Shadow

Op cruise met Star Clippers zeilschepen

Op zoek naar een unieke cruise-ervaring? Boek dan een cruise met Star Clippers. De vloot van Star Clippers bestaat uit drie authentieke zeilschepen. Een vierde zeilschip, een luxe vijfmaster, wordt gebouwd en wordt in de tweede helft van 2017 te water gelaten.

cruise met Star Clippers

Star Clippers biedt cruises aan met de Star Clipper (115,5 meter lang), de Star Flyer (eveneens 115,5 meter lang) en de Royal Clipper. Het vierde schip, dat momenteel dus in aanbouw is, heeft nog geen naam.

De zusterschepen Star Clipper en de Star Flyer zijn viermasters en bieden plaats aan 170 passagiers en 70 bemanningsleden. De Royal Clipper is een vijfmast-zeilschip van 134 meter lang dat plaats biedt aan 227 passagiers en 106 bemanningsleden. Alle zeilschepen zijn moderne, high-tech replica’s van klassieke zeilschepen uit de negentiende eeuw. Nu zijn er wel meer exclusieve cruiserederijen die luxe of zelfs ultraluxe cruises op kleine schepen aanbieden, maar geen enkele andere rederij cruiset met zeilschepen.

Voordelen van een cruise met Star Clippers

Doordat de schepen niet al te groot zijn, kunnen ze kleinere havens aan doen, waar grote cruiseschepen niet kunnen komen. Gezien het kleine aantal passagiers aan boord heb je ook niet te maken met lange wachtrijen. Kinderen krijgen korting bij Star Clippers. Op veel schepen zie je hele families met opa en oma erbij een cruise maken. Daarnaast is een zeilcruise natuurlijk ideaal voor mensen die een romantische huwelijksreis willen maken.

Een cruise met Star Clippers staat garant voor een authentieke zeilervaring. De schepen hebben ruime teakhouten dekken, zwembaden, informele diners, een gezellige Tropical Bar aan dek en een comfortabele pianobar. Doordat er voor bijna drie passagiers een bemanningslid staat, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. De zeilcruiseschepen hebben aan boord alle luxe van een privé-megajacht. Je kunt dineren wanneer en met wie je wilt, want er is een open zitting.

Hutten en suites bij Star Clippers

Passagiers van Star Clippers kunnen kiezen uit drie typen hutten: de standaard hutten, suites en de luxueuze eigenaarssuite. Alle schepen hebben uitgebreide mogelijkheden voor ontspanning, zoals bars en zwembaden. Ook zijn er uitgebreide mogelijkheden voor watersport als het schip voor anker ligt. Op de Star Clipper bijvoorbeeld kan een luik in de achtersteven geopend worden, waardoor een grote steiger net boven de waterspiegel ontstaat. Ook een cruise met Star Clippers boeken?

Kijk voor het aanbod van Star Clippers cruises bij Cruisereizen, Captain Cruise en Cruisewinkel.

Cruisebestemmingen van de Star Clippers

De cruises van Star Clippers vinden in de winter van 2015 – 2016 plaats in het Caraïbisch Gebied, naar Cuba en naar het Panama Kanaal. In de lente en de zomer van 2016 gaan de Star Clipper-cruises naar de Middellandse Zee, de Adriatische kusten en de Egeïsche Zee. Nieuw in de winter van 2016-2017 is Azië. De Azië-cruises van Star Clippers vinden plaats tussen Singapore en Phuket in Thailand. De Star Clipper zal eind van de zomer 2016 via het Suez-kanaal en Sri Lanka naar Phuket varen. Van daaruit zal het schip twee verschillende routes varen tijdens cruises van zeven nachten, met startdatum 2 december 2016. In het aanbod van de rederij zitten ook enkele cruises richting Singapore.

Er zijn twee reisroutes, een noordelijke en een zuidelijke, evenals zeven afvaarten, met vertrek of aankomst in Singapore. De cruises zijn een fascinerende kennismaking met de eilanden voor de kust van Phuket, bekend om hun exotische stranden en de mooiste zeefauna. Onderweg is er veel gelegenheid om te zonnebaden, snorkelen, watersporten te beoefenen en de eilanden wandelend te verkennen. Er worden ook fotosafari’s met rubberboten georganiseerd.

Nieuw cruiseschip bij Star Clippers

Het nieuwe zeilschip dat momenteel in aanbouw is, wordt eveneens een vijfmaster. Het nog naamloze schip biedt plaats aan driehonderd passagiers. Zij kunnen kiezen uit 150 hutten, waaronder 34 suites met balkon en vier eigenaars suites. Het is een bijna-replica van de fameuze France 11, besteld in 1911 en de grootste square rigger ooit gebouwd. Het nieuwe schip zal drie zwembaden tellen waarvan eentje het zonlicht via het atrium in het elegant ingerichte restaurant stuurt. Er komt ook een watersport platform op de achtersteven. Voeg daarbij een luchtig restaurant, een gezellige bibliotheek, een Tropical Bar voor de avondontspanning en animatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.