Shadow

Dit zijn de hutten op de nieuwe Rotterdam van Holland America Line, een overzicht

De Rotterdam, het nieuwste cruiseschip van Holland America Line, heeft 16 typen hutten. Dit is een overzicht van de hutten en suites op het cruiseschip Rotterdam van Holland America Line.

Het kiezen van een hut of suite op een cruiseschip kan nog een hele kluif zijn, gelet op de vele types en varianten. Het cruiseschip Rotterdam, het zevende schip van de Holland America Line met die naam, is na de Koningsdam en de Nieuw-Statendam het derde schip in de Pinnacle-klasse. Het exact 300 meter lange schip, dat eind mei 2022 gedoopt wordt door Prinses Margriet, telt 12 dekken en biedt plaats aan 2668 passagiers. Bekijk of schrijf een cruise review over de Rotterdam.

Bekijk ook de foto’s van de doop van de Rotterdam door Prinses Margriet.

Op de nieuwe Rotterdam zijn vijf types suites beschikbaar: de Vista Suite, Signature Suite, Neptune Suite, Neptune Spa Suite en de Pinnacle Suite. De Neptune Suites en de Pinnacle suites zijn het mooist en het duurst. Passagiers die in deze suites verblijven, kunnen profiteren van extra diensten zoals voorrang bij in- en ontscheping, een uitgebreide lijn toiletartikelen, een gratis was-, strijk- en stomerijservice, een persoonlijke stewardservice en toegang tot de exclusieve Neptune Lounge.

Een cruise met de Rotterdam kun je boeken bij CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, CruiseOnline, Zeetours, Captain Cruise, Cruise Travel, TUI en Stip Reizen.

Neptune-suites en Neptune Spa suites op de Rotterdam

Neptune suite op de Rotterdam van Holland America Line © Holland America Line
Neptune suite op de Rotterdam van Holland America Line © Holland America Line

Passagiers in de Neptune Spa Suites krijgen spa-behandelingen bij de Greenhouse Spa & Salon en wellnessvoorzieningen in de suite zoals yogamatten. Verder hebben de Neptune- en Pinnacle-suites ramen tot aan het plafond en een privé-veranda. De Neptune Suites zijn 43 – 47 vierkante meter.

Pinnacle-suites op de Rotterdam

De Pinnacle-suites zijn 120 vierkante meter groot, inclusief veranda en zijn het neusje van de zalm wat betreft suites bij Holland America-line. Net als de Neptune-suites hebben ook de Pinnacle-suites een groot bubbelbad in de badkamer.

Signature suites op de Rotterdam

Signature suite op de Rotterdam van Holland America Line © Holland America Line
Signature suite op de Rotterdam van Holland America Line © Holland America Line

De Signature suites zijn een slagje kleiner dan de Neptune suites en zijn 37 of 38 vierkante meter groot inclusief veranda. Ook de badkamers van de Signature suites hebben een bubbelbad, een douche en een extra douchecabine.

Vista suites en achterdek Vista suites

Vista suite op de Rotterdam van Holland America Line © Holland America Line
Vista suite op de Rotterdam van Holland America Line © Holland America Line

De Vista-suites op de Rotterdam zijn 24 – 33 vierkante meter groot inclusief veranda. Ze hebben ramen van de vloer tot het plafond dus er komt veel licht binnen. Liefhebbers van zicht op het achterdek kunnen een achterdek Vista suite boeken om eindeloos naar de horizon en het kielzog van de Rotterdam te staren.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI, Stip Reizen en Cruisewinkel.

Vier typen Verandah-suites

Verandah suite op de Rotterdam van Holland America Line © Holland America Line
Verandah suite op de Rotterdam van Holland America Line © Holland America Line

Op de Rotterdam heb je keuze uit vier typen Verandah-suites:

  • Veranda-suites
  • Veranda-suites met beperkt zeezicht
  • Veranda-suites op het achterdek
  • Spa Verandah-suites

De Veranda-suites zijn 21 tot 38 vierkante meter groot, inclusief veranda.

Vier soorten Ocean View hutten op de Rotterdam

Ocean View hut op de Rotterdam van Holland America Line © Holland America Line
Ocean View hut op de Rotterdam van Holland America Line © Holland America Line

Ook de Ocean View hutten komen in vier verschillende types. Ocean View hutten hebben wel een raam met zeezicht, maar geen balkon. Je kunt dus niet op je veranda lekker buiten zitten. De afmetingen van de Ocean View hutten lopen sterk uiteen, dus let op bij het boeken.

  • Ocean View hutten van 16 tot 26 vierkante meter
  • Gezinshut met zeezicht van 20 tot 22 vierkante meter, geschikt voor 5 personen
  • Ocean View Spa Zeezicht van 16 tot 26 vierkante meter, met toegang tot de Greenhouse Spa & Salon
  • Ocean View hutten voor alleenstaanden van 12 tot 16 vierkante meter.

De gezinshutten hebben twee badkamers en beschikken over een tweepersoonsbed en een tweepersoons slaapbank. Een vijfde bed kan uit het plafond getrokken worden en fungeert dan als eenpersoons stapelbed.

Let er bij het boeken van een hut op de Rotterdam wel op dat je bij sommige hutten op dek 4 een wat beperkt uitzicht kunt hebben. Dat komt door de sloepen.

Binnenhutten op de Rotterdam

Binnenhut op de Rotterdam van Holland America Line © Holland America Line
Binnenhut op de Rotterdam van Holland America Line © Holland America Line

Tenslotte zijn er nog twee typen binnenhutten op de Rotterdam: de gewone binnenhutten van 13 tot 21 vierkante meter en de Spa-binnenhutten van 13 tot 22 vierkante meter. Wellicht overbodig om te melden, maar binnenhutten hebben geen ramen.

Bekijk ook het overzicht van hutten en suites op de Nieuw-Statendam.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.