Shadow

Holland America Line jubileumcruises en festiviteiten

Op 18 april 2023 viert Holland America Line haar 150ste verjaardag. Dit maakt het een van de langst opererende rederijen ter wereld. Om deze mijlpaal te vieren, heeft de cruisemaatschappij speciale evenementen en activiteiten gepland, waaronder twee overtochten over de trans-Atlantische Oceaan. Sinds vorige week kan de overtocht van 4 april 2023 worden geboekt. Voor het vertrek van 15 oktober 2022 is nog beperkte plaats beschikbaar.

Rotterdam 7 HAL
Maak een jubileumcruise met de Rotterdam©HAL

Tijdens de trans-Atlantische overtochten in oktober en april, ter gelegenheid van de 150ste verjaardag, zorgt Holland America Line voor onvergetelijke ervaringen waarbij de geschiedenis van het bedrijf verweven is in de menu’s, activiteiten, entertainment, speciale gastsprekers en nog veel meer. 

Once-in-a-lifetime vakantie met Holland America Line

“Een mijlpaal zoals een 150ste verjaardag komt niet vaak voor bij de meeste bedrijven, en de festiviteiten zullen onze anderhalve eeuw van verbazingwekkende geschiedenis tot leven brengen,”, zegt Gus Antorcha, de president van Holland America Line. “Holland America Line heeft door de jaren heen het leven van miljoenen mensen geraakt – of het nu is door hen naar een nieuw leven in Amerika te brengen, of door hen een once-in-a-lifetime vakantie te bezorgen. We hebben een aantal zeer speciale evenementen gepland in de komende maanden om ons erfgoed te eren.”

Wat is er te doen rondom de 150e verjaardag van Holland America Line:

  • Overtocht 15 oktober 2022, 15 nachten: Rotterdam VII zal vertrekken uit Rotterdam, precies 150 jaar na het vertrek van de eerste reis van Rotterdam I, die plaatsvond voordat de maatschappij werd opgericht. De overtocht bootst Holland America Line’s eerste afvaart na. Het vertrek is vanuit  Rotterdam en er wordt een bezoek wordt gebracht aan Plymouth, Engeland, en Le Havre (Parijs), voordat de Atlantische Oceaan wordt overgestoken naar New York City voor een zeldzame overnachting; daarna vaart het verder naar Fort Lauderdale, Florida. 
  • Overtocht 4 april 2023, 16 nachten: Rotterdam vertrekt vanuit Fort Lauderdale en gaat naar New York City voor een overnachting; het zal dan acht ontspannen dagen op zee doorbrengen om de Atlantische Oceaan over te steken en daarna Plymouth en Dover (Londen), Engeland aandoen, voordat het aankomt op 18 april – Holland America Line’s 150ste verjaardag – in Rotterdam voor een overnachting vol festiviteiten.
    Tijdens de overtochten zijn er allerlei activiteiten en ervaringen, zoals speciale menu’s en cocktails met een vleugje geschiedenis van het bedrijf. Daarnaast is er live muziek met bijzondere optredens van gastartiesten, presentaties waarin de geschiedenis en wortels van Holland America Line worden getoond, en een evenement in Olympische stijl, met klassieke sportactiviteiten en spellen.
  • New York City Jubileum evenement: Holland America Line trapt haar 150-jarig jubileumjaar af met een speciale ceremonie aan boord van de Rotterdam wanneer het schip op 26 oktober 2022 in New York City overnacht, inclusief een onvergetelijk optreden die de historische nacht zal tekenen. 
  • Welkom in Rotterdam: Wanneer de Rotterdam op 18 april 2023 aankomt in Rotterdam, wordt het schip op zijn 150ste verjaardag groots onthaald in de stad waar het bedrijf werd opgericht. Gasten van de cruise en de stad Rotterdam helpen deze historische mijlpaal in de boeken te zetten tijdens een avondevenement aan boord. 
  • Extra speciale jubilieumcruises: In het jubileumjaar worden cruises worden aangeboden die helpen de geschiedenis van Holland America Line te herbeleven door middel van unieke havens die bezocht zijn. De cruisedata worden in de komende maanden bekend gemaakt en bevatten voor elke reis een speciale programmering.
  • Merchandise: Limited-edition, speciaal ontworpen 150-jarig jubileum items zijn verkrijgbaar in de winkels aan boord. 

Mis niets en maak deel uit van de jubileumcruises. Een cruise met de Rotterdam VII of een van de andere schepen van Holland America Line is te boeken bij onderstaande aanbieders. Vergeet ook niet om een review te schrijven over je cruise.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, ANWB, TUI en Cruisewinkel.

Een cruise met de Rotterdam kun je boeken bij CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, Captain Cruise, TUI en Stip Reizen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.