Shadow

Cruisevakanties stijgend populair

NapelsDeze zomer gaan 10,8 miljoen Nederlanders één week of langer op vakantie. Dat aantal is lager dan vorig jaar. Bijna 7,9 miljoen landgenoten kiezen voor een buitenlandse vakantiebestemming.  Nederlanders die nog moeten boeken gaan op zoek naar de beste deal, waarbij ‘waar voor je geld’  belangrijk is. Steeds meer  Nederlanders ontdekken dan ook  de cruisevakantie, waarbij veel in de prijs is inbegrepen.

Net als voorgaande jaren stijgt ook het aantal cruisevakanties dit jaar met circa 10 à 15 procent. De meest populaire bestemmingen zijn cruises in de Middellandse Zee en in de Noord-Europese gebieden. Het maken van een cruise past bij de prijsbewuste Nederlandse vakantieganger; er komen ter plekke niet of nauwelijks kosten bij, waardoor de reizigers een goed overzicht hebben van de vakantiebesteding.

Cruisvakanties op thema

Cruises kun je niet alleen uitzoeken op bestemming, schip of rederij, maar ook op thema.

Zon, strand en eilanden
Lekker varen en genieten van zon, strand en eilanden? Ook dat is cruisen! De Middellandse Zee garandeert zon, strand en veel mooie, boeiende en interessante Zuid Europese steden. Wie door de Caribbean cruist geniet van de azuurblauwe wateren, imponerende bergen, groene wouden en witte koraalstranden. Stap  aan land, dans mee op de muziek en ontdek een nieuw eiland, mensen, folklore en traditie. Dichter bij huis ontdek je met een zon, strand en eilanden cruisevakantie de aangename temperaturen, rust en ruimte van de Canarische eilanden. Daarnaast zijn er nog cruises in de  Stille Zuidzee, rond Hawaii of in het Midden Oosten.

Steden en cultuur
Wakker worden in weer een nieuwe stad. Aanmeren en in korte tijd kennis maken met de mooiste musea, middeleeuwse steden, kerken, historische pleinen en gebouwen. Dat kan als je een cruisevakantie kiest met het thema steden en cultuur. Kies voor de mystiek van het Verre Oosten, ontdek de cultuur van de Inka’s in Midden Amerika of beleef alles wat de steden rond de Middellandse Zee te bieden hebben.

Natuur
Met een cruiseschip kom je op plekken waar je niet met een auto kunt komen. Zo geniet je op een unieke manier vanaf het schip van fjorden, bossen en wildlife tijdens een cruisevakantie met het thema natuur. Afhankelijk van de cruise vaar je langs witte ijswanden of tropische, groene kustlijnen. Ga van boort, trek je wandelschoenen aan of boek een excursie boeken om al dat moois van dichtbij te bekijken.

Kindvriendelijk
Wie kinderen heeft ontdekt dat cruisen dé ideale vakantie is. Voor kinderen is zoveel te doen! Meerdere zwembaden, animatie, vriendjes uit de hele wereld. Neem ze mee op een cruise langs boeiende, culturele steden of op een tropische route langs witte stranden. Op een kindvriendelijke cruise is succes verzekerd.

Zoek en boek hier je cruise en selecteer op vaargebied, bestemming, rederij of thema en betaal bij Cruisetravel tijdelijk geen reserveringskosten!

Delen