Shadow

Seabourn en Unesco werken samen om Werelderfgoed te behouden

sbn quest at seaDe ultraluxe cruiserederij Seabourn start een samenwerking met de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) ter bescherming van het Werelderfgoed. De samenwerking is gestart om het begrip onder reizigers te vergroten voor de bescherming en bevordering van de unieke culturele en natuurlijke plekken wereldwijd waar UNESCO zich voor inzet. Seabourn heeft toegezegd $1 miljoen te investeren als onderdeel van de meerjarige overeenkomst.

Voor gasten aan boord van Seabourn schepen betekent de samenwerking met UNESCO een unieke kennismaking met huidige en toekomstige projecten van UNESCO. Gastsprekers met specifieke kennis over het Werelderfgoed varen mee tijdens Seabourn cruises. Ze geven lezingen als onderdeel van het beroemde ‘Seabourn Conversations’ programma. Tevens zal Seabourn een bedrag per excursie aan UNESCO doneren wanneer de excursie een Werelderfgoed aandoet. De cruiserederij zal ook in een aantal havens een speciale ‘Werelderfgoed Ontdekkingstoer’ ontwikkelen, met exclusieve informatie betreft het Werelderfgoed.

Duurzaam toerisme

“Seabourn is trots om samen te werken met UNESCO ter bevordering en ondersteuning van duurzaam toerisme”, aldus Richard D. Meadows, President bij Seabourn. “Door deze samenwerking geven we blijk van een diepere waardering van de vele Werelderfgoed plaatsen die we als cruiserederij bezoeken. We laten ze zien welk belangrijk werk UNESCO doet.”

Irina Bokova, directeur-generaal bij UNESCO, is tevens blij met de samenwerking. “Met deze samenwerking laten UNESCO en Seabourn hun gezamenlijke kracht en inzet zien bij de bescherming van het Werelderfgoed, door het bevorderen van duurzaam toerisme op diverse iconische bestemmingen.”

Seabourn deelt een passie met zijn gasten voor het ontdekken van de meest bijzondere bestemmingen wereldwijd. De ultraluxe cruiserederij biedt haar gasten elke cruise diverse mogelijkheden om unieke ervaringen op te doen. Denk aan een bezoek aan het tempelcomplex van Borobudur op Java, de ruïnes van Pompeii en Herculaneum in Italië en de Taj Mahal in Agra, India. Hoe verschillend deze plaatsen zijn, ze zijn allemaal onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO.  Momenteel worden meer dan 150 plaatsen aangedaan op de diverse routes.

Boek hier je cruise bij Seabourn

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.