Shadow

Holland America Line introduceert innovatief interieur op ms Koningsdam

Neptune suite ms Koningsdam
Neptune Suite ms Koningsdam

Met de komst van de Ms Koningsdam, die vanaf februari 2016 aan de vloot van Holland America Line wordt toegevoegd, introduceert de rederij een nieuw en innovatief design. Als eerste schip in de nieuwe ‘Pinnacle klasse’ combineert het 2.650 bedden tellende cruiseschip een fris en eigentijds interieur dat perfect aansluit bij de gerenommeerde klassieke elegantie van de rederij. Cruises met de ms Koningsdam zijn vanaf december toe boeken.

Het interieur op de Koningsdam is ontworpen door Adam D. Tihany en Bjørn Storbraaten. “Zodra gasten aan boord van het ms Koningsdam komen, is de herkenbaarheid van het Holland America Line schip direct zichtbaar maar zullen ze ook verrast worden door diverse vooruitstrevende interieurelementen,” aldus Stein Kruse, CEO van de Holland America Group. “Met het onthullen van de eerste beelden en de video van het ms Koningsdam lichten we een tipje van de sluier op van het innovatieve interieur. De komende maanden zullen we diverse innovatieve elementen onthullen, die samen met onze klassieke kenmerken een geheel nieuwe cruise-ervaring creëren.”

Architectuur van de muziek leidraad voor interieur Koningsdam

Adam D. Tihany, beschouwd als één van ’s werelds vooraanstaande hospitality ontwerpers, staat aan het roer van de interieurconceptualisering. Tihany is meester in het creëren van luxe en creatieve interieurs. Hij houdt bij het ontwerp van de openbare ruimtes aan boord van het ms Koningsdam rekening met de traditionele en kenmerkende elegantie waar Holland America Line bekend om staat. Tihany’s benadering van het nieuwe interieur van de Koningsdam is, met vloeiende rondingen en sierlijke lijnen, geïnspireerd door de ‘architectuur van de muziek’.

“Het idee was om een verhaal te vertellen waarbij gasten zich gedurende hun hele reis verbonden voelen,” aldus Tihany. “Ik werd geïnspireerd door de gedachte aan wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument, hoe de architectuur van de oppervlakte en de geometrie eruit zouden zien.”

Het Atrium van de ms Koningsdam

ms Koningsdam Atrium
MS Koningsdam Atrium

In het hart van het schip, het centrale atrium, creëert Tihany een visueel spektakel. De ruimte wordt, verdeeld over drie dekken, opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur dat de synthese van een strijkkwartet vertegenwoordigt. Net als bij muziek, verandert de ervaring naarmate gasten zich langs de sculptuur bewegen, waardoor geen twee perspectieven hetzelfde zijn. Aan het plafond van het atrium wordt een groot projectiedoek gemonteerd dat fungeert als ‘dakraam’ naar buiten. Overdag zullen er witte wolken in een azuurblauwe lucht te zien zijn, terwijl gasten ’s avonds de sterrenhemel zien verschijnen.

Main Dining Room op de ms Koningsdam

MS Koningsdam Main Dinner Room

Het grote restaurant, de ‘Main Dining Room’, aan boord van het ms Koningsdam beslaat twee verdiepingen en wordt omringd door uitzicht op zee. Sterke, gebogen architectonische pilaren accentueren het hoge plafond. Meubels en moderne verlichting worden speciaal voor het schip op maat gemaakt. Het middelpunt van het restaurant is een gebogen koperen omhulsel rond een indrukwekkende, twee verdiepingen tellende, wijntoren.

Interieur van de Koningsdam: Queen’s Lounge

De iconische ‘Queen’s Lounge’ is volledig opnieuw ontworpen tot elegant theater en evenementencentrum dat twee verdiepingen beslaat. Ook bij het nieuwe theater heeft Tihany zijn inspiratie gehaald uit muziek. Met ‘state-of-the-art’ technologie wordt de ‘Queen’s Lounge’ het decor voor muzikanten van wereldformaat en de grootste dansvloer op het schip.

Bjørn Storbraaten

Architect en ontwerper Bjørn Storbraaten brengt, met zijn eerdere werk op het ms Eurodam en het ms Nieuw Amsterdam, de continuïteit van het karakteristieke merk naar het ms Koningsdam. “Het is fascinerend om te werken aan het ms Koningsdam, waar we interieurelementen introduceren die nooit eerder bij Holland America Line te zien zijn geweest,” aldus Storbraaten.

Zwembad op de ms Koningsdam

Storbraaten’s invloed is duidelijk aanwezig in het ontwerp van het centrale zwembad. ‘De Magrodome’, die meestal over één verdieping is verdeeld, wordt uitgebreid naar twee verdiepingen. De beneden verdieping zal meer traditionele zwembadelementen bevatten, terwijl voor de boven verdieping een nieuw concept voor de rederij wordt gecreëerd. Daarnaast ontwerpt Storbraaten een exotische uitstraling voor het ‘Tamarind’, het Pan-Aziatisch restaurant, welke de fundamentele elementen van de natuur benadrukt: water, hout, vuur en aarde.

Vaarroutes van de ms Koningsdam

In de komende maanden zullen nog meer innovatieve functies en gedetailleerde beschrijvingen van het ms Koningsdam worden onthuld op de website van de rederij. Ook de eerste routes worden in de komende weken bekend gemaakt. Vanaf 1 december kunnen de eerste afvaarten met het ms Koningsdam worden geboekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.