming staan opgenomen. Holland America Line heeft die dag laten weten dat het zes cruises met aanlopen naar Sint Petersburg en Vladivostok, in Oost-Rusland, gaat aanpassen. Beide Russische steden worden niet aangedaan.

De cruises hebben vertrek en aankomst in Rotterdam, Amsterdam, maar ook Kopenhagen. Met vertrek uit een Nederlandse cruisehaven spaar je uiteraard een vliegticket uit.

Andere Oostzee-cruises zijn onderdeel van een transatlantische cruise en hebben een Amerikaanse haven als vertrekhaven. De meeste Noord-Europa cruises van Holland America Line varen echter naar Noorwegen.

Overigens kun je ook via ANWB cruises met Holland America Line naar de Oostzee boeken. Je kunt dan boeken met Trouwe-leden voordeel en dan ben je goedkoper uit.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Oostzee-cruises met MSC Cruises

MSC Cruises maakt in de zomer van 2022 met de MSC Preziosa, MSC Grandiosa, MSC Poesia en MSC Virtuosa. Bekijk cruise reviews van MSC-schepen. De MSC Preziosa maakt in mei 2022 cruises vanuit Kiel naar onder meer Kopenhagen, Visby op het Zweedse Oostzee-eiland Gotland, Kotka in Finland en Tallinn in Estland. Naar een alternatief voor het geannuleerde Sint Petersburg wordt nog gezocht. Ook de MSC Grandiosa maakt in mei een Oostzee-cruise vanuit Kiel naar onder meer Oslo, Kopenhagen, Helsinki en Tallinn.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Oostzee-cruises met Aida Cruises

Ook de Duitse cruisemaatschappijen Aida Cruises en TUI Cruises, die beide heel wat Nederlandse cruisereizigers aan boord krijgen, bieden Oostzee-cruises aan. AIDA cruises heeft van mei tot en met oktober 2022 in totaal 35 Oostzee cruises in de aanbieding. De vertrekhavens zijn Hamburg, Kiel en Warnemünde. De lengte van de Oostzee cruises van AIDA variëren van 3 tot 14 dagen.

Cruises met Aida Cruises kun je direct boeken bij Cruisereizen.nl, TUI, Zeetours, CruiseOnline, Cruisewinkel, Cruise Travel, Corendon en Stip Reizen.

Cruises naar de Baltische Zee met Oceania Cruises

Luxe cruiserederij Oceania Cruises heeft in 2022 een aantal Baltische cruises op het programma staan, maar heeft Sint Petersburg als bestemming geschrapt. De meeste cruises worden gemaakt met de Marin, maar Oceania maakt ook enkele cruises met de Insignia en de Sirena.

Bekijk en boek cruises van Oceania Cruises bij CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel, CruiseOnline, Cruise Travel en CaptainCruise.

Oostzee-cruises met TUI Cruises

TUI Cruises heeft 47 cruises door de Oostzee gepland in 2022. De kortste cruise duurt 3 nachten en gaat van Hamburg via Kopenhagen naar Kiel. Ook TUI Cruises heeft bij een aantal Oostzee cruises nog steeds Sint Petersburg als aanloophaven opgenomen.

Een zeecruise met de Mein Schiff-schepen van TUI Cruises kun je rechtstreeks boeken bij TUI, CruiseReizen.nl en CaptainCruise.

Bekijk cruises naar de Oostzee en Noord-Europa bij onder meer Cruisereizen.nl, TUI, Captain Cruise en Cruisewinkel.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.