Shadow

Cruisen door het Panamakanaal met de Star Flyer

Altijd al eens willen cruisen door het Panamakanaal? Dan is dit misschien wel het moment, want het is in 15 augustus precies honderd jaar geleden dat het eerste schip door het Panamakanaal voer.
Precies honderd jaar later is het kanaal een van de belangrijkste vaarroutes van de wereld, ook voor de cruise-zeilschepen van rederij Star Clippers. Deze rederij exploiteert drie van ‘s werelds grootste zeilschepen. Tussendoor komt de Star Flyer naar Europa om daar zeilcruises op de Middellandse Zee te maken, waaronder een zeilcruise langs Spanje en de Balearen.

Star Clippers cruise

Eeuwenlang hebben mensen gedroomd van een korte weg tussen de Atlantische en de Stille Oceaan in plaats van de lange, gevaarlijke route rond Zuid-Amerika. De droom werd pas in 1914 gerealiseerd met de officiële opening van het Panamakanaal. Het waren de Fransen die in 1873 als eerste de 77 kilometer lange waterweg probeerden te bouwen. Die eerste poging mislukte en bij de werkzaamheden kwamen toen 22.000 arbeiders om het leven, vooral door gele koorts en malaria. Het waren de Amerikanen die het werk afmaakten nadat de Panamezen 1400 km² van hun grondgebied, aan weerzijden van de waterweg, ‘voor eeuwig’ overdroegen aan de VS.

Cruisen door het Panamakanaal

Er zijn verschillende boeken geschreven over de ‘levensader van Midden-Amerika’ (o.a. ‘Het Panamakanaal’ van Christopher Ward, ‘De Verborgen Geschiedenis van Costaguana’ van Juan Gabriek Vasquez). Rederij Star Clippers maakt het mogelijk om in 2014 zelf een hoofdrol te spelen in datzelfde, fascinerende decor tijdens een cruise door het Panamakanaal. In het jubileumjaar van het kanaal biedt de rederij keuze uit twee bijzondere zeilcruises door het Panamakanaal. De doorvaart door het kanaal is begin- of eindpunt van uw cruise.

Caribische cruise door het Panamakanaal

Terwijl de reiziger aan boord van de Star Flyer geniet van het hoge serviceniveau, passeren tijdens de veertien daagse reis ook enkele andere parels van het Caribisch gebied de revue. U heeft keuze uit twee cruises door het Panamakanaal.

• een cruise van 14 nachten, afvaart op 9 november 2014 in Bridgetown, Barbados. De Star Flyer vaart de volgende route: St-George (Grenada), Blanquilla (Venezuela), Kralendijk (Bonaire), Willemstad (Curaçao), Oranjestad (Aruba), Cartagena (Colombia), Islas San Blas (Panama), Transit Panamakanaal.

• een cruise van 14 nachten, afvaart op 23 november 2014 in Balboa, Panama. De Star Flyer vaart de volgende route: Transit Panamakanaal, San Andres en Providencia (Colombia), Georgetown (Grand Cayman), Cienfuegos (Cuba), Casilda (Trinidad), Punta Frances, Cayo Largo en Cienfuegos (Cuba).

Kijk voor het aanbod van Star Clippers cruises bij Cruisereizen, Captain Cruise en Cruisewinkel.

Mis nooit meer een bericht en schrijf je via onderstaand formulier in voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.