Shadow

Alaska-cruises van Holland America Line in 2021: HAL met 6 schepen naar Alaska en Glacier Bay

Holland America Line pakt in 2021 groot uit met Alaska-cruises. HAL biedt met 6 schepen Alaska-cruises aan naar onder meer Glacier Bay National Park, Hubbard Glacier en de Twin Sawyer Glaciers of Tracy Arm.

Het HAL-schip Oosterdam hier bij Hubbard Glacier tijdens een van de Alaska-cruises van Holland America Line © Holland America Line
Het HAL-schip Oosterdam hier bij Hubbard Glacier tijdens een van de Alaska-cruises van Holland America Line © Holland America Line

Laatst gewijzigd: 25 mei 2021: Cruisemaatschappijen kunnen in de zomer van 2021 toch cruises naar Alaska aanbieden. Meer daarover en de mooiste Alaska-cruises vind je in dit bijgewerkte artikel over Alaska-cruises.

Update 18 maart 2021: De Canadese regering heeft bepaald dat cruiseschepen met meer dan honderd opvarenden tot en met 28 februari 2022 niet in Canadese havens mogen aanleggen, ook niet voor een technische stop. Dat heeft ingrijpende invloed op cruises naar Alaska. Holland America Line beraadt zich op de nu ontstane problemen. De cruisemaatschappij annuleert in elk geval alle retour Alaska-cruises vanuit Seattle tot en met eind juni 2021. Het gaat om zes cruises met de Eurodam en de Oosterdam.

Op onze zoek- en boekpagina kun je cruises zoeken op cruisemaatschappij, vaargebied en cruisethema.

Nieuwe vertrekdata Alaska-cruises van Holland America Line in 2021

Holland America Line biedt al ruim zeventig jaar cruises naar Alaska aan. In 2021 biedt HAL Alaska-cruises aan met de Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Oosterdam en Volendam. Het gaat om Land + Sea Journeys.

De Alaska-cruises worden gemaakt tussen begin juli en september 2021. Oorspronkelijk zouden de Alaska-cruises van Holland America Line al in april beginnen, maar die datum bleek niet haalbaar. Het startpunt en de eindbestemming voor deze bijzondere cruisereizen zijn Seattle, Washington en Vancouver, British Columbia, Canada, of enkele reis tussen Whitter (Anchorage), Alaska en Vancouver.

Cruises naar Glacier Bay

Zonder overdrijven kun je stellen dat de natuurlijke schoonheid van Alaska ongeëvenaard is. De ontzagwekkende gletsjers van Alaska en het Glacier Bay National Park kunnen het beste vanaf zee worden bekeken en Holland America Line biedt meer routes naar Glacier Bay National Park dan welke andere cruiserederij dan ook. Elke Alaska-cruise van Holland America Line omvat een bezoek aan meerdere iconische gletsjerbestemmingen van Alaska: Glacier Bay National Park, Hubbard Glacier en de Twin Sawyer Glaciers of Tracy Arm.

Een greep uit de Alaska-cruises van Holland America Line in 2021

• Het Pinnacle Class-schip Koningsdam keert terug naar Alaska met zevendaagse ‘Inside Passage’ -routes vanuit Vancouver en Land + Sea Journeys. Holland America Line is de enige cruisemaatschappij met zevendaagse rondreizen vanuit Vancouver, inclusief een bezoek aan Glacier Bay National Park.

• Nieuw voor 2021: aan boord van Nieuw Amsterdam en Noordam kunnen reizigers de zevendaagse routes ‘Glacier Discovery Northbound’ en ‘Glacier Discovery Southbound’ varen tussen Whittier, Alaska en Vancouver. Cruises omvatten twee gletsjerervaringen Glacier Bay en Hubbard Glacier of College Fjords. De Nieuw Amsterdam en Noordam varen ook naar de havens van Ketchikan, Juneau en Skagway, Alaska.

• Zevendaagse ‘Alaska Inside Passage’-routes omvat een rondreis vanuit Vancouver, aan boord van Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Volendam. Havens zijn onder andere Ketchikan, Juneau en Skagway.

