Cruisen met kinderen

Geplaatst door Redactie op 7 mei 2013 om 10:55 in de categorie Cruise tips

Cruisen met kinderen “Mama, ik verveel me”. Deze zin zul je niet vaak horen als je gaat cruisen met kinderen. De meeste cruisemaatschappijen hebben namelijk een zeer gevarieerd en afwisselend programma om kinderen van alle leeftijden te vermaken. Sommige cruisemaatschappijen hebben zich zelfs gespecialiseerd in cruisen met kinderen en bieden kindercruisevakanties aan.

Mocht je denken dat cruisen voor kinderen saai is dan heb je het zeker mis.  We geven je tips en informatie over cruisen met kinderen.

Cruisen met kinderen: Korting of gratis verblijf

Een aantal cruisemaatschappijen biedt prettige kinderprijzen of zelfs gratis verblijf voor kinderen die een hut delen met hun ouders.

Costa Cruises
Aida Cruises
Mediterranean Shipping Cruises
Pullmantur Cruises
Transocean Tours

Kindvriendelijke cruisemaatschappijen

Celebrity Cruises
P&O Cruises
Princess Cruises
Royal Caribbean International
Holland America Line
Fred Olsen Cruises

Cruisen met kinderen? Kijk voor aanbiedingen van diverse cruisemaatschappijen en bestemmingen bij Cruisetravel.

Leeftijdsgroepen en cruisen

Veel cruisemaatschappijen hanteren een ondergrens voor de leeftijd waarop kinderen mogen meecruisen. Die leeftijd varieert van 3 tot 12 maanden. De cruisemaatschappijen die zich speciaal richten op kinderen hebben vaak uitgebreide faciliteiten als klimwanden, disco’s, waterglijbanen, aparte kinderzwembaden en pierebadjes. Meestal vind je aan boord aparte ruimtes waar de kinderen worden vermaakt en waar gediplomeerd personeel de leiding heeft.

Cruisen met jonge kinderen en baby’s

Voor kinderen onder de 3 jaar zijn over het algemeen geen speciale voorzieningen. Wel is op sommige schepen een oppasmogelijkheid.

Let op: voor gebruik van het zwembad geldt vaak de eis dat kinderen zindelijk moeten zijn. Soms is ook het gebruik van speciale zwemluiers niet toegestaan.

Cruisen met tieners

Jongeren van 15 tot en met 17 jaar een moeilijke groep? Niet op een cruiseschip. Voor hen zijn er speciale ‘chill’ ruimtes (verboden voor ouders), waar ook Wii’s en ander elektronische spellen aanwezig zijn. Er worden speciale activiteiten georganiseerd, variërend van sport en spel tot disco, karaoke of danswedstrijden.

Boeken van de cruise

Let op als je voor de kinderen een aparte hut boekt. Bij iedere rederij geldt een minimumleeftijd (18, 21 of 25 jaar) voor tenminste een van de passagiers in de hut. Men kan ook verlangen dat, wanneer een passagier jonger is dan 18 jaar, de andere tenminste 21 jaar of ouder is. Bij Carnival Cruises en Holland America Line moeten alle passagiers in de hut 21 zijn. Is een passagier jonger dan moet de tweede in ieder geval 25 jaar of ouder zijn.

Drank en gokken

Voor het gebruik van alcohol wordt in ieder geval bij alle cruisemaatschappijen een grens van 18 jaar gehanteerd. De meeste hanteren zelfs een minimumleeftijd van 21 jaar. Kijk bij de voorwaarden van de maatschappij waar je je cruise boekt wat de regel voor het gebruik van alcohol is. Hetzelfde geldt voor het gokken in de casino’s aan boord.

Regels en papieren als je gaat cruisen met kinderen

Ga je als ouder alleen met een minderjarig kind cruisen, dan stellen vooral de Amerikaanse rederijen de voorwaarde dat de ouder die niet meegaat een verklaring ondertekend waaruit blijkt dat hij of zij  toestemming geeft dat de kinderen meegaan op cruisevakantie. De ouder die met de kinderen aan boord gaat moet deze verklaring, in het Engels en door een notaris of politie gelegaliseerd, meenemen aan boord.
Reizen kinderen met  een bevriende familie of andere familieleden reizen of  grootouders  dan moeten beide ouders een dergelijke verklaring afgeven. Heb je de verklaring bij het inschepen niet dan loop je in het ergste geval het risico dat je niet aan boord mag.

Eten aan boord

Bij de uitgebreide buffetten is altijd wel iets te vinden. Vaak is er ook een ‘kinderbuffet’ waar uiteraard pizza en patat te krijgen is, maar waar ook aandacht is voor gezondere zaken die zo gepresenteerd worden dat kinderen het aantrekkelijk vinden hun bordje op te scheppen met groenten.

Voordelen om met kinderen te cruisen

  • Op een cruiseschip heb je alles bij de hand.
  • Er zijn veel voorzieningen voor alle leeftijden.
  • Bij het ‘all-inclusive’ concept hoef je niet elk glaasje limonade af te rekenen. Let wel op dat bij sommige maatschappijen frisdranken als cola etc niet inbegrepen zijn.

Kindvriendelijke cruises zijn onder meer te boeken bij Stip Reizen en Kuoni.

Cruisen met kinderen
5 (100%) 1 vote

Delen

Comments are closed.