Shadow

Nieuwe aanpak veiligheidsdril bij de Royal Caribbean Group

Cruisemaatschappijen nemen allerlei maatregelen om, als ze weer gaan cruisen, uitbraken van COVID-19 te voorkomen. Dat betekent onder andere geen massa-bijeenkomsten aan boord. Maar hoe zit het dan met de verplichte veiligheidsoefening bij aanvang van de cruise? Royal Carribean Group heeft daarvoor een oplossing.

Royal Caribbean
©Lovelights – Pixabay

De fysieke veiligheidsdril wordt vervangen door door Muster 2.0, een nieuwe aanpak voor het leveren van veiligheidsinformatie die social distancing mogelijk maakt. Het innovatieve programma, oorspronkelijk bedoeld voor grote groepen mensen, wordt aangepast en ingezet om alle belangrijke elementen van de veiligheidsoefening op individuele basis toegankelijk te maken. Zo kun je als reiziger zien waar je heen moet in geval van nood, hoe je een reddingsvest moet gebruiken en wat je kunt verwachten in een noodsituatie.

Bekijken voor vertrek

De nieuwe technologie, eMuster, wordt gebruikt om de informatie aan de passagiers te verstrekken. Ze kunnen dat voor vertrek bekijken via hun mobiele apparaten en interactieve stateroom-tv’s. Hierdoor zijn de traditionele grote groepsbijeenkomsten niet meer nodig. Met deze nieuwe aanpak kan iedereen aan boord afstand houden. Na het bekijken van de veiligheidsinformatie maken de passagiers de oefening af door een bezoek te brengen aan het aan hen toegewezen verzamelpunt. Hier controleert een bemanningslid of alle stappen zijn uitgevoerd en zal eventuele vragen beantwoorden. Het is vereist om alle stappen te doorlopen voor het schip vertrekt.

Het systeem werd voor het eerst in januari getest op Royal Caribbean’s Symphony of the Seas. Passagiers die aan de test deelnamen gaven aan een sterke voorkeur te hebben voor de nieuwe aanpak. Ook begrepen en onthielden ze de informatie beter.

Elegante oplossing

“De gezondheid en veiligheid van onze gasten en bemanning zijn onze eerste prioriteit, en de ontwikkeling van dit nieuwe verzamelproces is een elegante oplossing voor een verouderd, impopulair proces”, aldus Richard Fain, voorzitter en CEO van de Royal Caribbean Group tegen Sea Trade Cruise News. “Daarnaast bespaart het de gasten tijd en kan het schip zonder onderbreking opereren, wat betekent dat we tegelijkertijd de gezondheid, veiligheid en gasttevredenheid kunnen verhogen.”

Muster 2.0  is de eerste opzienbarende verandering in het veiligheidsproces in tien jaar tijd, sinds de Oasis of the Seas van Royal Caribbean de reddingsvesten van de kajuiten naar de verzamelplaatsen heeft verplaatst. Dit verbeterde het evacuatieproces en is door de cruise-industrie op grote schaal gevolgd.

Muster 2.0 maakt deel uit van de uitgebreide reeks protocollen en procedures die de Royal Caribbean Group ontwikkelt. Hiervoor is in samenwerking met Norwegian Cruise Line Holdings het  Healthy Sail Panel samengesteld. “Dit nieuwe proces is onderdeel van de missie om de gezondheid en veiligheid van het cruisen te verbeteren”, aldus Mike Leavitt, medevoorzitter van het Healthy Sail Panel. “We kunnen heel veel bereiken door ‘out of the box’ te denken.

Licenties verleend aan TUI Cruises en NCLH-merken

Naast de introductie van Muster 2.0  op de schepen van haar eigen cruisemaatschappijen – Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Azamara – biedt de Royal Caribbean Group aan om de gepatenteerde technologie in licentie te geven aan geïnteresseerde cruise-exploitanten. Daarbij wordt afgezien van octrooilicentievergoedingen in deze tijd, waarin de wereld en de cruise-industrie de wereldwijde pandemie probeert te bestrijden. Octrooilicenties zijn al verleend aan de joint venture van het bedrijf, TUI Cruises, en aan NCLH, de moedermaatschappij van Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises.

Blijf op de hoogte van het laatste cruisenieuws en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Bekijk prijzen en aanbiedingen van Azamara Club Cruises bij onder meer CruiseReizen.nl, Cruisewinkel en Captain Cruise.

Bekijk aanbiedingen voor een cruise van Royal Caribbean International bij onder meer Captain Cruise, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line bij Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Stip Reizen, Captain Cruise en TUI.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.