Shadow

Royal Caribbean Group stoot vier cruiseschepen af

Op dit moment stuurt de Royal Caribbean Group al vier cruiseschepen naar de sloop. En met het aanhoudend uitstellen van de cruises in verband met de wereldwijde COVID-19 uitbraak is het nog maar de vraag of het bij die vier schepen blijft.

Royal Caribbean Cruiseschepen
Royal Caribbean Fantasy wordt gesloopt in Turkije ©Violetta-Pixabay

Volgens Jason Liberty, executive vice president en chief financial officer van de Royal Caribbean Group, worden alle opties geëvalueerd. Normaliter verkoopt het bedrijf zo’n één tot twee schepen per jaar en is de norm of het schip een aanzienlijk rendement kan genereren en strategisch in de vloot past. Zo niet, dat wordt het schip verkocht. “In deze tijden moeten we kijken naar verkoop of zelfs ontmanteling van schepen die normaliter het wel goed doen. Waar we veel geld insteken. Het is dan ook een moeilijke beslissing om afscheid te nemen van een schip, juist omdat het zoveel geld oplevert.”

Het Spaanse Pullmantur Cruises, voor 49 procent in handen van de Royal Caribbean Group, vroeg in juni het faillissement aan. Die rederij had drie schepen in de vloot. Twee daarvan, de Pullmantur Monarch en de Pullmantur Sovereign worden nu in Aliaga in Turkije gesloopt. De Pullmantur Horizon wacht hetzelfde lot en wordt daar binnenkort verwacht. Ook de Carnival Fantasy ligt in Turkije voor ontmanteling. Het staal van de schepen wordt gebruikt voor wereldwijde projecten.

Volgens cruiseindustrynews geven bronnen aan dat er eind augustus nog meer schepen naar Turkije zullen gaan voor ontmanteling als er geen kopers worden gevonden.

Bekijk aanbiedingen voor een cruise van Royal Caribbean International bij onder meer Captain Cruise, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Bekijk hieronder de aankomst van weer een cruiseschip op een sloopwerf in Turkije.

https://www.facebook.com/intractibleren/videos/10157659661955036

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.