Costa en MSC schrappen cruises naar Tunesië

Geplaatst door Redactie op 20 maart 2015 om 18:10 in de categorie Cruise nieuws

MSC SplendidaCruiserederijen MSC Cruises en Costa Cruises hebben met onmiddellijke ingang Tunesië uit hun cruiseprogramma’s voor de zomer van 2015 geschrapt. Aanleiding daarvoor is de aanslag op het Bardomuseum in de Tunesische hoofdstad Tunis. Daarbij kwamen twintig mensen om, onder wie twaalf passagiers van de MSC Splendida en vijf van de Costa Fascinosa.

Tunis was vanwege het uitgebreide culturele aanbod een populaire cruisebestemming voor zowel Costa als MSC Cruises. “Helaas heeft de moorddadige actie van de mensen achter deze verwoestende aanval, een verreikende en diep schadelijk effect op het democratische Tunesië en haar haperende economie”, aldus MSC Cruises Executive Chairman Pierfrancesco Vago. “Tunesië wordt door de toerist beschouwd als een “no-go” zone op dit moment.”

Alternatieve cruises van MSC

Het onmiddellijk schrappen van Tunis als cruisebestemming heeft gevolgen voor vier van de twaalf cruiseschepen van MSC. De Splendida is inmiddels onderweg naar Barcelona en zal de rest van de zomer niet meer in Tunis, maar in Valleta op Malta aanmeren. De MSC Fantasia verruilt Tunis voor Palma de Mallorca, terwijl de MSC Preziosa Cagliari op Sardinië aan doet. De MSC Divina zal in plaats van in Tunis een dag eerder aanmeren in Valetta, Malta en doorvaren naar het Griekse eiland Corfu. Vago: “Tunis is een belangrijke bestemming voor MSC Cruises en we hopen in de toekomst, als de veiligheidssituatie weer normaal is, de routes te herstellen maar tot die tijd zullen wij onze gasten naar alternatieve mediterrane bestemmingen brengen.” MSC verwacht niet dat er de komende tijd aanvullende routeveranderingen nodig zullen zijn.

Aangepast cruiseschema Costa Cruises

Ook Costa Cruises heeft vrijdag het vaarschema van vier van haar schepen aangepast. De Costa Fortuna vaart naar Barcelona in plaats van naar Tunis, terwijl de Costa Favolosa op 11 september de haven van Tarragona in Spanje aandoet. De cruises met de Favolosa die tussen 18 september en 20 november gepland staan, gaan naar Barcelona. De cruises met de Costa neoRiviera die tussen 10 april en 12 mei evan van 2 oktober tot en met 15 november langs Tunis zouden varen, gaan nu naar Trapani in Italië, met uitzondering van de cruise van 4 november. De reis van de neoRivera van tien september doet Malta in plaats van Tunis aan.

Costa en MSC schrappen cruises naar Tunesië
5 (100%) 1 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.