Shadow

Holland America Line zet regionale en lokale gerechten op de kaart

Bij Holland America Line nemen duurzaamheidsinitiatieven een steeds grotere plaats in. De HAL heeft de ambitie om onder andere 20 procent minder uitstoot te hebben in 2030 ten opzichte van 2019. Daarnaast zet de maatschappij ook in op duurzaamheid als het gaat om eten en drinken aan boord van de schepen. De Cruisegids kreeg daarvan onlangs al een (voor)proefje op de Rotterdam 7, het vlaggenschip van de Holland America Line.

Holland America Line Rotterdam
Rotterdam, het vlaggenschip van Holland America Line, is geregeld te zien aan de Rotterdamse kade ©Madeleine van de Wouw

Aan boord sprak Nico Bleichrodt, Managing Director Continental Europe voor Holland America Line, over de ontwikkelingen van de cruisemarkt. “Het aantal cruisereizigers is weer helemaal terug op het niveau van voor de coronapandemie en de verwachtingen voor 2024 zijn dat ze die aantallen zelfs overtreffen. Ook Nederlandse reizigers weten cruises steeds meer te waarderen en vooral de cruises naar de Noorse Fjorden zijn populair.” Redenen ook voor de Holland America Line om het aantal roundtrips vanuit Nederland in 2025 met vier te verhogen naar 28. Een groot deel daarvan (18) vertrekt uit Rotterdam, deels ook mét de Rotterdam. Bekijk het overzicht aan suites en hutten op de Rotterdam. Bekijk of schrijf een cruise review over de Rotterdam.

Bleichrodt vertelde verder dat de cruisemaatschappij ook zorgt voor werkgelegenheid, zowel aan boord als in de havens en op de bestemmingen. Daarnaast zijn er de lokale toeleveranciers, zoals in Rotterdam Schmidt Zeevis BV, B&S Foodservice en De Kuyper drank en likeur. Zij gaven deze proefmiddag informatie over hun bedrijf en vertelden over de samenwerking met HAL om hun producten zo duurzaam en vers mogelijk te leveren. Niet voor niets is het motto van Schmidt Zeevis BV: ‘Verse vis zwemt nog.”

Vers bij Holland America Line

En hoe dat vers er op je bord uitziet? Dat merk je aan boord in de vele restaurants waar alles verser dan vers is. En dat zie je ook in het de Pinnacle Grill waar het vernieuwde menu een regionale twist kreeg met regionale gerechten bereid met lokale ingrediënten en verse vis, die de smaken van elke bestemming weerspiegelen. Naast de eersteklas collectie van Prime steaks is er keuze uit een verscheidenheid aan vis, kip, lamsvlees en vegetarische opties. Daarbij blijven de kenmerkende gerechten van chef-kok David Burke blijven het hart van het menu vormen.
Wij vonden het voorgerecht met asperges, het hoofdgerecht met tong en het chocoladedessert een feestje voor oog en smaakpapillen.

Lokale gerechten zetten regionale smaken in de kijker

Het regionale deel van het menu, dat varieert afhankelijk van de route die het schip vaart, reikt van Jerked Chicken Bao in het Caribisch gebied en Coconut Seafood Chowder in Hawaii en de Stille Zuidzee, Australian Black Angus Steak Tartare in Australië en Seared Beef Tataki met Crispy Lotus Chips in Azië. Op het vernieuwde menu van Pinnacle Grill staan ook dranken met kenmerkende smaken en ingrediënten van elke locatie. Deze regiospecifieke cocktails worden gemaakt door de Amsterdamse Tess Posthumus aan de Europese kusten, Sam Ross in de wildernis van Alaska, Ivy Mix in Mexico en Latijns-Amerika, David Wondrich in de zonovergoten Caraïben en Jeff “Beachbum” Berry in de exotische Stille Zuidzee en Hawaïaanse eilanden. De lokale wijnen op het menu weerspiegelen de bestemmingen die het schip aandoet.

Vernieuwd lunchmenu hint naar de volledige Pinnacle Grill ervaring

Naast het vernieuwde dinermenu heeft Pinnacle Grill ook het lunchmenu een update gegeven, dat gasten een voorproefje biedt van de hoofdgerechten die ’s avonds geserveerd worden, zoals filet mignon en gegrilde lamskoteletjes. Gasten die overdag in de Pinnacle Grill willen eten, kunnen kiezen uit de favorieten van het dinermenu, waaronder de voorgerechten van David Burke, eersteklas steakgerechten, kip, lamskoteletjes, vegetarische gerechten, Chileense zeebaars en nog veel meer. Pinnacle Grill is op zeedagen ook geopend voor de lunch. Reserveren wordt aanbevolen.

Boek je cruise bij Hal

Ontdek zelf de mooie reisroutes van Holland America Line vanuit Nederland naar bijvoorbeeld de Noorse Fjorden en geniet aan boord van de lokale specialiteiten.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij:

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.

Privacy

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan ook door een mail te sturen naar redactie@decruisegids.nl met in de onderwerpsregel van je mail ‘Aanmelden nieuwsbrief’. We voegen je dan direct toe aan onze mailinglijst. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

DeCruisegids.nl
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij bezoekers de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site onze bezoekers het meest interessant en nuttig vinden.