Shadow

De Rotterdam van Holland America Line voor de laatste keer in Rotterdam

Ben je fan van het MS Rotterdam van de Holland America Line? Kom dan op 10 augustus naar Rotterdam als het schip voor de laatste keer een dag lang de haven van Rotterdam aandoet.

De MS Rotterdam in Rotterdam © Aviareps

Het schip is, samen met de Amsterdam, in juli verkocht aan de Fred Olsen Cruise Line en vaart vanaf Rotterdam voor onderhoud naar de Damen Shipyard. Daarna wordt het overgedragen aan de nieuwe eigenaar waar het onder de naam MS Bolette verder vaart.

Nieuwe Rotterdam

Gelukkig hoeft de Holland America Line het niet zonder een ‘Rotterdam’ te doen. Het in aanbouw zijnde schip dat oorspronkelijk de Ryndam zou heten, wordt omgedoopt tot Rotterdam en wordt daardoor het zevende schip met die naam. De nieuwe Rotterdam wordt eind juli volgend jaar opgeleverd.

“Het is een gedenkwaardig moment om het schip nog een laatste keer in Rotterdam te hebben, als eerbetoon aan de stad Rotterdam, haar inwoners en onze trouwe gasten”, aldus Nico Bleichrodt, de managing director van Holland America Line in Europa tegen Rijnmond nieuws.

“De Rotterdam is bijzonder voor de stad Rotterdam gezien de oprichting van Holland America Line in deze stad. We zijn vooral blij dat we de naamgenoot van de stad hier kunnen verwelkomen en dat iedereen haar kan bezichtigen en haar het beste kan wensen.”

Waar moet je zijn?

De Rotterdam zal naar verwachting tussen 8.00 en 9.00 uur aankomen bij de Cruiseterminal Rotterdam aan de Wilhelminakade.  Op 11 augustus vertrekt het cruiseschip naar de Shipyard. Een volle dag dus voor liefhebbers om afscheid te nemen.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.