Shadow

Dit zijn de mooiste Oostzee cruises met MSC Cruises, Aida Cruises en TUI Cruises

Aanbiedingen voor Oostzee cruises in de zomer van 2021 komen steeds meer beschikbaar nu ook MSC Cruises vanaf 3 juli cruises in de Oostzee gaat maken. Ook Aida Cruises en TUI Cruises bieden in de zomer van 2021 Oostzee-cruises vanuit Duitsland aan.

Oostzee-cruises met MSC Cruises

MSC Cruises maakt vanaf 3 juli 2021 cruises van 7 nachten door de Oostzee. Deze Oostzee cruises worden gemaakt met de MSC Seaview, een nieuw cruiseschip dat eigenlijk voor de Amerikaanse cruisemarkt is ontwikkeld. Bekijk cruisereviews van de MSC Seaview

. De Seaview maakt tot september vanuit Kiel Oostzee cruises van 7 nachten. De cruises gaan naar Visby, de grootste stad op het Zweedse Oostzee-eiland Gotland die op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Verder gaat de cruise naar Nynashamn, waar vandaan excursies naar Stockholm gemaakt kunnen worden, en naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. De Oostzee cruises met de MSC Seaview zijn toegankelijk voor passagiers uit alle leeftijden uit het Schengenbied (dus ook Nederlanders), plus inwoners van Kroatië, Roemenië en Bulgarije.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl.

MSC Cruises maakt in de zomer van 2021 Oostzee-cruises met de MSC Seaview. © MSC Cruises
MSC Cruises maakt in de zomer van 2021 Oostzee-cruises met de MSC Seaview. © MSC Cruises

De MSC Seaview is gebouwd in 2018 en is een van de schepen van de Seaside-klasse. Het is voor het eerst dat MSC Cruises een schip uit de Seaside-klasse in Noord-Europa laat cruisen. Een zusterschip van de Seaview, de MSC Seaside, en de MSC Grandiosa maken momenteel cruises in de Westelijke Middellandse Zee. Ook de gloednieuwe MSC Seashore maakt vanaf augustus cruises in de Middellandse Zee. Het nieuwste cruiseschip van MSC Cruises, de MSC Virtuosa, maakt deze zomer vanuit Southampton cruises rond het Verenigd Koninkrijk. Die cruises zijn alleen toegankelijk voor Britse passagiers. Lees of schrijf een review over de MSC Virtuosa.

Geannuleerde cruises door de Baltische Zee

Binnenkort starten nog drie schepen met cruises in de oostelijke Middellandse Zee: MSC Orchestra, MSC Splendida en MSC Magnifica. Met slechts een paar havens in de Oostzee en de Noordzee die deze zomer open zijn voor cruises, is MSC Cruises genoodzaakt om de geplande cruises voor het zomerseizoen vanuit de Duitse havens Warnemünde en Hamburg voor respectievelijk MSC Preziosa en MSC Musica te annuleren.

Oostzee-cruises met Aida Cruises en TUI Cruises

MSC Cruises is niet de eerste en enige cruisemaatschappij die in de zomer van 2021 Oostzee-cruises aanbiedt. Ook de Duitse cruisemaatschappijen Aida Cruises en TUI Cruises, die beide heel wat Nederlandse cruisereizigers aan boord krijgen, bieden Oostzee-cruises aan. Aida Cruises start vanaf 22 mei met korte Oostzee-cruises van drie of vier dagen vanuit Kiel. Belangrijk verschil met de Oostzee cruises van MSC is dat deze zogeheten Ahoy-cruises van Aida Cruises geen havens aan doen. Je blijft dus 3 of 4 dagen aan boord van de Aidasol en vaart een rondje langs de kusten van Denemarken, Zweden en Noord-Duitsland. Het schip is dus de bestemming.

Vanaf 3 juli gaat de Aidaprima Ahoy-cruises vanaf Kiel aanbieden. Dit zijn cruises van 7 nachten over de Oostzee. De Aidasol maakt dan cruises vanuit Rostock/Warnemünde, eveneens in Noord-Duitsland.

Cruises met Aida Cruises kun je boeken bij Cruisereizen.nl, TUI, Captain Cruise en Cruisewinkel.

Oostzee-cruises met TUI Cruises

TUI Cruises maakt tussen 23 mei en 27 juni Oostzee-cruises van 7 nachten vanaf Kiel naar Stockholm en het Finse Turku. Deze cruises worden gemaakt met de Mein Schiff 1. Van 30 mei tot en met 4 juni maakt de Mein Schiff 1 ook een cruise van 5 nachten van Kiel naar Stockholm en weer terug. Het zijn premium all inclusve cruises, waarbij je echter voorlopig nergens aan wal kunt gaan. TUI noemt het daarom ‘Blaue Reisen’. Zodra de coronasituatie het toelaat, wordt wel weer in havens aangelegd.

Een cruise met de Mein Schiff-schepen van TUI Cruises kun je boeken bij TUI, CruiseReizen.nl en CaptainCruise.

Bekijk cruises naar de Oostzee en Noord-Europa bij onder meer Cruisereizen.nl, TUI, Captain Cruise en Cruisewinkel.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.