• Zevendaagse ‘Alaskan Explorer’ -routes maken een rondreis vanuit Seattle aan boord van Eurodam en Oosterdam, met ook een bezoek aan Victoria, British Columbia; en Ketchikan, Juneau en Sitka

• Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Volendam bieden Land + Sea Journeys aan van negen tot 18 dagen.

• Acht wereldberoemde chef-koks begeleiden en beïnvloeden elk aspect van de eetervaring aan boord, inclusief Pacific Northwest-geïnspireerde gerechten door Ethan Stowell uit Seattle.

• Alle schepen die in Alaska varen, hebben een uitgebreide programmering aan boord. Gasten kunnen in contact komen met een natuuronderzoeker in Alaska. Cruises die een bezoek aan Glacier Bay brengen zullen een National Park Ranger en Huna native speaker aan boord ontvangen als experts. Speciale presentaties omvatten lokale onderwerpen, zoals de bushpiloten in Alaska en de beroemde Iditarod-race.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Insider Expertise levert exclusieve Land+Sea ervaringen

Het HAL-schip Westerdam tijdens een Holland America Line Alaska cruise in Glacier Bay © Holland America Line
Het HAL-schip Westerdam tijdens een Holland America Line Alaska cruise in Glacier Bay © Holland America Line

Voor cruisereizigers die het ‘Grote Land’ verder willen ontdekken, heeft Holland America Line 15 verschillende Land+Sea Journeys die een drie-, vier- of zevendaagse Alaska-cruise combineren met het ontdekken van het binnenland. Op die manier kan meer tijd worden doorgebracht – tot drie nachten – in Denali National Park en Preserve, het kroonjuweel van Alaska.

Naar het hart van de Klondike Goldrush

Holland America Line is de enige cruisemaatschappij die reisopties over land uitbreidt tot aan Dawson City, het hart van de Klondike Gold Rush en de ongerepte uithoeken van het Yukon gebied. Elke reis omvat een treinrit naar het binnenland van Alaska met de iconische McKinley Explorer met glazen koepel, de eigen ’traincoach’ van Holland America Line.

De 3.500 medewerkers van Holland America Line in Alaska behoren elk jaar tot het meest ervaren en het beste opgeleide personeel. Velen van hen zijn lokale inwoners van Alaska. De cruisemaatschappij heeft ook eigen touringcars, een luxe traincoach, de McKinley Explorer en hotels, waaronder het 60 hectare grote McKinley Chalet Resort dat grenst aan het Denali National Park. Routes zijn zorgvuldig ontworpen met lokale expertise en deskundige Journey Hosts die een once-in-a-lifetime ervaring bieden en de maximale reistijd in Alaska mogelijk maken.

Holland America Line nummer één cruiselijn in Alaska

De ruim 70-jarige ervaring die Holland America Line heeft met Alaska-cruises is niet onopgemerkt gebleven. Holland America Line werd uitgeroepen tot de beste keuze voor cruises naar Alaska bij onder meer de Porthole Cruise Magazine Editor-in-Chief Awards 2020, Cruise Critic Cruisers ‘Choice Destination Awards 2019, TravelAge West Wave Awards Editor’s Pick 2019 en 2019 AFAR Travellers’ Choice Awards. Bij de Cruise Critic Editors ‘Picks Awards 2019 werd Holland America Line bekroond als de reisexpert met de beste reisroute. Dit bevestigt de nummer één positie. Koningsdam werd ook uitgeroepen tot het beste middelgrote cruiseschip in de USA Today 10Best Readers ‘Choice Awards 2020.

Andere cruises van Holland America Line in 2021 en 2022

Bekijk ook de Grand Africa Voyage en de Grand World Voyage van Holland America in 2021 en 2022. Verder heeft Holland America Line in 2021 een aantal Europese cruises in de aanbieding. Lees ook alles over de coronamaatregelen aan boord van de schepen van Holland America Line.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.